Quantcast

Kauno teisme – reto žiaurumo sadistų byla

Kauno apygardos teisme baigta nagrinėti reto žiaurumo byla, kurios teisiamųjų suole – trys kauniečiai. Prokuroras siūlo juos izoliuoti nuo visuomenės vienuolikai-septyniolikai metų.

Nužudytas svainio bute

Teisiamųjų – Artūro Našatopovo, Mariaus Ramanausko ir Ovidijaus Vitkevičiaus – aukos kūne ekspertai suskaičiavo daugiau kaip 110 sužalojimų. Velionis talžytas ne tik rankomis bei kojomis, bet ir durų stakta, skalbimo mašinos dangčiu ir būgnu, šluota, kuri nuo smūgių sulūžo. Badytas jis ir šakute.

Ekspertai konstatavo ir tai, kad didžiąją dalį egzekucijos auka buvo sąmoningas – prieš mirtinus sužalojimus krūtinės ląstoje, ant kurios greičiausiai buvo šokinėta, bei galvoje jis patyrė šoką.

30-metis velionis buvo O.Vitkevičiaus, kurio bute viename Kovo 11-osios gatvės bendrabučių visa tai vyko, sesers sugyventinis. O atėjo jis pas svainį tą lemtingą 2015-ųjų balandžio 16-osios vakarą pats. Jiedu gyveno skirtinguose to paties bendrabučio aukštuose.

Į svečiui surengtą egzekuciją, trukusią ne vieną valandą, kaimynai nereagavo, nes jau buvo pripratę prie iš šio buto nuolat sklindančio triukšmo.

Aršiausias egzekucijos dalyvis

Apie tai, kad jo bute – mirtinai sužalotas svainis, pranešė pats O.Vitkevičius, kuris buvo sutaręs su bendrininkais visą kaltę prisiimti vienas. Tačiau tai padarė tik įdienojus, nors apsižiūrėta, kad svečias jau nebegyvas, apie pusę dviejų nakties.

Tame pačiame mikrorajone gyvenantis O.Vitkevičiaus bendrininkas A.Našatopovas buvo sulaikytas šiek tiek vėliau. Jis taip pat dar buvo neišsiblaivęs. Trečiasis egzekucijos dalyvis M.Ramanauskas buvo sulaikytas po poros dienų slapstymosi.

Visi teisiamieji nuosprendžio laukia už grotų. M.Ramanauskui advokatą nusamdė užsienyje dirbanti sesuo. A.Našatopovui – su Kauno organizuoto nusikalstamumo pasauliu siejamas jo brolis. A.Našatopovą gina ne vienam Kauno gaujų nariui teisme atstovavęs advokatas Ričardas Girdziušas.

Teisėsaugininkų duomenimis, A.Našatopovas buvo aršiausias šios egzekucijos dalyvis. Jam pasiūlyta griežčiausia – septyniolikos metų laisvės atėmimo  –bausmė. Būtent A.Našatopovas kaltinamas talžęs auką ne tik rankomis bei kojomis, bet ir visais jau minėtais daiktais. Ant nuo smūgių sulinkusių skalbimo mašinos dangčio bei būgno aptikta ne tik nužudytojo kraujo, bet ir A.Našatopovo pirštų atspaudų. Bet jis neprisipažįsta smurtavęs.

M.Ramanauskas, kurį siūloma įkalinti vienuolikai metų, neneigia sudavęs kelis smūgius, tačiau esą šie negalėjo būti mirtini.

Prisipažįsta tik vienas

Pareikštą kaltinimą dėl nužudymo kankinant ar kitaip itin žiauriai pripažįsta tik O.Vitkevičius, kurį siūloma įkalinti 13 metų. Pastarasis – vienintelis dar neteistas. 33-ejų O.Vitkevičių gina valstybės paskirta advokatė.

32-ejų M.Ramanauskas prieš ketverius metus teistas už disponavimą netikrais pinigais.

40-metis A.Našatopovas teistas jau penkis kartus – už vagystę, viešosios tvarkos pažeidimą, savavaldžiavimą bei nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Bylos duomenimis, teisiamieji bandę paauklėti O.Vitkevičiaus svainį dėl to, kad šis netesėjo savo pažado. Esą jis žadėjo grąžinti pinigus, kuriuos iš O.Vitkevičiaus, šį sumušęs, atėmė jo pažįstamas, pasislėpęs nuo ikiteisminį tyrimą dėl šio apiplėšimo pradėjusių pareigūnų. Pirminiais duomenimis, iš O.Vitkevičiaus atimta suma nebuvo didelė. Tai buvo pinigai, gauti pardavus surinktą metalą bei butelius.

Nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažinti nužudytojo brolis bei sugyventinė. Brolis prašo iš teisiamųjų ne tik 50 tūkst. eurų moralinio atlygio, bet ir padengti velionio laidotuvių išlaidas, kurios siekia 1 tūkst. eurų. Buvusi nužudytojo sugyventinė prašo 20 tūkst. eurų moralinio atlygio. Tačiau tik iš A.Našatopovo su M.Ramanausku, nes kartu su šiais teisiamas O.Vitkevičius – jos brolis.   


Šiame straipsnyje: sadistainusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

komentuotojui antanui

komentuotojui antanui portretas
nuo tokių kaip tamsta ,krušintojų, ir gimsta tokie išgamos.

Anonimas

Anonimas portretas
NA APIE KA IR EINA KALBA ...kol bus Sedbariniai BK-istatymai banditizmas -zaginimai ,iskrypeliu orgijos --- BUJOS , kada visiems bandiugom ,aferiugom zagintojams ir variugom uz stai tokius nusikaltimus TEISMAI SU PROKURORAIS , DUODA--PASIULO IKI 1,5 METU LYGTINES BAUSMES , ARBA ,,,,DUODA,,, 3 METUS KALEJIMO ...BET TUOJ PAT ISLEIDZIA SU PREZIDENTINEM MALONEM...

Anima

Anima portretas
Jokie jie kauniečiai-banditai,ir tiek Jų visur yra ir bus tol,kol už nužudymą nebus teisiama pagal ,,nuopelnus'',geriausia-mirties bausmė.Tokio žiaurumo žmones niekas neperauklės,jokie kalėjimai.Jie paprasčiausi nesveiko proto išsigimėliai.Pasėdės keletą metelių-juk net iki gyvos galvos nuteistuosius ruošiamasi išleisti į laisvę-ir grįžę dar uoliau žudys iš pykčio,kad juos bet kas bijos įdarbinti ar bendrauti su jais.Be to,juk dirbti jie ir nenorės ir bus nuo to visai atpratę.Kalėjimas juk panašiau į sanatoriją,o ne į bausmės įstaigą.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių