Quantcast

Karantinas ir ilgapirščius įkalino namuose: vagysčių iš automobilių sumažėjo perpus

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę, gegužės 5-7 dienomis, Kauno apskrities pareigūnai pranešė apie tris vagystės iš automobilių. Portalo žurnalistai dėmėjosi, ar dabar, kai šalyje paskelbtas karantinas, mieste ir jo apskrityje pagausėjo tokio pobūdžio vagysčių. Atsakymas maloniai nustebino – pernai ilgapirščiai buvo aktyvesni daugiau nei dvigubai palyginus su šiemet.

Pareigūnų pateiktais duomenimis, gegužės 6 d. apie 8.10 val. Kaune, Savanorių prospekte, pastebėta, kad nuo automobilio „BMW X6“ pavogti šoniniai galinio vaizdo matymo veidrodėliai. Padaryta žala siekė 740 eurų.

Taip pat laikotarpiu nuo gegužės 5 d. 19 val. iki gegužės 6 d. 12 val. Neries krantinėje išdaužus durų stiklą, iš automobilio „Ford Focus“ buvo pavogtas multimedijos įrenginys ir telefono laikiklis.

O gegužės 7 d. apie 4 val. vagys darbavosi V. Krėvės prospekte. Pastebėta, kad išdaužus automobilio „Volkswagen“ durų stiklą, iš vidaus pavogta multimedijos įranga.

Tiek pernai, tiek šiemet dominuoja Dainavos, Santakos bei Žaliakalnio policijos komisariatų prižiūrimos teritorijos – didieji miegamieji rajonai.

Atsižvelgiant į tai, jog kone tą pačią parą pareigūnams pranešta apie tris vagysčių iš automobilių atvejus, kauno.diena.lt žurnalistai teiravosi apie dabartinę situaciją mieste ir jo apskrityje – ar pasinaudodami karantinu vagišiai savinasi vairuotojų turtą.

Kai paaiškėjo, tendencijos, jog būtent pastaruoju metu būtų ženkliai išaugęs minėtų vagysčių skaičius, Kauno apskrities pareigūnai nepastebi.

„Teigti, kad būtent šiuo metu jaučiamas vagysčių iš automobilių ženklus padaugėjimas, negalime. Šio tipo nusikalstamos veikos vyrauja visus metus, sezoniškumas nejaučiamas“, – sakė Kauno apskr. Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Pasak jos, žvelgiant į statistiką, matoma, kad šiais metais nuo kovo 16 d. iki gegužės 1 d., – nuo tada kai prasidėjo karantinas, visoje Kauno apskrityje užregistruota 292 vagystės iš automobilių. Tuo tarpu, kai tuo pačiu laikotarpiu pernai jų buvo 720 – daugiau nei dvigubai daugiau.

„Tiek pernai, tiek šiemet dominuoja Dainavos, Santakos bei Žaliakalnio policijos komisariatų prižiūrimos teritorijos – didieji miegamieji rajonai. Automobiliai iš kurių vagysčių įvykdyta daugiausia šiais metais analizuojamu laikotarpiu – „Toyota“, BMW ir „Volkswagen“. Praėjusiais metais dominavo vagystės iš BMW, „Volkswagen“ ir „Mercedes Benz““, – akcentavo pašnekovė.

Paklausta apie dažniausiai iš automobilių vagiamus daiktus, O. Vaitkevičienė pridūrė, kad vagis labiausiai masina multimedijos įrenginiai, katalizatoriai, žibintai, degalai, palikti įrankiai, įvairi technika, daiktai ir panašūs dalykai.

Pareigūnai primena vairuotojams ne tik nepalikti neužrakintų automobilių ar įvairių daiktų juose, tačiau, esant galimybei, įsirengti signalizaciją, automobilį palikti labiau apšviestoje vietoje.

Pastebėjus įtartinus asmenis, įsidėmėti jų bruožus, aprangą ir visada informuoti pareigūnus. O nukentėjus nuo ilgapirščių, gyventojai turėtų skambinti skubios pagalbos telefonu 112 arba pasinaudoti policijos elektroninių paslaugų sistema www.epolicija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Kurgi ne sumazejo kaip rinko bmw airbagus taip renka

Anonimas

Anonimas portretas
O gal zmones eme uzkasineti parazitus?

jo

jo portretas
Nu, matai, kaip gerai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių