Quantcast

Kaune bus teisiami plėšimais įtariami aštuntokai ir jų vyresnis bendrininkas

  • Teksto dydis:

Kaune dėl plėšimų bus teisiami trys asmenys, du iš jų – nepilnamečiai, trečiadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Kaltinimai dėl vagysčių ir plėšimo byloje pareikšti dviems aštuntos klasės moksleiviams ir 44 metų vyrui.

Bylos duomenimis, vienas iš nepilnamečių kaltinamas įvykdęs šešias, o kitas – tris vagystes. Jaunuoliai, manoma, telefonus, kompiuterius ar grynuosius pinigus vogdavo iš butų, mašinų, gatvėje sutiktų praeivių.

Jie taip pat kaltinami įvykdę plėšimą su jau teistu kauniečiu G. G. Praėjusių metų birželio pradžioje jaunuoliai apie 3 val. nakties leisdami laiką viename iš Kauno barų, sutiko G. G. ir nutarė apiplėšti bare miegantį, apsvaigusį vyrą.

Jį pažadinę ir pasiūlę palydėti namo, bendrininkai sumušė nukentėjusįjį, bandė numauti auksinius žiedus, tačiau nepavykus to padaryti, pagrobė auksinę grandinėlę, portfelį, kuriame buvo nešiojamasis kompiuteris, ir rankinę, kurioje buvo beveik 900 eurų. Iš viso nukentėjusiam padaryta žala siekia beveik 1750 eurų.

Pasak prokuratūros, jaunuoliai prisipažįsta įvykdę nusikalstamas veikas ir gailisi. Jų teigimu, pavogtus pinigus kitą dieną leido įvairiose parduotuvėse – pirko saldainius, pramogavo. G. G. neigia įvykdęs apiplėšimą bendrininkų grupėje.

„Nepilnamečių nusikalstamumas yra labai specifinė bendro nusikalstamumo dalis. Dažnai, kaip ir šiuo atveju, neigiamą įtaką jaunimui padaro vyresni draugai, kurie pasinaudoja nepilnamečių patiklumu bei tikėjimu, kad neįklius. Svarbu, kad tėvai kontroliuotų, su kuo bendrauja bei laiką leidžia tokie jauni asmenys, ką veikia po pamokų, ar jas lanko, ar vakarais ir naktimis būna namie“, – pranešime teigia Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorė Lina Zakarauskaitė.

Už šias nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
KARTU reikia teist ir juodąją Seimo Š**, tai juk ji tuos vaikus SUVEDŽIOJO esą jų saviraiškos teisių NIEKAS negali varžyt... tai prie ko čia teismas jiems?

tikrai ne ačiū

tikrai ne ačiū portretas
Šilainiuos buvo irgi ramu,kol neapgyvendino iš globos namų paauglius,o dabar mūsų rajone siaučia šiti nenaudėliai,rūko žolę,daužo mašinų langus,plėšia mašinas ir t.t.įdomu kas juos prižiūri,nes jie siaučia gatvėse iki vėlumos,o jau žodžiai,žodeliai,neatsilieka ir merginos,ko laukti toliau gerbiamieji,kurie šituos 'padarus' mums padovanojo,juk jie dar tik auga???

Tokia musu

Tokia musu portretas
rikrove.Ir kuo toliau bus blogiau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių