Quantcast

Jonavoje pareigūnams įkliuvo neblaivus pavėžėjas: teigė išgėręs lašų

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę, spalio 19-25 dienomis, Kauno apskrities pareigūnams tikrinant vairuotojų blaivumą ir fiksuojant kitus Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, į akiratį pakliuvo ir neblaivus pavėžėjimo paslaugas teikęs vyras.

Neblaivus teikė pavėžėjimo paslaugas

Per penktadienio, spalio 23-osios, vakarą Jonavoje, Vasario 16-osios g., ir Kaune, R. Kalantos g., vykusias priemones patikrinta per 300 transporto priemonių ir jų vairuotojų.

Nustatyti du vairuotojai, vairavę transporto priemones, tačiau neturėję teisės to daryti, bei trys neblaivūs vairuotojai.

Vienas, kuriam buvo nustatytas 0,57 prom. girtumas, pareigūnams teigė iš vakaro vartojęs alkoholį, o dieną, kuomet pakliuvo į rankas patruliams, išlenkęs taurelę stipriųjų gėrimų per laidotuves.

Kitas vairuotojas, kurį pareigūnai stabdė dėl naudojimosi mobiliuoju telefonu, kaip paaiškėjo, pavėžėjimo paslaugas teikė būdamas neblaivus. Nuo išgertų lašų, kaip teigė jis, alkotesteris parodė 1,35 prom. girtumą.

Na, ir galiausiai trečiasis vairuotojas, kuris, kaip paaiškėjo, taip pat vairavo neblaivus, įpūtė 0,55 prom., pamatęs vykstančią priemonę skubiai nusuko į degalinę. Tačiau akylos pareigūnų akies neliko nepastebėtas. Pasirodo, šis vyras vairuoti būdamas neblaivus sėdasi nebe pirmą kartą. Kadangi prieš tai skirta nuobauda nebuvo sumokėta, šįkart, kaip numatyta įstatymuose, buvo konfiskuotas vairuojamas automobilis.

Dar keturi vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos.

Kitos dienos, spalio 24-osios, vakare per vykdytas priemones Kauno rajone, Raudondvario kaime, bei Kaune, Linkuvos gatvėje, iš viso patikrinta per 300 automobilių ir jų vairuotojų.

Čia taip pat nustatyta neblaivių – iš viso keturi. Vienas jų, nespėjęs pasiekti savo kelionės tikslo, – visai netoli namų. Dar trys vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos. Taip pat išaiškintas ir vienas teisės vairuoti neturėjęs vairuotojas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, spalio 19-25 dienomis, taip pat toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi KET. Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 1277 greičio viršijimo atvejus.

Pažabojo lakstūnus

Penktadienį, spalio 23 d., 16.33 val. kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai. mobilusis greičio matuoklis fiksavo automobilį „VW“, kuris vietoj nustatytų 90 km/val. važiavo 177 km/val. greičiu.

Kitas, ne ką mažiau „lėtas“, vairuotojas užfiksuotas Kauno rajono kelyje Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda.

Sekmadienį, spalio 25 d., 10.58 val. automobilis „VW“, vairuojamas vyro, gimusio 1987 metais, vietoj nustatytų 90 km/val. važiavo 169 km/val. greičiu.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip penkiasdešimt kilometrų per val. užtraukia baudą vairuotojams nuo 450 iki 550 eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 450 iki 700 eurų.

Taip pat vairuotojams privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vieno iki šešių mėnesių, o pradedantiesiems vairuotojams, transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė negu 3,5 t arba kuriose yra daugiau kaip devynios sėdimos vietos, motociklų vairuotojams privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų metų iki vienų metų ir šešių mėnesių.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 18 eismo dalyvių (pernai iki spalio mėnesio pabaigos – 26), dar 605 sužeisti (pernai – 603). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis KET, būti drausmingiems kelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KIEK ISIVARE NESVARBU

KIEK ISIVARE NESVARBU portretas
SVARBU TAI , KAD AISKINAMA VAISTUS ISSKIRIA IS ALKOCHOLIO DOZIU ALKOTESTERIS, PASIRODE NIEKO PANASAUS , GERI VAISTUS IR VISTIEK RODO VIRSYTAS PROMILIAS( NES DAUGIALIS VAISTU YRA ALKOCHOLIO PAGRINDU, TIE KURIE SKYSTI ZINOMA), ATLIKOME EKSPERIMENTA SU VALERIJONAIS, RODO TIEK ,KAD LAIKOMAS EISI VIRSIJES LEISTINA NORMA.

Lauris

Lauris portretas
Vienerių metų, rašytojai snarglėti.

justas

justas  portretas
Tai gal tas papisejas visa deze tu lasiuku isivare?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių