Quantcast

Karštakošis airis pateko ne tik į Lietuvos policijos, bet ir į pasieniečių suvestines

  • Teksto dydis:

„Visi vyrai – vienodi“, – mėgsta kartoti tam tikrą gyvenimo patirtį turinčios moterys. 44-erių metų airio nuotykiai Lietuvoje – dar vienas joms į rankas įduotas koziris.

Pasieniečiai praneša sulaikę šį jau beveik penkis mėnesius Prienų policijos ieškotą užsienietį pirmadienį Kauno oro uoste. Jis ketino išskristi į Dubliną, nepaisant to, kad jam buvo skirtas rašytinis pasižadėjimas be leidimo neišvykti iš gyvenamosios vietos. Prieš pat prasidedant pandemijai šiam airiui ja tapo Lietuva, į kurią jis sugrįžo gyventi su savo sutuoktine lietuve bei judviejų vaikais. Ir gana greitai prisidarė čia teisinių problemų.

Pernai liepą šiam airiui buvo pareikštas įtarimas dėl grasinimo nužudyti sutuoktinę, su kuria jiedu Lietuvoje atsidūrė ties skyrybų riba. Visa tai įvyko vieno iš vaikų akyse, dėl ko nukentėjusiuoju gali būti pripažintas ir šis. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, grasintojas buvo neblaivus.

Asociatyvi Vilmanto Raupelio nuotr.

Tiesa, jo žodžiai, dėl kurių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, buvo pasakyti anglų kalba. Tačiau airiui dėl jų teks stoti prieš Lietuvos teismą, kuriame, kaip ir ikiteisminio tyrimo metu, bus privalomi vertėjai. Ir daug kas priklausys nuo jų profesionalumo, nes tai, kas išvertus į lietuvių kalbą yra akivaizdus grasinimas, anglų kalboje gali būti folkloras.

Įtariamuoju dėl grasinimo nužudyti sutuoktinę tapęs airis savo kaltės nepripažįsta. Ir nelabai linkęs bendrauti su mūsų teisėsaugininkais. O jo paieška buvo paskelbta po to, kai įtariamajam uždraudus artintis prie šeimos narių, jis persikėlė iš Prienų į Alytaus apylinkes. Ir dingo iš teisėsaugininkų akiračio, dėl ko šiems teko šiemet sausio pradžioje skelbti jo paiešką.

Sulaikytas beveik po penkių mėnesių pakeliui į gimtinę airis neigė ketinęs pabėgti nuo gresiančios baudžiamosios atsakomybės. Esą būtų netrukus grįžęs atgal į Lietuvą.

Po sulaikymo ketinama sugriežtinti ir airiui skirtą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, kurią jis bandė pažeisti. Vienas iš gresiančių naujų variantų, paleidžiant šį airį iš areštinės, – intensyvi priežiūra apykojės pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o galejo

o galejo portretas
mašina iki waršavos nuvaziuoti... patingejo balvonas

Kopustas.

Kopustas. portretas
Nu, tikrai tikiu jog Lietuvos Policija šito vaikėzo nepaglostė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių