Quantcast

Išaiškintas vaikinas, reikalavęs sumokėti už pavogtų svetainės duomenų neviešinimą

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities Kriminalinė policija skelbia baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame dvidešimtmetis tauragiškis yra kaltinamas reikalavęs elektroninės parduotuvės savininkus susimokėti už tai, kad nebūtų paviešinti iš svetainės pavogti duomenys.

Kaip trečiadienį pranešė policija, tyrimas pradėtas, kai praėjusių metų pabaigoje kompiuterine technika prekiaujančios elektroninės parduotuvės savininkai elektroniniu paštu gavo anonimišką pranešimą su reikalavimu susimokėti, kad nebūtų paviešinti asmens duomenys, pavogti įsilaužus į internetinę svetainę. Anonimas laiške pateikė ir pagrobtų duomenų vaizdus.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad neteisėtam prisijungimui, duomenų grobimui ir susirašinėjimui buvo naudojamasi anonimiškais, tarpiniais užsienio serveriais, o mokėjimams gauti buvo naudotos svetimos elektroninės pinigų perlaidų priemonės.

Pareigūnams pavyko išsiaiškinti įtariamo įsilaužėlio naudojamą pseudonimą, kuris buvo papildomai panaudotas keliuose elektroniniuose šaltiniuose ir netrukus buvo nustatytas niekur nedirbantis, 20 metų Tauragės apskrities gyventojas, kurio gyvenamojoje vietoje pareigūnai atliko kratą.

„Nors nustatyti galimą įtariamąjį šiek tiek užtruko, o ir pastarasis iš savo naudojamų įrenginių siekė sunaikinti (ištrinant) informaciją, susijusią su įvykdyta veika, tačiau, atlikus kratų metu paimtų informacinių įrenginių tyrimą, iš atstatytos informacijos bei išanalizavus byloje surinktus duomenis, jų visuma buvo pakankama pagrindžianti galimą įtariamojo kaltę“, – teigiama pranešime.

Tyrimo metu buvo paimta nusikalstamai veikai vykdyti panaudota kompiuterinė įranga, ji gali būti konfiskuota.

Pasak policijos, po atlikto tyrimo įtariamasis pradėjo savanoriškai pranešti savininkams apie nustatytas jų valdomų interneto svetainių saugumo spragas ir galimus pažeidžiamumus.

Nepaisant to, jam gresia baudžiamoji atsakomybė dėl turto prievartavimo, neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir jų panaudojimo. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai blyn debilai... žmogus talentingas, parūpinkite jam darbą IT saugumo sferoje o ne po teismus tampykite... žlugdyti intelektą, kurio ir taip ant Marijos žemės, trūkumas yra dar vienas šuvis sau į koją.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių