Quantcast

Kalinių prižiūrėtojo apsiskaičiavimas: gresia 200 kartų už pelną didesni nuostoliai

Šiandien prieš teismą stojo buvęs Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnas, prieš porą savaičių bandęs įnešti kaliniams jiems draudžiamų turėti daiktų. Jį demaskavo kolegos, besivaikantys nuolat paketus su tokiais daiktais į šios įkalinimo įstaigos teritoriją permetančius asmenis.

Parsidavė už 100 eurų

Tikint piktnaudžiavimu tarnyba kaltinamo 31-erių Aliaus Razulevičiaus, dirbusio minėtuose pataisos namuose devynerius metus, parodymais, duotais ikiteisminio tyrimo metu, kuriuos jis pakartojo ir teisme, galimai nuteistuosius draudžiamais daiktais aprūpinantys asmenys sugalvojo naują būdą kaip tai padaryti. O gal tokiais metodais dirba jau seniai.

Sulaikymo su įkalčiais metu Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Saugumo valdymo skyriuje jaunesniuoju specialistu dirbęs A.Razulevičius teigia, kad pakeliui į darbą – gatvėje prie namų prie jo priėjo nepažįstamas asmuo. Ir pasiūlė už 100 eurų atlygį įnešti į pataisos namus kaliniams draudžiamus daiktus. Jis turėjo palikti šiuos šiukliadėžėje, esančioje sutartoje vietoje. O po to juos davęs nepažįstamasis, gavęs iš tų, kuriems šie daiktai skirti, žinią, kad viskas tvarkoje, būtų A.Razulevičiui paskambinęs ir su juo atsiskaitęs. Esą po sandėrio jis užsirašė užverbuotojo mobiliojo telefono numerį.

Įspūdingas laimikis

A.Razulevičius įkliuvo su įkalčiais, vos įžengęs į darbovietės teritoriją – vykdant įeinančiųjų į ją patikrą. Nors kolegoms pasiteiravus, ar jis neturi draudžiamų daiktų, atsakė neigiamai. Tačiau, šie tada liepė parodyti kuprinę bei nusirengti tarnybinę striukę.

Dalį įkalčių aptikus pastarosios kišenėse, likusius – iš kelnių kišenės A.Razulevičius jau ištraukė pats.

Kaip buvo teigiama tą pačią gegužės 28-ąją, kai įkliuvo A.Razulevičius, Pravieniškių pataisos namų interneto svetainėje paskelbtame pranešime, pas jį buvo rasta vienuolika kaliniams draudžiamų turėti SIM kortelių, 20 įkroviklių adapterių, laisvų rankų įranga, du įkrovimo laidai ir keturi mobiliojo ryšio telefonai.

Po šio įvykio nuo tarnybos nušalintas A.Razulevičius iki teismo jau buvo iš jos atleistas.

Tėvas nori laiduoti už sūnų

Kaišiadorių teismui gavus ikiteisimiam tyrimui vadovavusio Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Mariaus Venskūno pareiškimą išnagrinėti A.Razulevičiui inkriminuojamą nusikaltimą pagreitinto proceso tvarka, šiandien jo ėmusis Jonavos teisėja Banga Bartkienė, dėl ekonomiškumo atvykusi į Kaišiadoris, išnagrinėjo pateiktą pareiškimą per valandą.

Kadangi A.Razulevičius prisipažįsta, pritaikytas sutrumpintas įrodymų tyrimas. Į teismą liudyti iškviesti jį sulaikę buvę kolegos net nebuvo apklausti.

Tačiau, per tą valandą spėta ne tik apklausti teisiamąjį, bet ir, šio advokatės prašymu, jo tėvą, kuris norėtų laiduoti už sūnų, kad šis būtų atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Prokuroras pasiūlė solidžią baudą

Teisiamojo teiginį, kad pasielgė kvailai ir negali paaiškinti, kodėl, tėvas papildė tuo, kad sūnus įkliuvo pirmą darbo dieną po tris savaites trukusių atostogų.

Tačiau, prokuroras nesutiko, kad A.Razulevičius būtų atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už jį laiduojant vienam iš kartu su šiuo viengungiu gyvenančių tėvų. Pirmiausiai, šis neturėjo sūnui teigiamos įtakos iki nusikaltimo padarymo. Antra, valstybei padaryta didelė žala, nes teisiamasis – pareigūnas.

Prokuroras siūlė skirti A.Razulevičiui, kuris, žinoma, tikina, kad tai buvo pirmas kartas, 20 tūkst. eurų baudą. Minimali bausmė, gresianti už piktnaudžiavimą tarnyba, – 5 tūkst. eurų.

Teismas savo sprendimą planuoja skelbti birželio 22-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Kodel direktorius Susinskas nenesa atsakomybes uz savo pavaldinius ? Greiciausiai daktarui nese.

))))

)))) portretas
Pakazuxa,,,,,nupirkti ten mentai visi

Rimas

Rimas portretas
Kodėl pvz niekas nekontroliuoja policijos pareigūnų Važinėja tarnybinių transportu kur tik nori.Nuosavas mašinas remontuoja nelegaliuose autoservizuose čia Alytaus rajone
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių