Quantcast

Kadetų licėjaus pinigus savo reikmėms leidusiam buvusiam vadovui – bauda

  • Teksto dydis:

Buvęs Kaune esančio Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjaus direktorius Viktoras Daunys pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, jam skirta 3,4 tūkst. eurų bauda, pirmadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Bylos duomenimis, V. Daunys 2017 metais už licėjaus lėšas atsiskaitydavo už degalus savo automobiliu „BMW X5“ bei už jo plovimo paslaugas. Licėjaus direktoriaus pavaduotoja ūkiui, kuri buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, įrašydavo šias išlaidas į tarnybinių automobilių kelionės lapus.

Tokiu pat būdu kelis kartus „suremontuotas“ tarnybinis licėjaus automobilis. Iš tiesų už kelis tūkstančius eurų buvo remontuojami paties V. Daunio ir kitų licėjaus vadovų automobiliai, pirkti padangų komplektai.

Teismo patvirtinu baudžiamuoju įsakymu jam taip pat dvejus metus uždrausta dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą.

Bylos duomenimis, V. Daunys prisipažino dėl šių nusikaltimų ir dėl jų gailėjosi. Kauno apylinkės teismo duomenimis, baudą jis jau yra sumokėjęs.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2018 metų kovą, V. Daunys netrukus po to atleistas iš pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Kokia kariuomenė Lietuvoje,baisu,nusikaltėliai ir vagys jai vadovauja.

GERAS

GERAS portretas
JIS PILNAI ATSTOJA SAVO PAVARDE. TIK KAD DAUNAI TAI APSIGIMIMAS,,, O JIS..... TAI BAISUS ZMOGUS. NE KARTA TEK GYVAI SU SIUO INDIVIDU BENDRAUTI.... LIUDNAS VARIANTAS... PASIPUTES KALAKUTAS ATRODO GRAZIAU

Anonimas

Anonimas portretas
SITA DEBILA ,,PAREIGUNA,, NEBUVO GALIMA PRILEISTI PRIE VADOVAVIMO NE TIK VAIKAIS , BET NET SUNIMIS. JP PROTELIS TIPINIO DEBILO IR DEGRADANTO. SAVO SUNI , SITAS DEBILAS, UZKANKINO, LAIKYDAMAS PER KARSCIUS MASINOJE.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių