Quantcast

Kaune į pasieniečių rankas pateko svaigalų bei cigarečių krovinys: rasta ir pinigų

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams Kaune įkliuvo svaigalus gabenęs vietinis gyventojas. Rezultatyvi buvo ir vėliau atlikta krata, kurios metu aptikta grynųjų pinigų, alkoholio ir kontrabandinių cigarečių.

Ketvirtadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Kaune, Raudondvario plente, patikrinti sustabdė automobilį „Audi A6“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 63-erių kaunietis.

Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šis vyras gali gabenti neteisėtą krovinį, tad transporto priemonė patikrinta itin atidžiai.

„Audi A6“ salone bei bagažinėje aptiko 20 plastikinių talpų, kuriose buvo apie 100 litrų skaidraus skysčio, skleidžiančio specifinį alkoholio kvapą.

Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio laikymo, gabenimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.  Už tai vyras gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Ikiteisminio tyrimo veiksmus tęsę VSAT pareigūnai atliko sankcionuotą kratą Kauno mieste esančiose gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose, priklausančiose 59 metų moteriai. Bute pasieniečiai rado 4230 eurų, 396 pakelius įvairių cigarečių su Baltarusijos akcizo mokesčio ženklais.

Garaže VSAT kriminalistai aptiko 71 penkių litrų talpą su skysčiu, turinčiu specifinį etilo alkoholio kvapą, iš viso – 355 litrus svaigalų. Taip pat rasta 100 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Po apklausų vyras ir moteris paleisti. Jiems skirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Automobilis, pinigai ir rastosios akcizais apmokestinamos prekės laikinai saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostas

Kostas  portretas
A kur gyvena ,kaip pavarde to barygos ka juk tai ekonominis Lietuvos zudikas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių