Quantcast

Karantino pagimdyti apsukruoliai pergudravo patys save

  • Teksto dydis:

Kauno policija nelaukė, kol pasibaigs įstatymų iki dvejų metų leidžiamas administracinės teisenos nagrinėjimo terminas, ir jau nubaudė prieš savaitę su įkalčiais sulaikytą medicininėmis kaukėmis internete prekiavusį Kazlų Rūdos savivaldybės gyventoją.

Sužvejotas internete

Kaip jau rašyta, šį Jūrės miestelio gyventoją Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė balandžio 8-ąją, t. y. tą dieną, kai buvo paskelbta apie griežtinamas karantino sąlygas – nuo balandžio 10-osios visi šalies gyventojai privalo dėvėti viešose vietose apsaugines kaukes.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, minėtas 43-ejų metų asmuo pateko į pirkėjais apsimetusių pareigūnų spąstus, pardavinėdamas medicinines kaukes interneto skelbimų portale skelbiu.lt. Jis norėjo gauti už kaukę 65 eurocentus, t. y. 15 centų daugiau, negu jos kainavo vaistinėse iki karantino paskelbimo. Tačiau pareigūnams pavyko nusiderėti iki 50 eurocentų, nes jie užsisakė didelį siūlomos prekės kiekį.

Neteisėtai kaukėmis prekiavęs suvalkietis buvo sulaikytas Kaune, Pramonės prospekte. Jo vairuoto automobilio „Audi A4“ bagažinėje buvo rasta 5300 vienetų medicininių kaukių su baltarusiškomis banderolėmis.

Jų pardavėjas pateikti šių kaukių įsigijimo dokumentų negalėjo. Dėl ko buvo pradėta administracinė teisena dėl neteisėto vertimosi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla.

Vagystės iš Klinikų šešėlis

Paskelbus informaciją apie šį sulaikymą, internetiniuose komentaruose buvo ne viena versija apie pareigūnų laimikio kilmę. Netgi spėliota, ar čia nebus iš Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriaus mįslingai dingusios medicininės kaukės, apie kurių vagystę medikai pranešė kovo pradžioje, teigdami, kad pasigedo daugiau negu dešimt jų dėžučių, tačiau nusprendė į policiją nesikreipti.

Policijos pareigūnai, surašę minėtam Jūrės gyventojui administracinių nusižengimų protokolą už neteisėtą vertimąsi komercine veikla, konstatavo, kad pažeidėjas šias kaukes nusipirko tokiu pačiu būdu, kaip bandė ir jie, –peržiūrėdamas skelbimus internete. Taip pareigūnams teigė pats pažeidėjas. Beje, turintis darbą, nesusijusį nei su medicinos paslaugomis, nei su jai skirta įranga ar panašiai.

Kadangi ligi šiol šis asmuo niekuo policijai nebuvo užkliuvęs bei pripažino padaręs nusižengimą, anot Kauno apskrities policijos atstovės Odetos Vaitkevičienės, jam skirta tik pusė grėsusios minimalios baudos už padarytą nusižengimą – 195 eurai.

Už neteisėtą vertimąsi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla gresia bauda nuo 390 iki 1100 eurų. O nusižengus pakartotinai – nuo 1040 iki 2400 eurų.

Kelio galas veda į Kiniją?

Skirtą baudą minėtas pažeidėjas privalės sumokėti per 15 kalendorinių dienų. Jeigu to nepadarys, ji bus peržiūrėta jau įstatymuose numatytuose jos rėmuose.

Be to, anot O.Vaitkevičienės, kaip numato įstatymai, konfiskuotos ir medicininės kaukės, kuriomis jis neteisėtai prekiavo. Pasak policijos atstovės, jos greičiausiai bus sunaikintos, nes nėra jokių jų kokybės sertifikatų. Nors, atsižvelgiant į šiandienos realijas, jeigu pavyktų patikrinti šių kaukių kokybę, galbūt jų likimas galėtų būti ir kitoks.

Artimiausiu metu rengiamasi surašyti tokį patį protokolą ir 33-ejų metų kauniečiui, kurio automobilyje BMW Vilijampolėje, Varnių gatvėje, balandžio 10-ąją buvo rasta 420 respiratorių, kuriuos jis taip pat pardavinėjo skelbimų portale skelbiu.lt. Iš pirkėjais apsimetusių tos pačios ekonominius nusikaltimus tiriančios Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato valdybos pareigūnų jis prašė už vieną respiratorių 2,40 euro.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, ir šis asmuo turi darbą – taip pat niekaip nesusijusį su medicina ir iki šiol policijai nebuvo žinomas. O šiuos respiratorius jis teigė atsisiuntęs internetu iš Kinijos per vieną internetinę parduotuvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vaistinių mafija konkurentų nepakenčia. O policijos šuneliai jai tarnauja. Kas gali paneigti, kad ne už dyką ?

ALGIS

ALGIS portretas
Obuvęs ale daininkas ''dūnis'' dar prekiauja kaukėmisn , skelbėsi , kad parduoda tūkstančiais

Už klaidas didesnį atlyginimą

Už klaidas didesnį atlyginimą portretas
Kas čia žino kiek Valstybės vyrai ir moterys galimai apsigavo ir permokėjo už ne kokybiškas prekes .Dabar visiems klaidos kainuoja,kai iš anksto neapsirūpini ką kaltinti .
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių