Quantcast

Išpuolis prieš pagrindinę Kauno Kalėdų eglę: įtariamajam vietoj suėmimo skirtas gydymas

  • Teksto dydis:

Yra pagrindo įtarti, kad pagrindinės Kauno Kalėdų eglės padegėjui už šį sveiku protu sunkiai suvokiamą išpuolį atsakyti neteks. Dėl jo sveikatos būklės, dėl kurios įtariamasis jau tą pačią naktį atsidūrė tam tikros specializacijos medikų globoje, net nebuvo kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo.

Ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sugadinimo ar sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu pradėję Kauno teisėsaugininkai pirmadienio ryte tegalėjo papildomai pasakyti, kad 39-erių metų įtariamasis yra į gimtąjį Kauną grįžęs emigrantas iš Norvegijos. Su norvegiškai valstybiniais numeriais buvo ir automobilis „Mitsubishi ASX“, kuriuo jis naktį į šeštadienį – apie 1.40 val. atvyko į Rotušės aikštę, kur, panaudojęs degų skystį, padegė vos prieš savaitę ten įžiebtą pagrindinę Kauno Kalėdų eglę, ir skubiai pasišalino iš nusikaltimo vietos. Tačiau jo automobilio valstybinius numerius įamžino ne tik Rotušėje įrengtos vaizdo kameros, bet ir netoliese buvę pilietiški asmenys.

Anot Kauno policijos atstovės, iki įtariamojo sulaikymo A.Juozapavičiaus prospekte, įvykusio už keliolikos minučių po šio daugelį papiktinusio išpuolio, buvo gauti net keturi pranešimai apie nusikaltimą įvykdžiusio asmens automobilio modelį, spalvą ir valstybinius numerius.

 

 

Pirminiais duomenimis, įtariamasis buvo sulaikytas pagrindinėje Žemųjų Šančių gatvėje – pakeliui į namus. Kur jis Kaune apsistojo, grįžęs iš Norvegijos, neaišku. Kaip ir tai, kada ir kokiomis aplinkybėmis jis iš ten grįžo, ir, kiek laiko praleido emigracijoje. Tačiau pastaruoju metu Lietuvos policija jokių reikalų su juo neturėjo. O, ar šis asmuo nebuvo teistas anksčiau, kol kas Kauno teisėsaugininkai duomenų neturi.

 

 

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, dėl savo sveikatos būklės įtariamasis eglės padegimu net nebuvo apklaustas, siekiant išsiaiškinti, koks buvo šio sveiku protu nesuvokiamo išpuolio motyvas.

Pasak Kauno policijos atstovės, sulaikymo metu šis asmuo buvo blaivus, bet kilo įtarimų, kad jis galėjo būti vartojęs kokių nors kitų kvaišalų. Įtarimų, ar sulaikytasis adekvačiai suvokia tikrovę, kėlė ir jo elgesys, ir kai kurios frazės.

Nuvežus įtariamąjį atlikti kraujo tyrimo, medikai jau jo nebeišleido.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, sulaikytasis paguldytas gydymui, dėl ko, pasibaigus įstatymo leidžiamoms 48 jo sulaikymo valandoms be teismo leidimo, net nesikreipta į teismą dėl jo suėmimo.

Patikslintais duomenimis, sulaikant įtariamąjį jis pareigūnams nesipriešino. Vienas iš jų sulaikymo metu ranką ir koją susižalojo pats.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kodėl mentų į durnyną nenuvežė ? kai pagal melagingą pranešimą priėmė sprendimą išlaužti mano buto duris ir paliko atviras , net nesiteikė paieškoti manęs darbo vietoje

Anonimas

Anonimas portretas
taigi specialiai į durnyną , matyt pastebėjo kad mentas girtas kritinėja žalojasi

Naujadaras

Naujadaras portretas
Viskas gerai,bus paleistas,sekančia seka padegs dar ką nors arba su tuo savo auto užmuš ne vieną žmogų,po to vėl viskas iš naujo,tokia demokratijos-mašnakratijos taisyklė ir eurodemagogų+konservatliberastų+LGBT europinė vertybė.Valio,kiek daug vertingesni tapom.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių