Quantcast

Kaunietės prievartautojo atgaila ir ašaros nenuėjo veltui

Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį tolimųjų reisų vairuotojui iš Ukrainos, kaltintam jam į mamas pagal amžių tinkančios kaunietės seksualiniu prievartavimu.

Užteko vieno karto

Atsižvelgus į teisiamojo elgesį po nusikaltimo – atgailavo ir atlygino aukai už patirtus išgyvenimus, ukrainiečiui skirta  bausmė, į kurią įskaičiavus iki nuosprendžio už grotų praleistą laiką, jis jau šią bausmę yra atlikęs.

34-erių Sergijus Dzhevaha buvo suimtas iki šio nuosprendžio beveik aštuonis mėnesius. Nors iki tol nei Lietuvos, kurioje pastaruoju metu dirbo, nei savo tėvynės teisėsaugininkams nebuvo žinomas. Ir pripažino savo kaltę bei gailėjosi padaręs jam inkriminuojamą nusikaltimą.

Dėl to, kas įvyko, jis vertė kaltę alkoholiui, kurio iki tol nevartojo aštuonerius metus. Tačiau, tą lemtingą vieno pernykščio lapkričio savaitgalio vakarą, grįžęs iš reiso, su kitu tautiečiu atsidarė viskio butelį. O paskui jiedu atsidūrė vienoje Savanorių prospekte  esančioje kavinėje, kurioje pratęsė vakaronę.

Mįslinga gelbėtoja

Anot seksualiniu 60-metė kaunietės prievartavimu kaltinto S.Dzhevahos, situacija tapo nevaldoma, kai jam kavinėje pasidarė bloga ir jis išėjo į lauką – parūkyti ir įkvėpti gryno oro. Ir po kurio laiko pamatė ateinančią moterį, kurią kažkodėl pradėjo sekti. O vėliau ir užpuolė.

Kuo visa tai būtų baigęsi, jeigu iš už nugaros užpulta ir pargriauta auka, kurią S.Dzhevaha, panaudojęs fizinę jėgą, išrengė ir pradėjo seksualiai prievartauti, nebūtų pradėjus šauktis pagalbos, neaišku.

O jos pagalbos šauksmą išgirdo viena daugiabučio, kurio kieme viskas vyko, gyventoja, vakarojusi vidurnaktį prie televizoriaus. Ir, viską metusi, kartu su sūnumi išbėgusi į kiemą.

Gelbėtojos riksmas: "Gyvuly, ką darai?!" užpuoliką išgąsdino, nors jis lietuviškai beveik nesupranta.

Palikęs auką ant žemės, S.Dzhevaha puolė bėgti. Ir po to dar kurį laiką slėpėsi netoliese esančiuose garažuose, kol jo telefonu pradėjo ieškoti kavinėje likęs tautietis.

"Nesuprantu, kodėl taip pasielgiau", – verkė jis duodamas teisme parodymus, prisiekinėdamas, kad daugiau niekada nevartos alkoholio.

Surastas greitai

Atgal į kavinę S.Dzhevaha grįžo tik gerokai paklajojęs po mikrorajoną - pagal iš jos sklindančius muzikos garsus. Ir nieko jo pasigedusiam draugui apie savo nuotykį nepasakojo, toliau vakarodamas šioje kavinėje iki pat jos uždarymo.

Tuo tarpu užpultoji, kuri, kaip paaiškėjo, taip pat tą vakarą leido šioje kavinėje su draugėmis ir po vidurnakčio nusprendė grįžti į netoliese esančius namus – pėsčiomis per neapšviestus kiemus, nors taksi išsikvietusios draugės ir siūlė ją parvęžti, grįžusi į namus pranešė apie tai, kas jai atsitiko, Bendrajam pagalbos centrui.

Surasti įtariamąjį nebuvo sunku, nes jis dažnai lankydavosi šioje kavinėje.

Pavyko rasti ir vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip įtariamasis nuseka paskui savo auką, kuri teigė net to nepastebėjusi.

Sugraudino visus

Už šį apysunkiems priskiriamą nusikaltimą S.Dzhevahai grėsė laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Jo byla išnagrinėta Kauno apylinkės teisme per du posėdžius. Pirmajame S.Dzhevaha dar dalyvavo nuotoliniu būdu – per vaizdo konferenciją su Tardymo izoliatoriumi. Ir paprašė tada pertraukos teismo procese, kad galėtų surinkti pinigų atlyginti nukentėjusiajai padarytą žalą. Ši, nepareiškusi ikiteisminio tyrimo metu jam jokio ieškinio, atlydėta į teismą advokatės, jau pateikė S.Dzhevahai 2 tūkst. eurų ieškinį. Teisiamajam su jam Lietuvos valstybės skirtu advokatu pavyko nusiderėti iki pusantro tūkstančio.

Į antrąjį šios už uždarų durų nagrinėtos bylos posėdį S.Dzhevaha jau buvo atvežtas. "Nesuprantu, kodėl taip pasielgiau", – verkė jis duodamas teisme parodymus, prisiekinėdamas, kad daugiau niekada nevartos alkoholio. Nežinia, ar nuo naujos akistatos su teisiamuoju, ar nuo jo ašarų sutrikusi nukentėjusioji sutiko, kad į šią viešą atgailą būtų atsižvelgta.

Iš Lietuvos nedeportuos

Bylą nagrinėjusi teisėja Živilė Bliūdžiuvienė skyrė S.Dzhevahai prokurorės prašytą dvylikos mėnesių laisvės atėmimą, sumažindama šią bausmę trečdaliu – iki aštuonių mėnesių, nes jis visiškai pripažino savo kaltę. O įskaičius į šią bausmę iki nuosprendžio už grotų praleistą laiką, iki jo įsiteisėjimo S.Dzhevaha jau buvo šią ir atlikęs. Kadangi niekas šio nuosprendžio neskundė, antradienį jis įsiteisėjo.

"Kauno dienos" žiniomis, S.Dzhevahos darbdavys Lietuvoje, su kuriuo buvo susisiekęs jo advokatas, išsaugojo šiam ukrainiečiui ir turėtą darbo vietą. Deportuoti iš Lietuvos jo neketinama. Jis dar turės sumokėti teismo priteistas proceso išlaidas nukentėjusiajai atstovavusiai advokatei, t.y. 280 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
tai moteriai, kuri, išgirdusi pagalbos šauksmą, nepabijojo drauge su sūnumi naktį išbėgti pagalbos šauksmo kryptimi padėti prievartaujamai aukai. O kad daugiau būtų tokių drąsių ir neabejingų žmonių!

Nuomonė

Nuomonė portretas
Moterys ir merginos turėtų būti kovingesnės, kai prie jų artėja koks patinas su savanaudiškais šlykščiais tikslais. Reikia naudoti visas savigynos priemones ir be gailesčio gintis: galima ir sužaloti ar net užmušti tokį šlykštūną, nes šitoks nenormalus pabaisa pavojingas visoms moterims. Negalima leisti iš savęs pasityčioti jokiam dvikojui iškrypėliui, kuris į Moterį žiūri ne kaip į žmogų, bet - kaip į savęs patenkinimo objektą.

na atleiskit --nesupratau kam kuriami rasomi istatymai ,

na  atleiskit --nesupratau  kam kuriami rasomi  istatymai  , portretas
kada jie visi priklauso nuo teisejo nuotaikos, [ pasidulkino -gerai issimiegojo ] bausme -teisejo sprendimas stai toks ,kaip siam xoxolu isperai bandiugai zagintojuj --bauda 10 euru ... [neisimiegojo ,pachmielinga , nieks nedulkino] teismo-teisejo sprendimas uz anologiska nusikaltima 10 metu kalejimo griezto rezimo kalejime , 200 tukst. euro moralines zalos atlyginimas .... ka aplamai cia issidirbineja tie super -puper pridurkai ,,,,,teisejai,,,, !!!????kur tas Prezidentas kuris siuos priedurnius sodina y tu teiseju postus , berods jis atsakingas uz visus siu prietranku debiliskas veikas.....
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių