Quantcast

Tokių vagysčių dar nebuvo matę: į automobilius įsilaužia be žymių, o viduje – kaip po viesulo

Kauno rajone – baimės nuotaikos: naktimis, sako gyventojai, čia skirtingose gyvenvietėse slampinėja keistai besielgiantys vagys.

Automobiliuose – kaip po viesulo

Užliediškiai pasakojo randantys apšvarintus automobilius, tačiau įsilaužimo žymių – nė kvapo. Informacija apie mįslingą ilgapirščių elgesį jie pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“.

Čia rašė, kad naktį iš spalio 17 į 18-ąją, Saulės gatvėje, kieme, buvo įsilaužta į automobilį. „Visos durys atidarytos, signalizacija nesuveikė, viskas išmėtyta iškuista – ieškojo kažko vertingo, bet nerado. Būkite budrūs!“ – įspėjo Dovilė.

Po šiuo įrašu netrukus užvirė diskusija. Pasirodo, tokių atvejų – ne vienas. Minėtą naktį ilgapirščiai darbavosi visoje Saulės gatvėje. „Mano ir vyro automobiliuose po nakties ant sėdynių buvo išmėtyti visi daiktai, išnaršytos visos dėtuvės. Vertingų daiktų nebuvo – nebuvo, ką vogti, tai pasiėmė plaukų šepetį ir paliko praviras mašinos duris... Spynelė – nesugadinta. Kadangi nuostolių nebuvo, į pareigūnus nesikreipėme“, – portalui kauno.diena.lt atviravo Sandra.

„Radau ryte visą mašiną kaip po viesulo. Buvo pavogta ir automagnetola. Spynelė nesugadinta. Kalbėjau su Užliedžių bendruomenės nariais – nukenčia vis kita gatvė. Gyvenu Užliedžiuose penkerius metus ir pastebiu, kad nuo spalio mėnesio čia prasideda vagystės“, – pasakojo taip pat Saulės gatvėje gyvenantis Mindaugas.

Jokių įsilaužimo žymių

Ir vyras buvo teisus – vagystėmis skundžiamasi ne tik Saulės, bet ir Ilgojoje gatvėje. „Buvo dėžėse sudėti daiktai – pasiėmė viską. Be to, visą mašiną iškuitė“, – paminėjo Inga. „Man irgi rugsėjo mėnesį tas pats buvo – nieko neišnešė, tik viskas iškuista buvo... Ledos ir Ilgosios gatvės kampas...“ – atviravo Agnė.

Pasak moters, tai nutiko, kai ši išvyko į pajūrį ir savo automobilį nuo penktadienio iki sekmadienio vakaro paliko stovėti prie namų nenaudojamą. „Sekmadienį vakare grįžome. Mano mašina stovėjo kaip stovėjusi – jokių įtarimų nesukėlė, todėl jos nepatikrinome, o tiesiog užstatėme draugo mašina. Pirmadienį ryte įsėdusi į savo mašiną išsigandau – vidus buvo visas iškuistas, tačiau jokių žymių, kad buvo įsilaužta nebuvo... Daiktai mėtėsi ant keleivio sėdynės ir grindų... Gale viskas išimta ir išmėtyta iš sėdynių atlošo kišenių ant galinės sėdynės. Buvo lįsta ir į bagažinę. Vagims labai nepasisekė, nes nieko vertingo neaptiko. Dar raudau kažkokį pavadėlį su antkakliu mažam šuniukui, kuris tikrai ne mano... Kai pranešiau policijai, kadangi nieks nedingo, tyrimo nepradėjo“, – portalo žurnalistams pasakojo Agnė pridurdama, kad jos automobilis yra užrakinamas įprastai, t. y. neturi vadinamosios keyless sistemos.

Nuo menkaverčių iki nuostolingų

Keistenybių neišvengta ir Naujuosiuose Muniškiuose. „Mano mašina prie namo, gatvėje, stovėjo neužrakinta. Tai iš peleninės išrinko gal dešimt eurų. Daugiau nebuvo ką imti. Kažkokie neaiškūs vagys – gal narkomanai ar šiaip girtuokliai“, – svarstė Karolis. 

Tačiau netrukus sulaukė pastaruoju teiginiu abejojančio Mariaus pamąstymo: „Atrakina mašinas neprasukdami spynelių, neišdauždami langų, nesujudindami signalizacijos – tai čia narkomanas profesorius. Manau, šiaip koks gudrus jaunuolis. Kai pradės dingti mašinos, jau bus ne jaunuolis, o profas. Net įdomu, kiek mašinų jau atrakino. Panašu, kad tikrai žino, ką daro, ir kad protingesnis už mus. Gal testuoja įgūdžius, gi niekas nesodins į kalėjimą už dešimt eurų. O gal kaip tik visas va, apsižiūrėjo ir po mėnesio, kurias jau moka atrakinti, visos kartu ir dings po nakties“, – svarstė jis.

Atrakina mašinas neprasukdami spynelių, neišdauždami langų, nesujudindami signalizacijos – tai čia narkomanas profesorius.

Apsukrių vagių praėjusią savaitę būta ir Giraitėje esančiose Žilvičių bei Girios gatvėse. „Nuo visų automobilių fotochrominius veidrodėlius ėmė. Daugiau kaip 20 mašinų patvarkė. Nespėjo pareigūnai į iškvietimus važiuoti po nakties“, – pasakojo Valdas.

Mažėjanti tendencija

Pasak Kauno apskrities pareigūnų, per pastaruosius du mėnesius – nuo šių metų rugsėjo 1 d. iki spalio 22-osios Užliedžių kaime buvo registruoti keturi pranešimai apie įvykdytas vagystes. Trys iš jų – iš automobilių. Taip pat sulaukta pranešimo apie įtarimą sukėlusį automobilį, besivažinėjantį po teritoriją.

Tuo tarpu, Giraitės kaime per tą patį laikotarpį buvo registruoti devyni pranešimai apie įvykdytas vagystes ir vienas pranešimas apie įtartinus asmenis, kieme apžiūrinėjančius transporto priemones.

„Daugeliu atvejų pavogti BMW markės automobilių veidrodėliai, dalis vagysčių galimai įvykdytos tą pačią naktį. Dėl vagysčių pradėti ikiteisminiai tyrimai, kurie tebevyksta“, – patvirtino Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Tačiau, pašnekovės teigimu šiemet pareigūnai vis dėlto fiksuoja vagysčių iš ir nuo automobilių mažėjimo tendencijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Už Karmėlavos visiškai toks pat variantas buvo ...

Bezdžione

Bezdžione portretas
neblogas atrodo tas prietaisiukas durytems atidaryti be nuostoliu,ir triukšmo

uzuojauta savininkams

uzuojauta savininkams portretas
kam gi lauzti duris, kai viska valdo kompiuteris. I bankus hakeriai isilauzo, nejaugi i automobili nesugebes.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių