Quantcast

Kas iš tikrųjų vyksta Pravieniškėse: tarp įtariamųjų – ir kaliniai, ir šios įstaigos pareigūnai

  • Teksto dydis:

Anot Kalėjimų departamento atstovės Irminos Frolovos-Milašienės, vakar vakare Pravieniškių pataisos namuose prasidėjusios kratos, susijusios su neteisėtu įsibrovimu į šioje įkalinimo įstaigoje esančius Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnų kabinetus, tęsiamos ir šiandien. Jau nustatytas ir įtariamasis bei rasti daiktai, kurių buvo pasigesta.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, nieko slapto iš minėtų patalpų nedingo, nes paprasčiausiai ten tokie dalykai nebuvo laikomi.

Tačiau šis akibrokštas turi ir kontekstą, galintį paaiškinti, kas iš tikrųjų pastaruoju metu vyksta šioje didžiausioje šalies įkalinimo įstaigoje.

Pradėti galima nuo to, kad Pravieniškėse dirbantys kriminalinės žvalgybos pareigūnai yra pavaldūs ne šios įkalinimo įstaigos vadovybei, o Kalėjimų departamentui. Pravieniškių pataisos namuose yra įsikūręs šio departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos padalinys. O lapkričio viduryje naujuoju laikinuoju Pravieniškių pataisos namų vadovu buvo paskirtas minėtos valdybos vyriausiasis tyrėjas, atsakingas už šioje įkalinimo įstaigoje dirbantį jos padalinį.

Daugiau – LNK vaizdo įraše:

Prieš kelis mėnesius iki šios rokiruotės buvo pranešta apie pirmąjį, kaip teigiama, Lietuvoje ikiteisminį tyrimą, pradėtą dėl pačių įkalinimo įstaigoje dirbančių pareigūnų organizuoto nuteistųjų pabėgimo iš jos. Kaip tada pranešta, rugpjūčio 11-ąją Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnai darbo vietoje su įkalčiais sulaikė Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-ojo sektoriaus saugumo valdymo pareigūną, įtariamą atlikus neteisėtus veiksmus, sudarant sąlygas galimam pabėgimui – padėjus sudaryti pabėgimo planą bei suteikus nuteistiesiems jį palengvinančias priemones bei įrankius.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šis ikiteisminis tyrimas, kuriame – jau du įtariamieji, sparčiai artėja prie pabaigos. O minėta rokiruotė su naujuoju laikinuoju Pravieniškių pataisos namų vadovu dar labiau sustiprino nepatenkintųjų šioje įkalinimo įstaigoje prasidėjusiomis reformomis gretas. Ir tarp jos darbuotojų, ir tarp nuteistųjų.   

Šią savaitę Pravieniškių pataisos namuose jau buvo konstatuota viena vagystė, kuria įtariami nuteistieji. Sausio 18-osios paryčiais konstatuota, kad apvogta šios įkalinimo įstaigos parduotuvė – pastebėta skylė jos sienoje, bendroje su valgykla.

Parduotuvės darbuotojos pasigedo cigarečių, kavos bei šokoladukų. Atlikus kratas, nerasta tik pastarųjų, kuriuos, kaip manoma, spėta suvalgyti. Tačiau rasta dalis dingusių kavos pakuočių – šešios ir cigarečių – apie 700.

Ikiteisminį tyrimą dėl šios vagystės atlieka Kriminalinės žvalgybos valdybos Pravieniškių padalinio pareigūnai. Nors įtarimai dar niekam nepareikšti, portalo kauno.diena.lt žiniomis, galimų įtariamųjų ratas jau nustatytas. 

Kaip jau pranešta, penktadienį, jau po darbo valandų, pastebėta, kad galimai įsibrauta į minėtų pareigūnų darbo patalpas. Jos rastos atrakintos.

Nustačius, ko trūksta, vėl pradėtos kratos, nors jos – šioje įkalinimo įstaigoje atliekamos beveik kasdien. Ir retais atvejais per jas nerandama nuteistiesiems draudžiamų turėti telefonų ar įvairių kvaišalų.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, ir prasidėjus penktadienio vakaro kratoms, kriminalinės žvalgybos pareigūnai neslėpė, kad rasti įtariamuosius tėra laiko klausimas. Šiandien priešpiet jau pranešta apie vieną iš jų. Tačiau šis įtariamasis apibūdintas tik kaip asmuo, atliekantis bausmę Pravieniškių pataisos namuose - atvirojoje kolonijoje.

Daugiau informacijos apie šio ikiteisminio tyrimo duomenis, kaip ir apie kratų rezultatus, neteikiama.

Tačiau, portalo kauno.diena.lt žiniomis, įtariamųjų turėtų būti ir daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Jablonskas,kalejimu departamento direktorius,sarauskas nieko nedirba,sedi kedes trina ir algas ima. Uz nosies pasikrapstyma pinigus gauna. Tokius pradaznus pacius sodinti reikia,pirmoi eileje jablonska,pats didziausias korumpuotas veikejas,kuris turi sedeti uz grotu.

Aitis

Aitis portretas
Nusikaltimai, kuriuos kasdien daro kolonijos administracija ir prižiūrėtojai daugeliu atveju sunkesni už nuteistųjų. Šąžininkas darbuotojas ten dirbti negali. Net premjeras Skvernelis šaipėsi iš darbuotojos, pranešusios apie administracijos nusikaltimus. Į kalinių pinkles yra patekę ir iš to pelnosi tiek administracija, tiek prižiūrėtojai. Jie tiesiog ieško klientų tarp nuteistųjų ir net reketuoja juos. Tai gerai organizuotos nusikalstamos kalejimų darbuotojų šaikos.

Kalejimu prieziura

Kalejimu prieziura portretas
Ar ministre gerai jaučiasi? Kur ji? Vien Pravieniškėse pabėgo nuteistasis, negryzo nuteistieji, rado didelius kiekiuus narkotiku, apvoge kalejime parduotuve, apvoge nakti kriminalines zvalgybos kabineta... Ar kaljimu departamento direktorius tik alga gauna ar turi supratima kas vadovauja Pravieniskems? Ir kaliniai cia ne prie ko, ministre. Patalynes keitimas tarp aukštu tai ne reforma! Reformos dabartiniai sargai nepadarys
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių