Quantcast

Kokį siurprizą per Jonines rengė iš užsienio grįžęs kaunietis?

  • Teksto dydis:

Kauno policijos areštinėje Jonines praleidęs 58-erių A.Š., patekęs ten dėl radinio jo išsinuomotame kambaryje svečių namuose „Savan“, šiandien paleistas į laisvę. Viena iš versijų – minėtas specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlęs paketas buvo skirtas audringam Joninių paminėjimui.

Kaip jau rašyta, į šiuos Savanorių prospekte esančius svečių namus Kauno policija, ugniagesiai gelbėtojai ir greitosios pagalbos medikai skubėjo birželio 23-iosios popietę. Specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlęs planas „Skydas“ buvo įvestas šių namų valytojai apie 15 val. atėjus tvarkyti A.Š. išsinuomoto kambario. Pats nuomininkas tuo metu kažkur buvo išėjęs su reikalais.

Valytojai įtarimą sukėlęs paketas – lipnia juosta apvynioti dujų flakonėlis ir petardos, iš kurio kyšojo kažkas panašaus į laidus, buvo aptiktas kambario spintelėje. Be to, šis nuomininkas pasižymėjo keistoku elgesiu ir anksčiau, dėl ko nuspręsta apie radinį informuoti policiją.

Šiai įvedus planą „Skydas“, iš penkiaaukščio pastato, kuriame įsikūrę svečių namai „Savan“, buvo evakuoti trys jų gyventojai ir tiek pat taip pat šiame pastate registruotos įmonės darbuotojų. Kitų aukštų gyventojų nuspręsta neevakuoti.

Policijos patruliams pasiteiravus neblaivaus A.Š., kokiu tikslu jis pasigamino sprogmenį, šis atsakė, kad jam tai daryti smagu, o išmoko to, tarnaudamas kariuomenėje.

Netrukus sulaikytas ir grįžęs kambario nuomininkas. Jam buvo nustatytas beveik sunkus – 2,3 prom. – girtumas.

Policijos patruliams pasiteiravus neblaivaus A.Š., kokiu tikslu jis pasigamino sprogmenį, šis atsakė, kad jam tai daryti smagu, o išmoko to, tarnaudamas kariuomenėje.

Išsiblaivęs policijoje, A.Š. jau nebuvo toks kalbus. Nors galiausiai prisipažino pasigaminęs minėtą paketą.

Kol A.Š. buvo laikomas areštinėje, teisėsaugininkai spėjo išsiaiškinti, kad minėtuose svečių namuose jis gyveno tik apie parą. Ir yra neseniai grįžęs iš užsienio, kuriame pastaruoju metu gyveno. Todėl ne kartą teisto A.Š. biografija pastaruosius apie penkerius metus – švari. Nors prieš tai šis kaunietis Lietuvoje teistas, pirminiais duomenimis, dažniausiai dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Ir to būtų užtekę kreiptis į teismą su prašymu A.Š. suimti.

Tačiau nuspręsta kol kas nuo šio žingsnio susilaikyti, nes dar nėra ekspertų atsakymo dėl „Aro“ išminuotojų išsivežto mįslingo paketo. O atskirai paimti į jį sudėti daiktai nėra sprogstamosios medžiagos. Nors ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto galimo sprogmens gaminimo bei laikymo ir pradėtas. Už tai Baudžiamasis kodeksas grasina areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Paleidžiant A.Š., jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir periodinė registracija policijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O ryšį su Tvarteliu ar nustatėt?.. :s

Anonimas

Anonimas portretas
na jo, tie atmatos gyvena ne iš minimalkės, jie - pašalpiniai... Tai gyvenantys Londono ar kito vakarų didmiesčio prekybos centruose ir maitinantys save iš konteinerių, dar gali būti , kad gyvena užėmę apleistą namą, dar variantas , reketuoja ir išnaudoja mūsų tautiečius, vagia iš parduotuvių ar šiaip valkatauja bei miega pakrūmėje ar parke, stotelėje ant suolo... Jiems visi blogi , ypač likę gyventi ir dirbti savo šalyje. Visi kalti tik ne jie patys. Išgamos.

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
O JUM VISIEM BELE PALOT IR SUBINE PALAIZYT.SEDIT ANT MINIMALKES IR VISI PATENKINTI AVIU BANDA
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių