Quantcast

Kalėdinės dovanos detektyvas: mįslingas adresatas jos negavo, o siuntėjo ieško policija

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo daugiau nemažą atgarsį sukėlusio ikiteisminio tyrimo, pradėto prieš savaitę – Kaune atidarius vieną per paštomatus keliavusį siuntinį, aplinkybių. Kol kas aišku tik viena, kad jame aptikto dalimis išardyto šautuvo kažkas Kalėdoms jau nebegaus. 

O, ar sulauks dovanų iš teisėsaugininkų asmuo, siuntęs šią dovaną, paaiškės savo žodį tarus ekspertams.

Kaip jau rašyta, ši teisėsaugininkų akiratyje atsidūrusi siunta buvo praplėšta vienos įmonės, kurios paštomatai pasklidę visoje Lietuvoje, siuntų rūšiavimo punkte Kaune, Perspektyvos gatvėje. Jo darbuotojai atkreipė dėmesį, kad šis izoliacine juosta apvyniotas ryšulys – be lipduko, kuriame turėjo būti nurodytas jo siuntėjas ir gavėjas. Neatmetama, kad beskubant ši svarbi informacija tiesiog netyčia pasimetė.

Tačiau dėl šios aplinkybės punkto darbuotojai privalėjo patikrinti siuntos turinį. Prieš atidedant ją pusmečiui į šoną – gal per tą laiką kas nors pasiges.

Tiesa, neatmetama, kad šio lipduko, pagal kažkieno scenarijų, ir neturėjo būti. Tiesiog ši siunta turėjo patekti būtent į šį jų rūšiavimo punktą. Tačiau į kažkurio kito jo darbuotojo rankas.

Radus praplėštoje siuntoje dalimis išardytą šautuvą bei indelį su šratais, kurie, kaip įtariama, skirti šiam ginklui, apie tai, aišku, pranešta policijai. Ši pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo ginklais, už ką Baudžiamasis kodeksas grasina areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tokia įžanga, lėmusi, kad, jeigu šis šautuvas turėjo tapti kažkam kalėdine dovana, tai jos tas asmuo šiemet nesulauks. O tolesnis radinio likimas priklausys nuo balistinės ekspertizės dėl šio šautuvo galingumo atsakymo.

Pirminiais duomenimis, tai gali būti sportinis pneumatinis šautuvas. Tačiau šie būna dviejų rūšių. Priklausomai nuo galingumo. Esant vienai galiai, laikyti tokį ginklą galima tik gavus policijos leidimą. Kitu atveju jo laikyti nedraudžiama, tačiau negalima demonstratyviai nešiotis viešose vietose.

Žodžiu, moralas toks – kažkas nepagalvojęs sugadino kažkam šventes, o gal prisidarė ir teisinių problemų sau.

Pirminiais duomenimis, šis siuntinys buvo atvežtas į jų rūšiavimo punktą Kaune iš Ramučių. O galutinis jo kelionės tikslas buvo Vilniaus apskrityje esančios Širvintos.

Ikiteisminį tyrimą pradėję Kauno teisėsaugininkai tiki jo sėkme. Kalbama ir apie vaizdo kamerų įrašus, ir apie pirštų atspaudus ant siuntos.

Kita vertus, dar kartą įsitikinta, kad per paštomatus gali keliauti bet kas. Ypač pasinaudojant kalėdinių siuntų bumu ir viliantis, kad jis lems mažesnį atidumą. Tačiau šiuo atveju galimas atsitiktinumas, padėjęs demaskuoti šią neeilinę siuntą, buvo tiesiog kitais būdais neapeinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių