Quantcast

Pavojingas incidentas Kaune: 8-metę gelbėjo specialiosios tarnybos

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kaune vos per plauką išvengta dar vienos tragedijos, galėjusios pasibaigti vaiko žūtimi iškrentant ar iššokan per langą. Incidento, užregistruoto viename Chemijos gatvės daugiabutyje, aplinkybės buvo panašios į lėmusias jau vieno mažamečio žūtį šią vasarą Kaune. Tik šį kartą vaiko nepriežiūra piktnaudžiauta piktybiškai ir jau nebe pirmą kartą.

Kaip skelbiama Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos savaitgalio įvykių suvestinėje, sekmadienį 16.47 val. iš Bendrojo pagalbos centro gautas pranešimas apie pavojingą situaciją viename Chemijos gatvės penkiaaukštyje.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, gauta informacija, kol buvo pasiekta įvykio vieta, keitėsi. Iš pradžių pilietiška moteris, galimai – kaimynė arba tiesiog praeivė, pranešė, kad ant antrojo aukšto palangės stovi mažametė, kuri pavojingai persisvėrusi. Skambinusioji, kol įvykio vieton skubėjo ugniagesiai gelbėtojai, greitoji medicinos pagalba bei policija, laukdama jų, nenuleido nuo mergaitės akių šią kalbindama. Taip pavyko sužinoti, kad namuose yra ir jos mama, kuri šiuo metu miega.

Ugniagesiai gelbėtojai išskubėjo į šį iškvietimą net dviem automobiliais, viename iš kurių buvo ir visa iš aukščiau krentančio žmogaus gelbėjimui reikalinga įranga. Tačiau jos panaudoti neteko. Pranešama, kad už septynių minučių nuo pranešimo įvykio vietoje buvusiai pirmajai ugniagesių komandai pavyko įkalbėti aštuonmetę nulipti nuo palangės atgal į butą ir atrakinti jo duris.

Kartu su specialiosiomis tarnybomis tokiomis aplinkybėmis į mergaitės butą pateko ir budintys Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai, kurie taip pat buvo informuoti apie šį įvykį.

Pasak jų atstovės Ramunės Liubinaitės, šis adresas buvo žinomas tarnybai ir iki šio įvykio. Šeimai jau buvo inicijuota pagalba bei teikiamos paslaugos. Tačiau šį kartą pakalbėta tik su aštuonmete. Išklausius jos nuomonę, pasirūpinta mergaitės saugumu laikinai perkeliant ją pas artimus emociniais ryšiais susijusius asmenis.

Pokalbis su aštuonmetės mama, kuri iš tikrųjų rasta namuose, buvo nesėkmingas. Dėl jos būklės – anot Policijos departamento atstovės Revitos Janavičiūtės, mergaitės mamai nustatytas 2,67 prom. girtumas. Po šio įvykio Dainavos policijos komisariato, kurio valdose yra minėtas Chemijos gatvės daugiabutis, pareigūnai sprendžia dėl šios motinos atsakomybės.

Administracinių nusižengimų kodeksas už tėvų valdžios nepanaudojimą ar panaudojimą priešingai vaiko interesams numato įspėjimą (už pirmą kartą) arba baudą nuo 10 iki 100 eurų, jeigu tai – jau pakartotinis atvejis. Galimai ji tokia maža, nes ir šie pinigai yra atimami iš vaiko, kuriam jie galėtų būti skirti.

Kauno miesto vaiko teisių apsaugos specialistams, spręsiantiems, ar saugu mergaitei toliau gyventi su mama, susisiekti su pastarąja kol kas daugiau nepavyko.

Viena iš galimų prielaidų, kad aštuonmetė rizikavo gyvybe, norėdama pabėgti iš namų, kuriuos buvo priversta dalintis su neblaivia motina.  

Kaip jau rašyta, šią vasarą Kaune iškritę ar iššokę per langus žuvo du mažamečiai. Vieno iš jų tėvas tuo metu taip pat buvo trumpam prigulęs poilsio. Tačiau ši šeima vaiko teisių apsaugos pareigūnams nebuvo žinoma. Kaip ir kito mažamečio, žuvusio panašiomis aplinkybėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nigeris

Nigeris portretas
Nigerius zudykim pirmiau, tada neblaivias motinas bauskim

Moteris

Moteris portretas
Gal jau būtų laikas tokiom motinom užsiimti rimčiau ir griežčiau, o ne baudele.

OMNIVA LT UAB

OMNIVA LT UAB portretas
Sukele tas kuris skambino !!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių