Quantcast

Indo ašaros nenuėjo veltui: skiriant jam bausmę atsižvelgta ir į atgailą

Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį savo ašarose jį skandinusiam Indijos piliečiui Harsha Hosahalli Jagannatha Gowda, atvykusiam pernai laisvuoju klausytoju į Kauno technologijos universitetą (KTU) ir smurtavusiam prieš jo studentę – savo tautietę bei važinėjusiam girtam Kauno gatvėmis. Nors priimtas sprendimas paleisti jį teismo salėje, po nuosprendžio paskelbimo indą ir vėl išsivedė konvojaus pareigūnai. Tik jau be antrankių.

Šešių valandų serialas

Kaip jau rašyta, šis 46-erių metų Indijos pilietis, turintis tėvynėje žmoną ir dukrą, kaltintas smurtavęs prieš 22-ejais metais jaunesnę savo tautietę, studijuojančią KTU socialinius mokslus bei žmogiškuosius išteklius. Šių kursų laisvuoju klausytoju buvo ir kartu su ja gyvenęs teisiamasis.

Pranešimą apie tai, kad negeri dalykai vyksta šios poros nuomojamame bute A.Baranausko gatvėje, policija gavo gegužės 6-osios vakare. Kai pagaliau iš ten ištrūkusi 24-erių Indijos pilietė kreipėsi pagalbos į medikus.

Ji pasakojo kentusi neblaivaus sugyventinio smurtą apie šešias valandas – smūgius vaza per galvą ir kumščiu į veidą, tampymą už plaukų, spyrius į pilvą bei nugarą. Visa tai vyko, aidint grasinimams nužudyti ir paviešinti jos pornografinio turinio nuotraukas. Anot nukentėjusios, ji buvo priversta tai kęsti, nes smurtautojas, kurio ji be galo bijo, ypač išgėrusio, kuomet šis tampa labai žiaurus, neleido jai išeiti.

Įtariamasis tą patį vakarą, apie 18.30 val., buvo sulaikytas Gričiupio gatvėje –neblaivus vairuojantis BMW. Jam nustatytas vidutinis girtumas (2,32 prom.). Indas teisinosi ieškojęs esą per ilgai į namus negrįžtančios draugės. O stojęs prieš teismą jau tikino esą nežinojęs, kad Lietuvoje už vairavimą išgėrus numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Pavydas – prastas patarėjas

Smurtautojas prisipažino išgėręs tądien butelį likerio, po ko pradėjęs aiškintis santykius su sugyventine. Ir netrukus su šia sukonfliktavęs esą dėl jos praeities.

Tačiau ikiteisminio tyrimo metu jis tikino sugyventinės nemušęs. Tik gynęsis nuo šios, esą ne tik jį pastūmusios, bet ir kojų nagais apdraskiusios jam kojos padą ir taip sukėlusios fizinį skausmą.

Verkė net pasikukčiodamas šis Indijos pilietis ir netrukus po sulaikymo konvojaus atvežtas į teismą – prašant jį suimti. Nors incidento metu dar galiojo jo laikinasis leidimas gyventi Lietuvoje, norint šį pratęsti jau buvo būtina pateikti tokį prašymą. O to nebuvo padaryta, dėl ko jis laukė nuosprendžio už grotų. Ir apie pastarąjį prokurorė prašė teismo informuoti Valstybės sienos apsaugos tarnybą.

Harsha Hosahalli Jagannatha Gowda/Laimio Steponavičiaus nuotr.

Sugyventinės veiksmai prieš suimtąjį buvo pripažinti būtinąja gintimi. Nepadėjo ir pastarojo skambučiai savo šalies diplomatams.

O baigiant ikiteisminį tyrimą – nuo šių metų liepos 1-osios šis Indijos pilietis buvo išbrauktas ir iš KTU laisvųjų klausytojų sąrašo. Pasibaigus sutarčiai.

Mįslių dar liko

Stojęs prieš teismą, indas jau buvo linkęs teigti, kad dėl girtumo ne viską prisimenantis. Tačiau, jeigu nukentėjusioji taip sako, tai taip ir buvo. Ir vėl liejo ašaras, tikindamas, kad labai gailisi dėl savo poelgio.

Jokio ieškinio – nei dėl moralinio atlygio, nei dėl padarytos turtinės žalos nukentėjusioji teisiamajam, kuris nuolat jos ieškojo akimis, o ji net nepažvelgė jo pusėn, nepareiškė.

Belaukdama teismo sprendimo nukentėjusioji kreipėsi į prokurorus, kad būtų užtikrintas ne tik jos, bet ir jos šeimos saugumas ir Indijoje. Ji teigė, kad buvęs draugas teistas ir tėvynėje – už ginklus bei narkotikus. Tačiau Kauno apylinkės teismo nagrinėtoje jo byloje tokių duomenų nėra.

Prokurorė Renata Oželienė, atsižvelgdama į teisiamojo prisipažinimą, dėl ko įrodymų tyrimas teisme buvo sutrumpintas, siūlė jam devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Ir konfiskuoti BMW, kuriuo padarytas nusikaltimas, nors šis ir registruotas teisiamojo draugo vardu. Tačiau, šis, kaip ir pats teisiamasis, prisipažino, kad tai buvo pastarojo pirkinys, įsigytas prieš pat bylon sugulusius įvykius. Siūlė prokurorė konfiskuoti ir tokiu pačiu nusikaltimo įrankiu tapusią vazą, kurią pati nukentėjusioji buvo padovanojusi teisiamajam Valentino dienos proga.

Vešime jį į Tardymo izoliatorių. Ten patikrinsim, ar jis daugiau neturi jokių „uodegų“. Ir paleisime.

Paleis, o po to ieškos

Indą ginantis Lietuvos valstybės paskirtas advokatas Pranas Vytautas Gineika siūlė paleisti jį teismo salėje. Esą užteks ir pusės metų laisvės atėmimo bausmės, kuri skelbiant nuosprendį jau bus atlikta.

Bylą nagrinėjusi teisėja Živilė Bliūdžiuvienė, atsižvelgusi į tai, kad Indijos pilietis kaltintas nesunkiais nusikaltimais, prisipažino juos padaręs ir tai buvo pirmoji, pagal teismui pateiktą medžiagą, jo akistata su Temide, nubaudė jį pusės metų laisvės apribojimu bei 6 400 eurų bauda. Tačiau įskaičius į skirtą bausmę indo iki nuosprendžio už grotų praleistą laiką, į kurį pagal teismų taikomą formulę išverstas skirtas laisvės apribojimo laikas ir baudos dydis, konstatuota, kad jis bausmę jau atlikęs. Dėl ko antrankiai šiam Indijos piliečiui nuimti teismo salėje.

Tačiau rankomis po teismo sprendimo, kuriuo konfiskuotas ir BMW, o vaza – ne, nes yra menkavertė, skėsčioję konvojaus pareigūnai nuteistąjį ir vėl išsivedė su savimi. „Vešime jį į Tardymo izoliatorių. Ten patikrinsim, ar jis daugiau neturi jokių „uodegų“. Ir paleisime“, – portalui kauno.diena.lt teigė pareigūnai.

Harsha Hosahalli Jagannatha Gowda/Laimio Steponavičiaus nuotr.

Portalo žiniomis, manoma, kad į laisvę paleistas indas apsistos pas jau minėtą savo draugą, kuris, kaip galimas savo pastogės jam suteikėjas, buvo minimas ir nesėkminguose nuteistojo bandymuose ištrūkti į laisvę iki nuosprendžio. Tuo pačiu manoma, kad apie šį nuosprendį sužinoję Migracijos tarnybos pareigūnai ten šį Indijos pilietį, kuris jau nebeturi laikinojo leidimo gyventi Lietuvoje, ir susiras.

Nukentėjusioji po teismo sprendimo sėdėjo sustingusi ir susirūpinusiu veidu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooooooooooo

Jooooooooooo portretas
Babujinu šou.

tadas

tadas portretas
oi tie bolivudo aktoriai. palikit ji lietuvoje, juk musu namai - jusu namai. :D

Arijas

Arijas portretas
Vyti lauk tuos papuasus, jie nesupranta kur randasi. Cia ne dziungles!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių