Quantcast

Incidentas geležinkelyje prie Kauno – pavojingos jaunuolių pramogos ar diversijos repeticija?

  • Teksto dydis:

Antradienio vakare „Lietuvos geležinkelių“ valdose aplink Kauną dėjosi keisti dalykai. Tačiau su jais susijusių asmenų Kauno policija teigia neieškanti, nes viskas laimingai baigėsi ir niekas pretenzijų dėl to neturi.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba savo suvestinėse apie sausio 24-osios įvykius, į kuriuos teko vykti, informuoja, kad 19.54 val. Bendrajam pagalbos centrui pranešta apie jaunuolių ant geležinkelio bėgių sukurtą laužą ir iš ten girdimus sprogimus.

Kauno policijos atstovė šią informaciją buvo linkusi papildyti tuo, kad tai buvo pasivaikščioti išėjusio pilietiško vyro pranešimas.

Skambindamas į Bendrąjį pagalbos centrą, jis teigė, kad viskas vyksta ant geležinkelio bėgių, nutiestų per tiltą, esantį ties R. Kalantos gatve – Kauno jachtklubo link. Ir, kad jau buvo du sprogimai šioje kažkokių jaunuolių „pramogos“ vietoje.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, kalbėta apie geležinkelio atšaką, kuria važiuoja krovininiai traukiniai, tarp jų – ir į Kaliningradą.

Ugniagesiai gelbėtojai praneša buvę nurodytoje vietoje po devynių minučių. Panašu, kad juos išvydę, „pramogautojai“ pabėgo, kas tik įrodo, jog jie suprato savo veiksmų pavojingumą.

Netrukus konstatuota, kad jie buvo sukūrę laužą iš knygų ir purškiamų dažų balionėlių, kurie ir sproginėjo nuo karščio. Ugniagesių gelbėtojų suvestinėse akcentuojama, kad sprogus šiems balionėliams, dažais aptaškyti bėgiai.

Šis laužas likviduotas apie 20.06 val. Ir, kaip teigiama ugniagesių gelbėtojų suvestinėje, apie incidentą informuotas „Lietuvos geležinkelių“ budėtojas.

"Lietuvos geležinkelių“ atstovė portalui kauno.diena.lt patikslino, kad incidentas įvyko tarpstotyje Rokai – Palemonas. "Atlikus vertinimą nustatyta, kad dėl šio incidento „Lietuvos geležinkeliai“ nuostolių nepatyrė", - teigiama jos atsiųstame įvykio aplinkybių patikslinime. 

Apie tai, kad nesulaukė dėl šio įvykio jokių pretenzijų iš „Lietuvos geležinkelių“,  portalui kauno.diena.lt teigė ir Kauno policijos atstovė. Todėl, anot jos, dėl šio įvykio nepradėtas joks tyrimas.

Tačiau "Lietuvos geležinkelių" atstovė, savo ruožtu, priminė, kad geležinkelis yra padidinto pavojaus zona, todėl vaikščioti bėgiais, ant jų būti ar kirsti juos neleistinose vietose yra draudžiama. Pavojinga geležinkelio zona yra laikomi ir 2,5 metrai nuo geležinkelio kelio kraštinio bėgio, todėl vaikščiojimas čia taip pat draudžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teatleidžia \\\\\.../////

Teatleidžia  \\\\\...///// portretas
man pareigūnai,bet tai faktas:-gal prieš porą metų 1-as pacanas atsaldė 3-ris pareigūnus,tai klausimas koks jų fizinis parengimas,o jie privalo mus,algos davėjus,GINTI.___Tai ką jie gins,nes nuo 1-no piemens patys gauna į bliuskę.

Lapė Kanapė

Lapė Kanapė portretas
Ar treniruoti policininkai nesugeba pagauti nupiepusių paauglių?

Tomas

Tomas portretas
Vel dvigubi standartai? Matomai ten buvo vaivorikstiniai, todel juos nenubaude?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių