Quantcast

Taikos prospekte padurtas 16-metis: 64-erių įtariamasis – areštinėje

  • Teksto dydis:

Vėlų ketvirtadienio vakarą Kaune peiliu sužalotas dar vienas nepilnametis. Tuo įtariamas pensinio amžiaus jo kaimynas teigia, kad buvo priverstas gintis. Tačiau, šešiolikmečio patirtas sužalojimas, anot teisėsaugininkų, viršija būtinosios ginties ribas. 

Apie tai, kad prie vieno Taikos prospekto daugiabučio laiptinės aimanuoja vyras su durtine žaizda, Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta prieš vienuoliktą valandą vakaro.

Netrukus paaiškėjo, kad jo jau ieškoma su tarnybiniu policijos šunimi, kaip iš įvykio vietos pasišalinusio nukentėjusiojo, kas yra ne tik labai retas atvejis, bet ir gana iškalbinga detalė.

Kartu su greitosios medikais prie minėto daugiabučio atskubėjusiems policijos pareigūnams sužeistasis, kurio nugaroje konstatuota durtinė žaizda, nieko nepasakojo. Ir netrukus paaiškėjo, kodėl, - šis nepilnametis, kuriam netrukus sukaks septyniolika, – labai gerai žinomas Dainavos policijos komisariato pareigūnams. Jis figūruoja ne vienoje byloje dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pristačius šešiolikmetį į gydymo įstaigą, jis skubiai operuotas dėl galimo vieno plaučio pažeidimo. Nors ikiteisminis tyrimas kol kas pradėtas dėl nesunkaus jo sveikatos sutrikdymo. Tačiau, gavus galutines medikų išvadas dėl nepilnamečio patirto sužalojimo ir jo gydymo trukmės, šis ikiteisminis tyrimas gali būti perkvalifikuotas į sunkesnį Baudžiamojo kodekso straipsnį.

Būten tai, kad sužalotasis – nepilnametis ir tam panaudotas peilis, lėmė policijos veiksmus, sulaikius įtariamąjį. Nors šis, pirminiais duomenimis, teigia, kad buvo priverstas gintis kišenėje turėtu atlenkiamu peiliu, nes išvedus vėlai vakare pavedžioti šunį nukentėjusysis pats prie jo prisikabino.

To įrodymas – kirstinė žaizda įtariamojo veide, dėl kurios jis už poros valandų po įvykio taip pat kreipėsi į medikus.

Po policijos areštinėje praleistos nakties, 64-erių įtariamasis šiandien greičiausiai bus paleistas, skiriant jam švelnesnę kardomąją priemonę.

Jau išsiaiškinta, kad pastaruosius 30 metų jis neturėjo jokių reikalų su policija. Tuo tarpu šešiolikmetis, nuo kurio jis teigia buvo priverstas gintis, pirminiais duomenimis, jau yra teistas. Be to, jam yra pareikšti ir nauji įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo.   

Sulaikius įtariamąjį, konstatuota, kad šis – blaivus. Ar blaivus buvo ir nukentėjusysis, paaiškės, gavus jo kraujo tyrimo gydymo įstaigoje rezultatus. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, nepaisant patirto sužalojimo, šešiolikmetis gana agresyviai buvo nusiteikęs ir į pagalbą jam atskubėjusių specialiųjų tarnybų atžvilgiu, ir pristačius jį į gydymo įstaigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To ernis

To ernis portretas
As vedu tris kartus per diena šuni.be to buna ir 00:00 tai kaip turi savo grafika vedi kada reikia.o tu šikt myžt eini tik iki 9 val vakaro? Jei gyvunas prašosi laukan tai tu jo ant puoduko nepasodysi...

Jo?

Jo? portretas
Kažkokie kliedesiai - diedukas išsilankstė peilį ir sužeidė banditą ? Vadinasi labai jau arti dieduko buvo ir gerai dieduko tvatinimu buvo užsiėmęs ,kad peilio nepastebėjo

Ernis

Ernis portretas
O kokio bybio 23 valandą tą šunį vesti? Miega tegu miega... Nepateisinu ir jaunuolio, na bet savigyna nėra atlenkiamo peilio išlankstymas ir smeigimas į nugarą iki plaučio. Kokio dydžio turėjo būti ATLENKIAMAS peilis, kad per nugarą pasiektų plautį? Dėl ko įvyko tokia situacija? Viskam juk yra priežastis, gal diedukas sudrausmino rūkantį nepilnametį, to ir tereikia gauti į nosį, juk ne tavo vaikas, kam jį drausminti, yra tam tėvai ir socialinės tarnybos. Kodėl diedukas padūręs nepilnametį pasišalino? Kodėl išvis neskambino pareigūnams prasileidęs? Gal buvo pasirinkimas, į kišenę dėtis peilį ar telefoną? Sutinku aš tų nepilnamečių girtų, eina kokie 7, mandagūs, tarpusavyje kalba apie muštynes, pasisveikina (prisipisa), dėde gal turi cigaretę, na duodu dvi, pasiūlo alaus, atsigeriu paspaudžiam rankas ir nueina savo keliais... Kam man juos mokyti? Tam mokyklos yra, o aš ne pedagogas
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių