Quantcast

Kartą nuo kaltinimo nužudymu išsisukęs „Daktarų“ veterano sūnus įtariamas tuo pačiu

  • Teksto dydis:

„Daktarų“ veterano sūnui E.S., kuris buvo įkūręs savą šios nusikalstamos grupuotės atšaką, – vis mažiau vilčių išsisukti nuo dar vieno įtarimo žvėriškai susidorojus su sugėrovu, kaip kartą jau yra buvę. Tik tada nušautas buvęs jo bendrininkas rastas Girstupio upelyje. O šį kartą – su lūžusia peilio geležte kūne viename Šilainių bute.

Šiurpus radinys

Kaip jau rašyta, rugpjūčio 12-ąją savo mamai priklausančiame bute viename Baltijos gatvės daugiabutyje buvo rastas peiliu subadytas pastaruoju metu vienas gyvenęs 50-metis.

Tai buvo šiurpus jo buvusios sugyventinės radinys, kurios velionio artimieji paprašė pasidomėti, kodėl šis jau kelias dienas neatsiliepia telefonu.

Nužudytojo, aptikto buto koridoriuje, kūne teismo medicinos ekspertai konstatavo 70 trauminių poveikių. Vien dūrių peiliu į nugarą, kaklą, krūtinę bei pilvą nustatyta virš 50.

Teisėsaugininkams pavyko išsiaiškinti, kad taip baigėsi velionio bute vykusios išgertuvės. Nusikaltėlis badė savo auką ne vienu peiliu. O po to, užrakinęs nužudytojo, palikto kraujo klane, butą, pasišalino iš nusikaltimo vietos.

Nors daugėja įrodymų, kad šį nusikaltimą įvykdė jau šešis kartus teistas taip pat Šilainiuose – tik J.Grušo gatvėje gyvenęs 47-erių E.S., šis sulaikymo metu tai neigęs, vėliau iš viso nustojo duoti parodymus. Nors žinoma, kad jis su velioniu, kuris taip pat teistas, buvo pažįstami. Ir abu pastaruoju metu oficialiai niekur nedirbo.

Ginklų arsenalas daugiabutyje

Atsisakė E.S. duoti parodymus ir dėl praėjusią savaitę jo uošvienės bute Pašilės gatvėje rasto ginklų arsenalo. Šešios kovinės granatos su išimtais šių sprogdikliais greta, pistoletas „Makarov“ ir 64 šoviniai buvo aptikti po paralyžiuoto E.S. uošvienės sugyventinio lova.

Kaip E.S. uošvienė aiškinosi, teisėsaugininkai atskleisti nenori. Tačiau įtarimai dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis, šaunamuoju ginklu bei sprogmenimis buvo pareikštas ne jai, o E.S. O šis ne tik toliau atsisako duoti parodymus, bet ir atsisakė jam valstybės skirtos advokatės.

Tai paaiškėjo, kreipųsis į teismą po naujo įtarimo E.S. pareiškimo dėl jo suėmimo pratęsimo dar trims mėnesiams.

Kaip jau rašyta, tiek dėl E.S. suėmimo, tiek dėl jo pratęsimo buvo kreiptasi į Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmus, nes šio teismo Kauno rūmuose dirba E.S. giminaitė. Nors ši tėra eilinė specialistė, ne tik nedalyvaujanti teismų procesuose, bet ir teoriškai neturinti priėjimo prie bylų, vis tiek nuspręsta apsidrausti.

Teistas ir tėvas, ir dėdė

Gerai teisėsaugininkams žinomas ne tik E.S. tėvas, bet ir šio brolis.

Pastarasis buvo teisiamas kartu su E.S. jau minėto asmens, aptikto prieš keliolika metų Girstupio upelyje – vienomis trumpikėmis ir surišto lipnia juosta, nužudymo byloje. Nors įtarimas nušovus jį per išgertuves savo bute J.Grušo gatvėje tada taip pat buvo pareikštas E.S., prieš teismą jis stojo tik dėl nusikaltimo slėpimo.

Kiti E.S. teistumai – dėl turto prievartavimo ar šio atmainos – savavaldžiavimo.

E.S. agresijos, pavartojus alkoholio, teigia bijantys ir jo artimieji. Jo žmona tai yra pareiškusi viešai – nagrinėjant teisme vieną iš E.S bylų. O, kad ši baimė pagrįsta, įrodo ir jam pareikštas įtarimas dėl naujausio nusikaltimo, pašiurpinusio net visko mačiusius teisėsaugininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Atejo lochui ir laikas...

Anonimas

Anonimas portretas
Reikia juos šaudyti, kaip 1945 m. De Golis padarė Prancūzijone, ir viskas bus gerai!

SudinaDInea

SudinaDInea portretas
OGo kokios paslaptys E.S tai gal is viso straipsnio paslaptingojo rasyt nereikejo ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių