Quantcast

Per Kauno gimtadienį iš bažnyčios dingę sakralūs kūriniai – rasti

  • Teksto dydis:

„Dingę meno dirbiniai sugrįžo!“, – ketvirtadienio vakarą džiugią naujieną socialiniame tinkle paskelbė bendruomenė „Sakramentas“. Kultūrinės erdvės, įsikūrusios Švc. Sakramento bažnyčioje, nariai už rastus didelės moralinės vertės kūrinius dėkojo kaunietei Žydrūnei ir jos keturkojui.

Portalas jau rašė, kad savaitgalį vykę Kauno miesto gimtadienio renginiai – ne be deguto šaukšto. Sekmadienį policijai pranešta apie apvogtą per šventę duris atvėrusią Vilniaus gatvėje esančią Švč. Sakramento bažnyčią.

Pareiškime policijai nurodoma, kad nuo penktadienio 22 val. iki šeštadienio 10 val. ryto iš neužrakintos koplyčios dingo medinė Mergelės Marijos ikona bei tokia pati Jėzaus Kristaus skulptūra.

Ilgapirščių grobis, pirminiais duomenimis, įvertintas apie 800 eurų.

Anot portalo kauno.diena.lt skaitytojų, Kristaus Prisikėlimo statulėlė nugvelbta nuo altoriaus. Be to, iš ūkinių patalpų į lauką išmesta ir išniekinta kalėdinė prakartėlė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KR

KR portretas
Jau daugelį metų nerandama iš šios bažnyčios dingusių nuostabių vitražų, dalis yra (M. K. Čiurlionio muziejuje), o dalis pradingę. O kad surado nugvelbtas statulas - tai šaunu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių