Quantcast

Kolegos korupcijos byloje liudijęs teisėjas M. Klemenis palieka teismą, bus advokatu

Mažeikių teismo teisėjas Mindaugas Klemenis, liudijęs apie teisėjo Ramūno Antanavičiaus jam galbūt siūlytą kyšį, ruošiasi tapti advokatu.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasirašė dekretą dėl kreipimosi į Teisėjų tarybą, prašant patarimo dėl teisėjo atleidimo iš pareigų savo noru.

„Pripažino mane birželio mėnesį (advokatu-BNS). Dabar ta procedūra – prisiekti, įsirašyti į praktikuojančius, kontorą, ir taip toliau“, – BNS ketvirtadienį sakė M. Klemenis.

Jis teigė, kad teisėjo darbas jo nebedžiugina.

„Noras keisti – kitą savaitę 11 metų kaip dirbu. Karjeros, matau, kad neįmanoma padaryti, tai reikia kažkaip keistis (...), eiti į advokatūrą“, – kalbėjo teisėjas.

M. Klemenis advokatu bandė tapti jau pernai, tačiau tuomet Advokatų taryba nepripažino jo advokatu. Teismas įpareigojo tarybą M. Klemenio prašymą svarstyti iš naujo.

2013 metais M. Klemenis STT pranešė, jog jam pasiūlytas kyšis už tai, kad priimtų palankų sprendimą administracinėje byloje.

STT pareigūnai, bendradarbiaudami su teisėju, po kelių dienų sulaikė advokatą Adomą Jonauską, kai jis teisėjui M. Klemeniui jo darbo kabinete perdavė 3 tūkst. litų (868 eurų) kyšį, kad iš neblaivaus vairuotojo nebūtų konfiskuotas automobilis. Po to advokatas buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, neteko pareigų.

Karjeros, matau, kad neįmanoma padaryti, tai reikia kažkaip keistis (...), eiti į advokatūrą.

M. Klemenis taip pat buvo pagrindinis liudytojas byloje, kurioje Kauno apygardos teismo teisėjas R. Antanavičius buvo teisiamas dėl galimo bandymo papirkti M. Klemenį, perduodant jam 600 eurų kyšį.

Bylos duomenimis, papirkimu buvo siekiama, kad M. Klemenis sušvelnintų vienam privačiam asmeniui policijos paskirtą administracinę nuobaudą – sumažintų teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminą.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas lapkričio pabaigoje grąžino šią bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka.

Pirmosios instancijos teismas R. Antanavičių išteisino, neįrodęs jo dalyvavimo padarant nusikaltimą, apeliacinės instancijos teismas pakeitė išteisinimo pagrindą nurodydamas, kad teisėjas nepadarė veiklos, turinčios nusikaltimo požymių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reziume

reziume portretas
jis turetu nedirbti ,bet kokioje teisesaugos sferoje,ir pasedet keliariems metams,bet...... .?

įdomu

įdomu portretas
ar čia tas, kuris paėmė pinigus, bet nematė, kad juos paėmė, pamatęs savaitę galvojo - kieno pinigai. O po to, prisiminė kieno jie, atseit nunešė ir įmetė į pašto dėžutę? Gražios pasakos, ar ne?

Viktor

Viktor portretas
Visi Mažeikiai pradejo užti,kad pats kyšininkas,kitus pakisineja,kad savo skūrą išnešti, tai kur tam Klemeniui dėtis, tik begti
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių