Quantcast

Kas padegė balkoną Aleksoto daugiabutyje: pagrindinė įtariamoji – saulė

  • Teksto dydis:

Antradienį prieš vidurdienį pranešta apie degantį vieno Aleksoto daugiabučio balkoną. Jo šeimininko įvykio metu namuose nebuvo. Tačiau ugniagesiams gelbėtojams teko skubiai evakuoti tris šio kaimynes.

Pranešimas apie degantį Antanavos gatvės penkiaaukščio, turinčio 20-ąjį numerį, balkoną buvo gautas 11.37.

Apie tai pranešė viena kaimyninio daugiabučio gyventoja, pastebėjusį šį gaisrą iš savo namų.

Įvykio vieton buvo pasiųstos net trys autocisternos iš Kauno centre – Nemuno gatvėje bei Garliavoje įsikūrusių Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komandų ir autokeltuvas. Šis – jeigu per laiptinę negalėtų evakuotis viršutinių aukštų gyventojai, nes skambinusioji nurodė, kad gaisras kilo penkiaaukštyje.

Pirmoji autocisterna iš kitoje Nemuno pusėje įsikūrusios centrinės Kauno ugniagesių gelbėtojų būstinės buvo įvykio vietoje jau už šešių minučių po pranešimo. Vienas nurodyto penkiaaukščio pirmojo aukšto balkonas jau degė atvira liepsna. Kol jame šeimininkavusi ugnis gesinta pasistačius automobilines kopėčias – iš lauko pusės, gesinančiųjų kolegos apibėgo visus šios laiptinės butus. Visiems jų gyventojams, kurie atidarė ugniagesiams gelbėtojams duris, liepta skubiai evakuotis. Tokiu būdu evakavosi trys degančio balkono šeimininko kaimynės. Dvi iš jų – vyresnio amžiaus.

Paties degusio balkono šeimininko įvykio metu namuose nebuvo. Kaip ir dūmų detektoriaus jo bute. Šis apie 60-ies metų vyriškis atsirado įvykio vietoje jau begesinant gaisrą. Šis buvo užgesintas 12.12 val. Per tą pusvalandį nuo pirmos autocisternos atvykimo sudegė visi balkone buvę daiktai. Išdegė ir jis pats. Aprūko ir butas.

Realiausia, anot gaisrų tyrėjų, šios nelaimės priežastis – pašalinis ugnies šaltinis. Turimas galvoje galimai sufokusuotas saulės spindulys, nuo kurio galėjo įkaisti balkone buvęs stiklinis indas.

Kaimyninio buto gyventojai girdėjo kažką šiame balkone dūžtant. Tačiau manoma, kad tai buvo ne priežastis, o jau pasekmė. O gaisras išplisti šiame balkone netruko ne tik dėl jame laikytų įvairių daiktų – stalų, kėdžių, kartono dėžių ir pan., bet dar ir dėl to, kad jis buvo iškaltas lentelėmis.

Žinoma tikrinta ir galimo neatsargaus rūkymo versija. Balkono šeimininkas prisipažino, kad yra rūkantis. Tačiau neigė galėjęs sukelti šį gaisrą. O viršutinių aukštų gyventojai taip pat negalėjo neatsargiai įmesti į šį balkoną neužgesintos nuorūkos, nes jis buvo įstiklintas ir visi jo langai uždaryti.

Nebuvo degusiame balkone ir jokių elektros prietaisų. Nors laidai jame ir buvo išvedžioti. Tačiau šie buvo dar nepajungti.      



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raunis

Raunis portretas
Kąst per pirštus

Pil.

Pil. portretas
Is balkonų persimetė i laiptinės pasmirsta cigarečių dūmais bute , pasižiūrėjus per duryse esama akį nematai,duris atidarius taip pat nieko nerandi.Viena prielaida vaikščiojant laiptineje rikoma, taip mėtomos pedos.Viena išeitis laiptinėse deti vaizdo kameras,nes kuo toliau tampa neįmanoma.Manau i užrakinamas laiptines, kur užraktai nesudėtingi gali įeiti rūkyti ir pašaliniai, nes niekada nejutus bute cigarečių dūmų kvapo , uždraudus balkonuose rūkyti atsirado laiptinėse ir pelenų ant grindų ir kvapas cigarečių i namus verzesi.Viena išeitis kameros laiptineje.Nuomone tokia, kad tikrai yra bjaurus rūkantys žmonės, taip verčia manyti apie juos toks elgesys.

Išvada

Išvada portretas
Putinas padegė...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių