Quantcast

Kamuolinių galo pradžia: pirmiausia bus teisiama Šančių grupuotė

Prieš Kauno apygardos teismą šiomis dienomis stojo dalis per plačiai nuskambėjusią pernykštę policijos operaciją sulaikytų Kamuolinių gaujos atstovų.

60 tomų nusikaltimų

Ikiteisminiam tyrimui dėl apie 20 metų trukusios Kamuolinių nusikalstamo susivienijimo veiklos vadovaujanti Generalinė prokuratūra Kauno apygardos teismui perdavė dalį šios bylos, kurios apimtis – daugiau kaip 60 tomų.

Kaltinimai nuo pagrindinės bylos atskirtoje bylos dalyje pareikšti septyniolikai asmenų. Tarp jų – ir Giedriui Janoniui, pravarde Kamuolys, nuo kurios ir kilęs Kamuolinių pavadinimas.

Jiems inkriminuojama, kad, veikdami organizuotoje grupėje, daugiausia 2010–2011 m. Kaune padarė tokius nusikaltimus kaip neteisėtas laisvės atėmimas panaudojant fizinį smurtą, pasikėsinimas sunkiai sutrikdyti sveikatą visuotinai pavojingu būdu ir sunkus sveikatos sutrikdymas minėtomis aplinkybėmis, plėšimas, panaudojant šaunamąjį ginklą ar pagrobiant didelės vertės turtą, nesunkus sveikatos sutrikdymas kankinant ar kitaip itin žiauriai, neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais ir jų kontrabanda į užsienį turint tikslą ten įvykdyti nusikaltimą bei kitomis nusikalstamomis veikomis.

Vadeiva veržasi į laisvę

Penktą dešimtį pradėjęs G.Janonis, perduodant Kauno apygardos teismui šią bylą, vis dar buvo suimtas, nepaisant jo advokato Ričardo Girdziušo, mėginant padėti ginamajam ištrūkti į laisvę, vardijamų šio ligų.

Giedrius Janonis

Kartu su G.Janoniu buvo suimti ir dar šeši įtariamieji minėtais nusikaltimais: Tomas Gaidanka, Deividas Čereška, Genadijus Ževžikovas, Artūras Osmankinas bei Genadijus ir Rolandas Borisovai.

Pirmadienį ir antradienį Kauno apygardos teisme jau įvyko septyni su šia byla susiję teismo posėdžiai – kol kas tik dėl visų suimtųjų suėmimo pratęsimo. Pirmiausia jo terminas dar trims mėnesiams pratęstas G.Janoniui bei G. ir R.Borisovams.

Įtarimai jau minėtais nusikaltimais Kauno apygardos teismui perduotoje byloje yra pareikšti ir Taurui Griniui, Andriui Guogai, Justinui Jašinskui, Regimantui Jonušui, Andriui Juodžiui, Mindaugui Lukauskui, Eligijui Maželiui, Edgarui Meizaraičiui, Mariui Navickui ir Nerijui Venslavičiui.

Teisėsaugininkai linkę priskirti įtariamuosius Šančių grupuotei. Kaip teigiama, pagal jų kilmę.

Pirmiausia smogta branduoliui

Pagrindinėje Kamuolinių ginkluoto susivienijimo byloje, kurioje ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, įtarimai jau pareikšti virš 80 asmenų.

Minėtoje tebetiriamoje byloje yra ir nužudymų. O be kitų įtariamiesiems inkriminuojamų nusikaltimų, tiriamas ir galimas neteisėtas jų praturtėjimas.

"Kauno diena" rašė, kad praėjusių metų balandžio 17-osios policijos operacija, kurioje dalyvavo keli šimtai pareigūnų ir per kurią vienu metu – ankstų rytą buvo sulaikyta iš pradžių tik devyniolika kamuolinių, tačiau, kaip tada teigta, visas branduolys, buvo pavadinta viena sėkmingiausių kare su Kauno gaujomis. Po jos šalies policijos vadovai teigė sulaukę padėkų iš Europolo ir kitų kolegų Europoje.

 

 

Kaip tada teigta, tai buvo apie dvejus metus trukusios kriminalinės žvalgybos, kurią atliko geriausi Lietuvos kriminalinės policijos biuro tyrėjai ir analitikai, rezultatas.

Yra sutikusiųjų bendradarbiauti

Vilniaus miesto apylinkės teismas tada leido suimti aštuoniolika iš devyniolikos sulaikytųjų.

Pasak jiems atstovavusių advokatų, jau pirmosiomis sulaikymo ir suėmimo dienomis bendradarbiauti su teisėsauga sutiko keli iš įtariamųjų.

Vien per kratas, atliktas praėjusių metų balandžio 17-osios rytą, kurių, kaip teigta, buvo per šimtą, rasta daug ginklų – automatinių ir pusiau automatinių.

Po šių kratų buvo apribota ir įtariamųjų teisė disponuoti milijoninės vertės turtu. Labiausiai akį teisėsaugininkams rėžė prabangūs sulaikytųjų automobiliai.

Kaip tada teigta, Kaune prasidėjusi teisėsaugininkų operacija išsiplėtė net į penkias apskritis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KELI BAHURAI LIKO ANT LETUVOS.

KELI BAHURAI LIKO ANT LETUVOS. portretas
APLINKUI OZKOS GEJEI IR PETU. HAI .BAIGESI LAIKAI .DABAR PRIDODA KAS GRAICIAU.

O

O portretas
Ses sestiorkos o virsuneles toliau darba pradeta dirbs

gauja uzsiiminejo kriminalu beveik 20 metu

gauja uzsiiminejo kriminalu beveik  20  metu  portretas
kaimynai , policajai visus zinojo , mate kaip buve driskiai su naujausiais mersais vazineja, visi zinojoo kuo jie uzsiima ---niekas neiko nedare , policajai ju vogtom masinom dokumentus tvarke, policajai kontrobandos ir narkatos prikrautas furas lydejo ir ,,taskuose,, iskraut kontrobanda padejo....eme ,,,naavara,, namus statesi , mergas pirko ,sampana lake.. su tais visais prokurorais advokatais ir teisejais... prie Stalino jusu niekas net iki sibiro lageriu neveztu , ykaltu 9 gramus y tarpurage vietoje...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių