Quantcast

Kaune vyko nelaimės, gresiančios dėl kažkieno aplaidumo, repeticija?

  • Teksto dydis:

Šiandien ryte gavus pranešimą apie kilusį gaisrą buvusios Radijo gamyklos teritorijoje, Kauno ugniagesiai gelbėtojai pasiuntė įvykio vieton net šešis savo automobilius iš penkių miesto komandų. Pavojus likviduotas per keliolika minučių. Tačiau kvietusieji pagalbą portalui kauno.diena.lt teigė, kad priežastys, sukėlusios šį gaisrą, liko nepanaikintos.

„Maždaug prieš mėnesį jau kreipėmės į Aplinkos apsaugos inspekciją. Tada, siaučiant gūsingam vėjui, įvairios šiukšlės iš perkrauto statybinių atliekų konteinerio, stovinčio mūsų vienuolikos aukštų pastato papėdėje, skraidė po visą teritoriją Ir net po šalia esantį Draugystės prospektą“, – pasakojo portalui kauno.diena.lt į Bendrąjį pagalbos centrą šiandien vėl skambinusi moteris.

Ji teigė, kad po aplinkosaugininkų sureagavimo tada šis konteineris, kuriuo naudojasi viename jų pastato aukšte remontą atliekantys statybininkai, buvo greitai išvežtas, atvežus naują tuščią. Tačiau niekas tada vėjo išnešiotų ir aplink jį pabirusių šiukšlių nesurinko.

Ir šiandien ryte, kaip įtariama, dėl kažkieno neatsargiai numestos nuorūkos jos užsidegė. O šalia, kaip matyti iš nuotraukų, atsiųstų iš įvykio vietos, – ir minėtame pastate dirbančių žmonių automobiliai.

Skaitytojos nuotr.

„Kiek turi atsitikti nelaimių, kad atitinkamos institucijos tinkamai sureaguotų į besikartojančius pažeidimus?!“ – savo bei bendradarbių vardu klausė portalo kauno.diena.lt skaitytoja.

Kiek turi atsitikti nelaimių, kad atitinkamos institucijos tinkamai sureaguotų į besikartojančius pažeidimus?!

Pagal ugniagesių gelbėtojų reakciją į gaisrą tokio didelio pastato, kuriame įsikūrę daug įmonių, papėdėje yra pagrindo įtarti, kad panašiai mano ir jie. 9.39 val. gavus iš Bendrojo pagalbos centro pranešimą, kad buvusio Radijo gamyklos vienuolikos aukštų pastato pirmajame aukšte kažkas dega, į Draugystės gatvę su sirenomis buvo pasiųstos jau minėtos gausios Kauno ugniagesių gelbėtojų pajėgos beveik iš visų mieste esančių jų komandų.

Vėliau dalis jų pakeliui atšaukta. Nes pirmosios autocisternos ekipažas, pasiekęs įvykio vietą per kelias minutes, sutramdė beįsišėlstantį gaisrą per dvylika minučių. Tačiau jo priežastis – pilnas degių medžiagų statybinių atliekų konteineris bei aplink jį besimėtančios nespėjusios sudegti šiukšlės ir toliau šioje vietoje liko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uab

uab portretas
O kas kaltas? Kas turi laiku išvežti viską? "Kauno šiukšlės" ar kuris nors kitas UABas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių