Quantcast

Jaunuolio barnis su drauge kainuos ir teisės vairuoti atėmimą, ir solidžią baudą

  • Teksto dydis:

Lapkričio 11-17 dienomis Kauno pareigūnai tikrino, kaip transporto priemonių vairuotojai bei pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Pažeidimų, deja, netrūko – jų užfiksuota daugiau nei 130.

Lapkričio 13 d. apie 14.22 val. Raseinių r., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda 142 km, pareigūnai pastebėjo 165 km/val. greičiu skriejantį automobilį „BMW 3er Reihe“. Sustabdžius greitį viršijantį automobilį paaiškėjo, kad jį vairavo dar nei metų vairavimo patirties neturintis 18-metis. Jaunuolis, kuriam kelyje leistinas maksimalus 100 km/val. greitis, gailėjosi dėl padaryto pažeidimo. Vairuotojas teigė, kad taip pasielgė, nes buvo itin susinervinęs po pykčio su drauge. Emocijoms nurimti laiko užteks – vaikinui gresia teisės vairuoti atėmimas nuo 12 iki 18 mėnesių ir bauda nuo 450 iki 550 eurų.

Iš viso per praėjusią savaitę nustatyti 63 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 22 vairuotojai viršijo greitį nuo 20 iki 30 km/val, 26 – nuo 30 iki 40 km/val, vienuolika – nuo 40 iki 50 km/val., dar keturi – daugiau nei 50 km/val. Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinta trylika neblaivių automobilių vairuotojų, iš kurių septyniems alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumas, penkiems nustatytas vidutinis girtumo laipsnis ir vienam – sunkus. Taip pat nustatyti aštuoni neblaivūs dviračių vairuotojai.

Lapkričio 16 d. pareigūnai dirbdami Jonavos rajone, kelyje Vilijampolė-Žeimiai-Šėta 44 km, apie 13.45 val. patikrinimui susistabdė traktorių „MTZ-82“. Bendraujant su traktoriaus vairuotoju, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas, o ir akys įtartinai ne nuo dienos darbų buvo įraudusios. Patikrinus vairuotoją alkoholio matuokliu, jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,51 prom. Bėdos, sakoma, po vieną nevaikšto. Pasirodo, ne tik vairuotojas neblaivus, pats traktorius neapdraustas privalomu civilinės atsakomybės draudimu, bet ir neaišku, ar juo išvis galima važiuoti – privaloma techninė apžiūra nėra atlikta.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 26 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, dar užfiksuoti aštuoni pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimai. Taip pat pareigūnai nustatė dvylika asmenų, vairavusių transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Primenama, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus raginame kelyje laikytis KET, būti kantriems ir atidiems. Kauno apskrityje šiais metais žuvo 23 eismo dalyviai (pernai iki lapkričio mėnesio pabaigos – 23), dar 693 sužeisti (pernai – 550).


Šiame straipsnyje: reidasgreičio viršijimasBMW

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių