Quantcast

Kaune pareigūnai pričiupo neteisėtą lenkiškos kiaulienos perpardavinėtoją

  • Teksto dydis:

Kaune išaiškintas naujas iš vis dar pasitaikančių nelegalios prekybos mėsos skerdiena atvejų.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamento inspektoriams ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnams įtarimų sukėlė skelbimas internetinėje erdvėje, kuriame buvo siūloma įsigyti kiaulienos skerdienos su pristatymu į vietą.

Pagal šią informaciją VMVT inspektoriai inicijavo kontrolinį mėsos pirkimą. Kauno departamento veterinarijos inspektoriams asmuo pardavė 50 kg neaiškios kilmės kiaulienos skerdenos be pardavimo čekio. Inspektoriams prisistačius ir patikrinus transporto priemonę, joje rasta dar 200 kg lenkiškos kiaulienos žaliavos.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad kiaulienos skerdena iš Lenkijos buvo vežama tam nepritaikytoje, nešvarioje transporto priemonėje, kurioje nebuvo šaldymo įrangos, reikalingos greitai gendantiems maisto produktams transportuoti. Neužtikrinta mėsos vežimui reikalinga temperatūra – termometras rodė 15 °C temperatūrą, o tai sudaro sąlygas veistis patogeniniams mikroorganizmams.

Nustatyta, kad mėsos perpardavinėtojas iš viso turėjo 297 kg lenkiškos kiaulienos skerdenos. Už nelegalią veiklą ir pažeidimus jam skirtos administracinio poveikio priemonės, nurodoma VMVT pranešime. Nesaugią žalią mėsą prekiautojas įpareigotas sunaikinti, nes nebuvo užtikrintas nei jos atsekamumas, nei tinkamos transportavimo bei laikymo sąlygos, temperatūros režimai.

VMVT primena, kad neteisėtas vertimasis ūkine ar komercine veikla, neturint tam leidimo, užtraukia baudą nuo 390 iki 1100 eurų, o toks administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, baudžiamas nuo 1040 iki 2400 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koks

koks portretas
...skirtumas? Nei su kiauliena, nei su bulvėmis aš nesikalbu, - aš jas valgau, tai gali būti ir lenkiška...

lianzbergas

lianzbergas portretas
o kaip del sklypo uz 1 ewra...?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių