Quantcast

Slapta daryti garso įrašai teisėjų korupcijos byloje: buvo aptarinėjami pinigai, bylos

  • Teksto dydis:

Su įtariamais tarpininkais teisėjų korupcijos byloje teisiami asmenys aptarinėdavo savo bylas, teisėjus, kalbėta apie pinigus, rodo slapta daryti garso įrašai.

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį vykusiame posėdyje perklausė šių garso įrašų, darytų kaltinamosios Oksanos Sakalauskienės bei buvusio advokato Drąsučio Zagrecko darbovietėse, taip pat buvo peržiūrima vaizdo medžiaga.

D. Zagreckas yra atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nes bendradarbiavo su teisėsauga.

Viename iš perklausomų įrašų D. Zagreckas su O. Sakalauskiene tarėsi, kokiu būdu jiems būtų geriausia komunikuoti.

„Galime susitarti, kad nieko nešnekėsi“, – įraše girdimas tuometinis advokatas.

Vėliau jie kalbasi, jog reikalus aptarti galėtų kieme.

Kitame įraše vyksta pokalbis apie, kaip galima įtarti, pinigus, kalbama, kad „tuos keturiasdešimt atidaviau, o dešimt pas mane gulėjo“.

D. Zagreckas sako minėtų pinigų nejudinęs ir perskaičiavęs, kai prisireikė paduoti.

Galime susitarti, kad nieko nešnekėsi.

Vėliau byloje taip pat užfiksuoti pokalbiai apie bylas ir teismų procesus tarp O. Sakalauskienės ir Druskininkų mero padėjėjo Aivaro Kadziausko.

Tiek jis, tiek Druskininkų meras Ričardas Malinauskas yra teisiami dėl „Vijūnėlės dvaro“ griovimo aplinkybių. Įtariama, jog kyšiais buvo siekiama šį pastatą išsaugoti.

O. Sakalauskienė su A. Kadziausku kalbasi apie dokumentus ir bylas, jų sprendimus.

Vis dėlto didelė dalis garso įrašų – itin prastai girdima, o kaltinamieji šnekėdavosi fone garsiai grojant radijui.

Galima korupcija byloje kaltinami nuo pareigų nušalintas Apeliacinio teismo teisėjas Viktoras Kažys, buvęs šio teismo teisėjas Konstantinas Gurinas, buvęs Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis, buvęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.

Tarp kaltinamųjų – ir buvęs Aukščiausiojo Teismo teisėjo padėjėjas, šio teismo teisėjos Audronės Kartanienės sūnus Airingas Kartanas: jis pripažino kaltę pagal kaltinimą, jog, būdamas teisėjų padėjėju, rinko informaciją apie bylas ir teisėjus, kuriuos būtų galima papirkti, tačiau tvirtino, jog jokių tikrų veiksmų nesiėmė ir tik blefavo.

Likę kaltinamieji byloje yra advokatų klientai, įtariamos korupcijos grandinės tarpininkai.

Per ikiteisminį tyrimą STT pareigūnai sako surinkę duomenų, kad suinteresuoti bei jiems tarpininkavę asmenys, kaip įtariama, planuodavo, tardavosi ir perduodavo įvairaus dydžio piniginius kyšius, siekdami neteisėtais būdais užsitikrinti pageidaujamus teismų sprendimus.

Tyrimo medžiagoje nurodomos galimai duotų ir priimtų kyšių sumos siekia nuo 3 tūkst. iki 60 tūkst. eurų. Dalis kaltinamųjų kaltinami veikę bendrininkaudami, dalis – organizuotoje grupėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jums čia naujiena?

Jums čia naujiena? portretas
Jau 30 metų tokie dalykai vyksta nepriklaudomoj Lietuvoj. Reikia duprasti viena- nėra kontrolės iš išorės, viskas, tvarka išsigims. O čia dar po viena teisėja bylas varto.. Nu tai jie daro ką nori ten- manipuliuoja, bylas ir teisinguma apverčia aukštyn kojomis ( kai pranėšėjes dėl nusikaltimų tarkime pats nusikaltėliu tampa, " šmeižiku" ir nuteisiamas. Priteista nekaltų žmonių aibė korumpuotų veikėjų..

viakas

viakas portretas
kas liecia vokelius daroma slaptai .

Anonimas

Anonimas portretas
Štai kas darosi, kai badaujantys ir skurstantys teisėjai priversti prisidurti prie algos kas dešimt, o kas net penkiasdešimt eurų...o 300 jų net padavė savo valstybę į teismą...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių