Quantcast

Kauno bendrovės vadovas kaltinamas buvusios draugės išžaginimu

Kauno apylinkės teismui perduota Dondūbo Jurgaičio byla. Jis kaltinamas išžaginimu bei seksualiniu prievartavimu.

Direktoriui uždėti antrankiai

Prieš septynerius metus D.Jurgaičio pavardė nuskambėjo per konfliktą, po kurio iš pareigų atsistatydino kunigas ir vienos Kauno ugniagesių gelbėtojų komandos viršininkas.

Ankstesnio skandalo metu mediciną studijavęs D.Jurgaitis, kuriam šiandien jau trisdešimt ir kuris yra vienos Vilijampolėje įsikūrusios bendrovės vadovas, prisipažino naudodamas psichologinį smurtą savo namuose žaginęs ir seksualiai prievartavęs internete "susižvejotą" dvejais metais vyresnę draugę. Prieš įvykį, atvedusį aukštąjį išsilavinimą turintį D.Jurgaitį į teisiamųjų suolą, jiedu buvo susipykę ir visa tai įvyko jam bandant draugę susigrąžinti.

Sunkiu nusikaltimu kaltinamas D.Jurgaitis vakar buvo atvestas į teismą su antrankiais – spręstas jo suėmimo, kuris baigiasi rugpjūčio viduryje, pratęsimo klausimas.

Prokurorė prašė pratęsti D.Jurgaičio suėmimą dar trims mėnesiams motyvuodama tuo, kad, paleistas į laisvę, jis gali pasislėpti ir daryti poveikį nukentėjusiajai. Kaltinamasis, baikščiai dengęs veidą nuo žiniasklaidos, nors anksčiau pats veržėsi į televizijos ekranus, prašėsi paleidžiamas. Tradiciškai dangstytasi artimųjų ligomis, apie kurias, darant nusikaltimus, kažkodėl buvo pamiršta.

Prie teismo salės durų D.Jurgaičio ir jį ginančios advokatės lūkuriavo prisistatyti nenorėjusi jauna moteris. Tačiau pabendrauti su suimtuoju jai trukdė ne tik D.Jurgaitį lydintis konvojus, bet ir viską fiksuojanti žiniasklaida.

D.Jurgaičio bylą nagrinėsiantis teisėjas Alvydas Rimkevičius šiandien paskelbė pratęsiantis kaltinamojo išžaginimu bei seksualiniu prievartavimu suėmimą dar trims mėnesiams, motyvuodamas tuo, kad paleistas į laisvę jis gali daryti naujus nusikaltimus. Pirmasis D.Jurgaičio teismo posėdis numatytas rugsėjo pabaigoje.  

Velykų skandalas

Mynė Kauno apylinkės teismo slenkstį D.Jurgaitis ir prieš septynerius metus.

Tik tada jis, kaip ir tuometinė jo draugė, buvo nukentėjusysis. Esą nuo chuliganų – vienos Kauno ugniagesių gelbėtojų komandos viršininko ir jo sūnėno kunigo, kuris į minėtą bylą sugulusių įvykių metu buvo vienos Kauno aukštosios mokyklos kapelionas.

Apie šią skandalingą istoriją tada trimitavo visa šalies žiniasklaida, remdamasi D.Jurgaičio ir jo tuometinės sugyventinės, odos ir venerinių ligų gydytojos, pasakojimu apie antrąją 2011-ųjų Velykų dieną jų automobilį nei iš šio, nei iš to ėmusį persekioti visureigį, kuris galiausiai jų "Opel Vectra" taranavo. Paskui iš visureigio iššokę du vyrai atplėšė opelio dureles ir išvilko į lauką jį vairavusį D.Jurgaitį. Tačiau vyrui pavykus pabėgti ėmėsi jo keleivės, bandžiusios iškviesti policiją. Esą jai trenkta į veidą klykiant šalia buvusiai pusantrų metų dukrelei.

Nors viešosios tvarkos pažeidimu kaltintas ugniagesys neigė smurtavęs prieš tuometinę D.Jurgaičio draugę, esą ši ir opelio vairuotojas jį apšmeižė norėdami pasipelnyti, medikė pateikė kolegų pažymą apie patirtą nedidelį sveikatos sutrikdymą.

Psichiatrai persigalvojo

Sukeltas ažiotažas baigėsi visureigį vairavusio kunigo ir jo dėdės ugniagesio atsistatydinimu iš pareigų. Nors jie teigė, kad buvo atvirkščiai – chuliganiškai kelyje elgėsi "Opel Vectra" tamsintais langų stiklais vairuotojas, aplenkęs kelyje "Via Baltica" jų visureigį iš dešinės ir paskui apie kelis kilometrus blokavęs kelią, neleisdamas jo aplenkti, kol galiausiai buvo atsitrenkta į jo galą.

Policija tada už Kelių eismo taisyklių pažeidimus nubaudė ir visureigio, ir opelio vairuotojus.

O Kauno apylinkės teismas, kuriam buvo perduota viešosios tvarkos pažeidimu kaltinto ugniagesio byla, 2013-ųjų gegužę jį išteisino kaip nepadariusį jokio nusikaltimo, atmesdamas ir D.Jurgaičio ir jo draugės ieškinį, kuriame jie prašė iš teisiamojo moralinio atlygio.

Tai, kas įvyko tada, galimai paaiškina 2004 m. Kauno apygardos teismo sprendimas skirti D.Jurgaičiui, kaltintam apiplėšimo metu sunkiai sutrikdžius aukos sveikatą, priverstinę medicininio pobūdžio priemonę – stacionarų stebėjimą specifinės paskirties ligoninėje pagal gyvenamąją vietą.

Teisėsaugininkai teigia tikrinę D.Jurgaičio sveikatą ir po buvusios draugės išžaginimo šių metų gegužę. Tačiau dabar psichiatrams nekilo jokių abejonių, kad jis yra pakaltinamas ir privalo atsakyti už naujus nusikaltimus, kuriais yra įtariamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ironija

ironija portretas
donTūpas....

V

V portretas
Vardas tikras DUB dubom. Pagal vardą ir asmenybė atitinkama.

Zinove....

Zinove.... portretas
Vyrai prievartaudami savo moteris, nori irodyti kad jie nepakeiciami,kad ju palinkti negalima ,nes jie dievai. Jiems sunku susitaikyti su vyriskumo izeidimu ,todel sitaip ziauriai elgiasi su moterimis. Nebukit naivios,papuolet ant tokio su dzipu pinigine pilna ,ir dar nori jus valdyti kaip leles,tokiuose santykiuose meiles nebus,bet per velai suprantate ,ir stai pavyzdys kas atsitinka.MOTERYS!!! gerbkit save.O tokiems urodams iskrypeliams linkiu gydytis,bet ar pades?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių