Quantcast

Kaune užfiksavo drąsuolį: jei ne skiriamoji juosta, neaišku, kaip būtų pasibaigę

Praėjusio ketvirtadienio vakarą Kaune, Jonavos gatvėje, užfiksuotas įžūlus ir, atrodytų, bebaimis vairuotojas. Nepabūgęs tamsaus paros meto ir pilnutėlės gatvės kitų transporto priemonių, jis drąsiai manevravo keisdamas kryptį tarp eismo juostų kelyje.

Lapkričio 21 dieną 19.53 val. užfiksuotu chuliganiško vairavimo įrašu pasidalyta socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Reidas“. 

„Jonavos gatvėje – įdomesnis vakaro chuliganizmas vairuojant, ką?“, – retoriškai klausė minėtos grupės atstovai ir, žinoma, sulaukė internautų reakcijų.

„Kvailiai, aišku, pasakys, kas čia tokio?“, – svarstė Arūnas, o po įrašu komentavęs Jonas pridūrė: „Gerai, kad buvo skiriamoji juosta. Kitaip neaišku, kaip baigtųsi“. „Vieni antraeilininkai“, – šmaikštavo Marius.

O Linas pateikė šiek tiek išsamesnį asmeninį svarstomąjį samprotavimą: „Tam, kad smerktumėme ar teistumėme, reikia žinoti ir priešistorę. Be reikalo taip nesielgiama ir nebėgama iš įvykio vietos. Tikriausiai reikalas buvo pakankamai rimtas“, – spėjo vyras.

Praėjusią savaitę užfiksuotą vairuotojo elgesį Jonavos gatvėje pirmadienį įvertino ir policijos pareigūnai pabrėždami, jog vaizdinėje medžiagoje akivaizdžiai matyti, kad vairuotojas grubiai pažeidžia Kelių eismo taisykles (KET) ir sukelia ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams pavojingą situaciją kelyje.

„Pirmąja eismo juosta važiuojantis transporto priemonės vairuotojas nesilaikė saugaus atstumo, persirikiuodamas iš pirmos iškart į trečią eismo juostą nedavė kelio trečia eismo juosta važiavusiai transporto priemonei ir privertė jos vairuotoją staiga keisti važiavimo kryptį, kad išvengtų susidūrimo. Tokiais savo veiksmais pirma eismo juosta važiavusios transporto priemonės vairuotojas sukėlė grėsmę eismo saugumui, pavojų savo ir kitų eismo dalyvių sveikatai bei gyvybei“, – teigė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius.

Pasak jo, už tokį elgesį kelyje gresia bauda iki 230 eurų ir tesės vairuoti atėmimas iki šešių mėnesių. O, jei toks pažeidimas per metus padaromas pakartotinai, tuomet vairuotojui numatomas teisės vairuoti atėmimas iki dvejų metų ir bauda iki 550 eurų.

Pareigūnai primena, kad apie pastebėtus pažeidimus galima pranešti bei užfiksuotą vaizdinę medžiagą, nurodant tikslų pažeidimo laiką ir vietą, pateikti policijai naudojantis elektroniniu policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jghngcn

jghngcn portretas
Taigi cia bachūrų miestas. Cia ir eilinis traktoristas turi elgtis respektabiliai, t.y. bachūriškai. Atmatų koncentracija cia didelė

BUkas lopas

BUkas lopas portretas
Labai gerai padarė, nexui vilktis antra eile, aplenkei ir pasitrauk. Tai pilna čmardosų važiuojančių šalia viens kito dviem trim eilėm.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių