Quantcast

Nakties sprogimas Šančiuose: nukentėjo po daugiabučio langais stovėjęs moters „VW Golf“

  • Teksto dydis:

Pirmadienio naktį vieno Medvėgalio gatvės daugiabučio kieme įvyko sprogimas – deformuotas prie pat penkiaaukščio laiptinės stovėjęs automobilis. Pirminė versija, prie kurios kol kas labiausiai linksta ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio pradėję Kauno teisėsaugininkai, – į šį „VW Golf“ galėjo būti įmesta petarda. 

Policijos departamentas praneša, kad informacija apie sprogimą Kaune – Aukštuosiuose Šančiuose buvo gauta 2.08 val.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai konstatavo, kad išdužo „VW Golf“, kuriame įvyko sprogimas, langų stiklai bei deformavosi kėbulas. Tačiau žmonės nenukentėjo. Kaip ir pirmojo aukšto buto langai, po kuriais stovėjo šis automobilis.

„Pareigūnai dirba – aiškinasi įvykio aplinkybes, kas yra mašinos savininkas. Jis nustatytas, tačiau, siekiant nepakenkti tyrimui, daugiau nekomentuojame“, – apie 8 val. ryto portalui kauno.diena.lt teigė Kauno policijos atstovai, tegalėję papildyti pirminę informaciją apie šį įvykį tuo, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalui kauno.diena.lt pavyko papildomai išsiaiškinti, kad automobilio, kuriame įvyko sprogimas, savininkė gyvena tame pačiame daugiabutyje, prie kurio ir buvo pasistatyta ši transporto priemonė. Ir jos savininkė, pirminiais duomenimis, nėra verslininkė bei nebuvo iki šio įvykio žinoma teisėsaugininkams.

Neatmetama, kad sprogimo metu – nuo išlaksčiusių atplaišų galėjo nežymiai nukentėti ir kiti netoliese stovėję automobiliai, nors akivaizdžių to požymių šiandien ryte įvykio vietoje tebedirbę policijos pareigūnai dar nebuvo aptikę. Tai, kad liko sveiki namo langai, jie buvo linkę sieti su tuo, kad sprogimas nebuvo labai galingas. Dujų įrangos sprogusiame automobilyje nebuvo.

Į šio įvykio vietą buvo kviesti ir Kauno ugniagesiai gelbėtojai. Tačiau ne gesinti sprogimo įplieksto gaisro, o apšviesti įvykio vietą. Tam panaudoti autocisternos teleskopiniai apšvietimo prožektoriai. Ir šią paslaugą įvykio vietoje dirbusiai policijai teikė tiek naktį budėjusi Kauno ugniagesių gelbėtojų pamaina, tiek paryčiais ją pakeitę kolegos.

Už svetimo turto sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Baigus įvykio vietos apžiūrą, konstatuota, kad daugiau nukentėjusiųjų greičiausiai nėra. Nors neatmetama, kad iš darbų grįžę į juos ryte išskubėję  vietiniai gyventojai dar gali pranešti apie patirtus nuostolius.

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu pradėtą ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba. O jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokuroras iš Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus.

Nepaisant jau minėtos labiausiai tikėtinos versijos apie įmestą petardą, teisėsaugininkai teigia tiriantys ir kitas galimas versijas. Ir prašo visuomenės pagalbos. Ypač tų asmenų, kurie, ką nors įtartino pastebėjo ar net nufilmavo savo automobilių vaizdo registratoriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tinkis

tinkis portretas
o kam 30 vienodu nuotrauku???

Petarda?!

Petarda?! portretas
Keista, nuo petradu taip nedegtu.

BMW

BMW portretas
Mano BMW BBD :) geriau skamba.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių