Quantcast

Kauno pareigūnams įkliuvęs vairuotojas prisipažino – gėrė dvi dienas iš eilės

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kauno apskrities pareigūnams įkliuvo dvi dienas alkoholį vartojęs, bet prie vairo sėsti nepabūgęs vyras.

Gėrė dvi dienas

Vasario 28 d. apie 14.15 val. Kauno rajone esančiame Pažėrų kaime, pareigūnams vykdant policinę priemonę, skirtą neblaiviems vairuotojams ir įvairiems kitiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti, patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „Mercedes-Benz“. Jį vairavo neblaivus vyras, gimęs 1988 metais.

Vairuotojas teigė vykęs į parduotuvę bei prisipažino, kad alkoholio vartojo ir iš vakaro, ir tą pačią dieną. Jam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,65 prom.

Už vairavimą esant neblaiviam daugiau kaip 1,51 prom. gresia baudžiamoji atsakomybė – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Įkaušęs ir dviratininkas

Tos pačios dienos vakarą, apie 21 val., Kauno rajone, Vilkijoje, dviračiu važiuoti sėdo neblaivus vyras, gimęs 1991 metais. Jam pareigūnai nustatė vidutinį girtumo laipsnį – 2,07 prom. ir surašė administracinio nusižengimo protokolą pagal LR ANK 428 str. 8 d. už dviračio vairavimą esant neblaiviam. Vyrui gresia bauda nuo 150 iki 200 eurų.

Sekmadienį Kaune ir Kauno rajone buvo patikrintas daugiau kaip pusės tūkstančio vairuotojų blaivumas, išaiškinti keli Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai. Tarp jų – keturi automobiliai ir vienas motociklas be valstybinio numerio ženklų bei vienas beteisis vairuotojas. 

O per dvi savaitgalio dienas, vasario 26-27 d.,  buvo patikrintas apie 1,5 tūkst. vairuotojų blaivumas, du vairuotojai buvo neblaivūs. Abiem nustatytas lengvas girtumas – 0,67 prom. ir 0,48 prom. Jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai dėl vairavimo esant neblaiviems Dar trylika vairuotojų buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos. Du vairuotojai vairavo transporto priemones, kurių langų šviesos laidumas mažesnis nei leidžiama, už tai numatytos piniginės baudos nuo 30 iki 40 eurų.

Patikrino 200 vairuotojų

Kovo 1 dieną pareigūnai toliau tęsė patikrinimus. Kauno mieste ir rajone patikrintas apie 200 vairuotojų blaivumas. Vienas vairuotojas buvo neblaivus. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,45 prom. Didesnis dėmesys skirtas krovininių ir sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojams – užfiksuoti KET pažeidimai, kai vežamas krovinys nebuvo pritvirtintas, kaip reikalauja taisyklės, nesegėti saugos diržai, naudotasi mobiliuoju telefonu vairuojant. Visais atvejais vairuotojams surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė aštuonis neblaivius vairuotojus ir vieną dviratininką. Išaiškinta ir septyniolika vairuotojų, neturėjusių teisės vairuoti transporto priemonių bei kiti pavieniai KET pažeidimai.

Užfiksavo savaitės rekordininką

Pasak Kauno apskrities pareigūnų, ketvirtadienį, vasario 25 d., apie 22.20 val. Kauno rajone, kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, mobilusis greičio matuoklis užfiksavo savaitės rekordą – gerokai greitį viršijusį automobilį, kuris vietoje nustatytų 90 km/val. važiavo 199 km/val. greičiu.

Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu. Už greičio viršijimą daugiau kaip 50 km/val. vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda nuo 450 iki 550 eurų, bet ir vairuotojo pažymėjimo netekimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

 

 

Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuota 840 greičio viršijimo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Motiejus

Motiejus portretas
Kaip gali gerti dvi dienas iš eilės. O ką veikė naktį?

wacekas

wacekas portretas
jam dar toli iki manes -geriu jau pora metu iki 10 ryto pakol atsidaro
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių