Quantcast

Išpuolį bažnyčioje surengęs ligonis sulaikytas tik po aršių grumtynių (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Išpuolis Jonavos bažnyčioje. Prieš Mišias, kai į bažnyčią jau rinkosi tikintieji, jonavietis apsipylė degiu skysčiu ir bandė pasidegti. Akimirksniu sureagavęs kunigas atėmė iš vyro žiebtuvėlį ir ėmė su juo grumtis. Jonavietis mažiausiai pusmetį kunigus terorizuoja ir grasina nužudyti, o prieš dvylika metų vieną kunigą jau buvo padegęs, praneša LNK.

Į Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčią prieš Mišias atėjo vyras, stabtelėjęs tarpduryje persižegnojo ir žengė altoriaus link. Tada atsisėdo priekyje jo, iš kuprinės išsitraukė tris indus, kuriuose buvo maždaug 3 l benzino, ir išsipylė ant galvos.

„Pamačiau jį taip sėdint, jis buvo visas šlapias ir rankoje laikė uždegimo degiklį ir sakė: dabar bus“, – situaciją prisiminė kunigas vikaras Juozas Čičirka.

Vikaras atėmė žiebtuvėlį ir prasidėjo grumtynės.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Aš jam papurškiau į veidą dujų balionėliu, tada jis užsidengė, čiupau jį už rankos. Mes pradėjome grumtis“, – tęsė J. Čičirka.

Grumtynės persikėlė tarp suolų.

„Dar likę šiek tiek kraujo, neišsivalė. Tarp suolų jis įgriuvo, matyt, susižeidė galvą trenkdamas į aštrią briauną. Mes jį laikėme užgulę dviese, bet jis dar ištrūko“, – tos dienos įvykius pasakojo J. Čičirka.

LNK stopkadras

Įtariamasis dar kartą parverstas. Vikaras ir į pagalbą atskubėjęs tikintysis jį laikė prie žemės kelias minutes. Tada pasirodė ugniagesiai ir policija. Vyras išneštas iš bažnyčios.

Vikarui padėjęs jonavietis sako, kad kresną vyrą nulaikyti buvo sudėtinga.

„Pajutau, kad porą kartų žiebtuvėliu bandė uždegti, bet neišėjo. Jis plėšėsi, jam nebuvo kada smūgiuoti“, – situaciją komentavo padėjęs sulaikyti įtariamąjį Virginijus Virbalas.

Mišių laukę tikintieji buvo sukrėsti.

Klebonas tą pačią dieną į bažnyčią atnešė specialių priemonių apsisaugoti nuo išpuolių, nes nujautė, kad gali kažkas nutikti.

„Specialių audeklą uždegtiems žmonėms gesinti ir ašarinių dujų balionėlį. Kaip tik iš ryto tas priemones klebonas paliko bažnyčioje“, – sutapimą komentavo J. Čičirka.

Praeitą savaitę jonavietis po bažnyčią vaikėsi kitą kunigą.

„Užsipuolė kunigą Joną Bujoką, neišleido iš klausyklos, vėliau vijosi bažnyčioje“, – sakė J. Čičirka.

O prieš keturias dienas kunigus grasino nužudyti.

„Šis vyras policijos pareigūnams jau buvo žinomas dėl panašios nusikalstamos veikos. Pirmadienį Jonavos rajono policijos komisariate taip pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą“, – situaciją komentavo Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Dvasininkai buvo terorizuojami mažiausiai pusmetį.

„Terorizuodavo, lauke laukdavo manęs ir kitų kunigų. Konkrečiausiai sekmadienį su deginimu. Penktadienį gąsdino dar trečią kunigą“, – pasakojo klebonas Virginijus Birjotas.

Terorizuodavo, lauke laukdavo manęs ir kitų kunigų.

53-ejų jonavietis prieš dvylika metų toje pačioje bažnyčioje Mišių metu padegė kunigą.

„Buvo uždegęs kunigą šv. Mišių metu. Kunigas apdegė veidą. Nusikaltęs asmuo buvo teistas, pripažintas nepakaltinamu ir gydytas Rokiškio ligoninėje“, – sakė J. Čičirka.

2017 m. vyras iš psichiatrijos ligoninės paleistas ir vėl sugrįžo į bažnyčią. Dvasininkai buvo įbauginti, nes nežinojo, kada gali būti padegti.

„Išeini Mišių aukoti, mintys sukasi apie tekstus, maldas, tačiau viena akimi jį stebi, nes nežinai...“ – apie nuolatinę baimę užsiminė V. Birjotas.

LNK stopkadras

Įtariamasis uždarytas į psichiatrijos ligoninę, pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl grasinimo nužudyti. Jeigu vyras būtų pakaltinamas, jam grėstų nelaisvė iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai dievo žodis

Tai dievo žodis portretas
Dėkojame dievui.

Siaip

Siaip portretas
Tai jis turėjo globėjus, kurie gauna atlyginimą už jo priežiūrą, o kur jie buvo? Kiek žinau tikrus psichus anksčiau laikydavo uždarę Rokiškyje, gydo Ziegzdriuose ir kitur, jie būna arba psichuskese arba globos namuose, arba gyvena su globejais. o kaip yra šiuo atveju?

Ghfds

Ghfds portretas
Pusę metų reikėjo laukti ,kad pradėtų gydyti psichinį ligonį,jei jau Rokiškio lig.gulėjo taišku buvo nepakaltinamas,o paleistas turėjo būti stebimas Jonavos gydytoj-psichiatro, visi mato,girdi ,kad terorizuoja kunigus ir niekam nerūpi,nei merui ,nei medikams,gerai ,kad ko nors nenužudė,toks abejingumas nesuvokiamas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių