Quantcast

Kauno policija pradėjo bausti karantino pažeidėjus: tokių – ne vienas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį pagaliau ir Kaune surašyti pirmieji administracinių nusižengimų protokolai už karantino ar saviizoliacijos pažeidimus.

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės, dominuoja jaunimo pažeidimai, nesilaikant reikalavimų nesiburti į didesnes grupes.

Tačiau, kiek tokių protokolų pirmadienį surašyta Kaune iš 80 per visą Lietuvą, kaip praneša Policijos departamentas, pašnekovė šiandien vidurdienį dar negalėjo atsakyti. Teigė dar laukianti informacijos iš šiuos protokolus surašiusios Patrulių rinktinės bei miesto teritorinių policijos komisariatų.

„Vieni fiksavo tuos pažeidimus patruliuodami, kiti tikrindami gautą informaciją, treti vykdami į iškvietimus ar iš jų“, – tegalėjo atsakyti policijos atstovė.

Anot jos, visi pažeidėjai nubausti minimaliomis 250 eurų baudomis, nes tai – pirmas kartas, kai jie už tai įkliuvo. Tačiau, konstatavus pakartotinį pažeidimą, bauda gali siekti ir mažiausiai 500 eurų.

Kaip jau rašyta, nuo praėjusio penktadienio maksimali bauda už karantino ar saviizoliacijos pažeidimus fiziniam asmeniui – 1500 eurų. O įmonėms nuo – 1500 iki 6000 eurų. Tačiau, pašnekovė teigė žinių apie nubaustus minėtos kategorijos atstovus kol kas neturinti.

Vieni fiksavo tuos pažeidimus patruliuodami, kiti tikrindami gautą informaciją, treti vykdami į iškvietimus ar iš jų.

O pasiteiravus policijos atstovės, kodėl jau pradėti surašinėti tokie protokolai ir Kaune, ji atsakė, kad iki šiol miesto policija bandė žiūrėti į tai lanksčiau, bet konstatavus, kad ne visi linkę reaguoti į įspėjimus geranoriškai, nuspręsta keisti taktiką.

Paskambinus šiandien vidurdienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojams, vienas iš jų teigė, kad šiandien pranešimų apie pažeidimus Kauno parkuose dar nėra gauta. Tik dėl kai kurių asmenų, pažeidžiančių saviizoliacijos reikalavimus. Ir patikino, kad visa gauta informacija tikrinama.

Tačiau, pagrįsti savo žodžių skaičiais pašnekovas taip pat negalėjo, nes jo funkcijos kitokios – registruoti pranešimus apie nusikaltimus. Pasiteiravus, ar šių – daug, jis atsakė, kad ne.

Šiandien po pietų Kauno apskrities policija pranešė, kad pirmadienį Kaune surašyti administracinių nusižengimų protokolai aštuoniems asmenims, kurie nesilaikė nurodymo būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis. O nuo balandžio 3-iosios, kai policijai leista bausti už karantino ir saviizoliacijos pažeidimus, Kauno apskrityje surašyta aštuoniolika protokolų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
onute, galėsi dukrą kremuotame pavidale parsivežt, karantinas vis vien RIZIKA.

kauniete

kauniete portretas
KAUNE BETVARKĖ O POLICIJA DAR KUKLINASI PAŽIURĖKIT KOKIA BETVARKĖ AR BIJOT AR TINGIT DIRBKIT VYRAI O TAI BUS KAIP UKMERGĖJE DĖKIT BAUDASYPAČ TIEM JAUNUOLIAM KURIE IR SKLEIDŽIA UŽKRATA

onute TO ALGIS TO PARTIZANAS

onute  TO ALGIS TO PARTIZANAS  portretas
DU ASILAI SAVO SAPALIONES ISIKIŠKIT KUR NESUEINA MANO DUKTĖ 3 MENESIUS STAŽAVOSI LONDONE TAI GAL TU ASILE UŽDRAUSI JAI GRYŽTI NAMO GRYŽ BE TAVO LOJIMO IR KAIP PRIKLAUSO BUS 14 DIENU KARANTINE
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių