Quantcast

Kauno centre vos per plauką išvengta skaudžios avarijos: kas kaltas? (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Socialiniame tinkle plinta vaizdo registratoriumi užfiksuota eismo situacija, kuri vos per plauką netapo masine avarija. Vaizdo įraše matyti, kaip Karaliaus Mindaugo prospekte vienas automobilis nori persirikiuoti į kitą eismą juostą, bet užkerta kelią kitiems. Vairuotojai tikina, kad panašios situacijos nutinka nuolat.

Per plauką nuo avarijos

Feisbuko grupėje „Viskas apie automobilius“ pradėjo plisti vaizdo įrašas, užfiksuotas vienoje pagrindinių Kauno gatvių – Karaliaus Mindaugo prospekte. Įraše matyti, kaip ties sankryža su I.Kanto gatve lengvasis automobilis „Dacia“ nori persirikiuoti į kitą eismo juostą, tačiau neįvertino, jog ketvirtojoje eismo juostoje važiavo kitas automobilis, todėl jis sustojo trečioje eismo juostoje.

Šioje eismo juostoje važiavęs kaunietis buvo priverstas staigiai stabdyti, o siekiant išvengti smūgio, vyras pasuko į ketvirtą eismo juostą. Tačiau tokiu manevru jis pats sudarė kliūtį ir „Volvo“ automobiliui teko taip pat daryti manevrą ir aplenkti kaunietį per papildomą juostą, skirtą apsisukimui.

 

 

Pavojingą eismo situaciją užfiksavęs kaunietis portalui kauno.diena.lt tikino, kad šioje Kauno gatvėje ne kartą pastebėjo, jog vairuotojai balansuoja ties avarijos riba.

„Pasitaiko žioplų, situacijos nesugebančių įvertinti vairuotojų, bet ne taip dažnai. O ir šiaip Kaune chaosas su tais keliais, tai visko būna“, – tikino vos per plauką susidūrimo išvengęs vyras.

Situacijos scenarijai

Socialiniame tinklalapyje internautai antrino sakydami, jog avarinių situacijų Karaliaus Mindaugo pr. netrūksta. Žmonės pradėjo diskutuoti, kas šioje situacijoje buvo kaltas.

„Nesvarbu, užkišo ar ne, jei įšovei į galą, tu kaltas“, – savo nuomonę pareiškė Karolis.

„Būtų kaltas „Duster“, bet jei būtų spėjęs išsitiesinti, būtumėt kaltas jūs“, – vaizdo įrašo autoriui adresavo kitas internautas Audrius.

Kiti tikino, kad čia dėl visko kaltas „Volvo“, nes jis pirmiausiai užkišo rudam „Dacia Duster“ automobiliui. Dar kiti teigė, kad staigiai stabdydamas vaizdo autorius taip pat pasielgė neatsakingai.

„Vengdamas avarijos tu tokią pat situaciją padarei. „Volvo“ galėjo gerai į tave įvažiuoti, būtų tau blogai buvę, nes greitis ten geras būtų. Bet jei būtų buvęs traukinukas, tai „Dacia“ būtų kaltas už visus“, – savo poziciją išreiškė Denis.

Dar kiti internautai tikino, kad ypač padėjo vaizdo registratorius, nes kitu atveju būtų buvę sunku įrodyti, jog kitas automobilis staigiai stabdė.

„Nebūtų vaizdo įrašo, būtų kaltas tas, kas atsitrenkė į galą. Šiuo atveju aiškiai matosi, kad „Dacia“ kirto per stabdžius be jokios rimtos priežasties“, – aiškino Tomas.

Portalas kauno.diena.lt paprašė, jog užfiksuotą situaciją Karaliaus Mindaugo pr. įvertintų ir policijos pareigūnai.

„Kelių policijos valdybos pareigūnai priims sprendimą vairuotojo atžvilgiu prieš tai įvertinę vaizdinėje medžiagoje matomą situaciją“, – teigiama pareigūnų atstovės atsiųstame atsakyme.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksą, vairuotojui už pavojingos situacijos sukėlimą gresia bauda nuo 170 iki 230 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo trijų iki šešių mėnesių.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina eismo dalyvius laikytis visų Kelių eismo taisyklių (KET), kelyje elgtis atsakingai.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir ragina visuomet apie daromus KET pažeidimus informuoti policijos pareigūnus skubios pagalbos telefonu 112 arba naudojantis elektroniniu policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt, nurodant pažeidimo laiką, adresą bei pateikiant vaizdinę medžiagą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kawenskas

Kawenskas portretas
Kentaurus tokius must reik . Arba atimt teises is ju kiek zuna zmoniu per tokius kentaurus ir nuo kada antroi juostoj stowet galima . O jeigu motociklininkas butu is galo ??? Mirtis....

LV

LV portretas
Na i tarpą įvažiuoti galima ir jeigu Duster rodė posūkį , be jokių problemų jį įleisčiau. Va kodėl jam įlindus i kitą eismo juosta dar pristabdyti prisireikė.... Na vieno kalto niekada nebūna! Čia visi trys pasielgė teisingai, nes niekas nenukentėjo.

operatoriui

operatoriui portretas
Ko gero vairuoklis arba registratorių nusipirko, arba į Kauną šiemet atvažiavo pirmą syk. Aš kai važinėju kas dien- tokių veršių matau ne vieną.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių