Quantcast

Ilgąjį savaitgalį šventė audringai: pareigūnams įkliuvo beveik keturios dešimtys girtų vairuotojų

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, birželio 21–27 dienomis tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 2322 greičio viršijimo atvejai, pareigūnams įkliuvo dešimtys girtų vairuotojų.

Didžiausias savaitės greičio rekordas fiksuotas Kauno r., Rokų pl., kur leidžiamas maksimalus 70 km/val greitis. Šiame kelyje BMW automobilis praskriejo 160 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu. Dar vienas greičio mėgėjas automobiliu „Skoda Superb“ Kauno r., kelyje Aukštieji Kaniūkai-Babtai-Labūnava-Kėdainiai, kur leidžiamas ne didesnis nei 90 km/val. greitis, važiavo 159 km/val. greičiu ir buvo sustabdytas pareigūnų. 40-ies metų vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Lakstūnas su BMW/Policijos nuotr.

Ilgojo savaitgalio metu, birželio 24-27 d., Kauno mieste ir rajone, taip pat Kėdainių rajone, pareigūnams patikrinus apie 8,6 tūkst. transporto priemonių, buvo fiksuotas dar vienas rekordas – vos per keturias dienas buvo išaiškinta penkiolika asmenų, vairavusių transporto priemones neturint teisės to daryti ir net 32 neblaivūs vairuotojai.

Vienas jų – birželio 26 d. apie 15.50 val. Kauno r., Juragių k., automobilį „Opel Astra“ vairavęs 56-erių vyras. Jis prisipažino vartojęs alkoholio tiek iš vakaro, tiek ir prieš pusvalandį, o po to sėdęs už automobilio vairo. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,19 prom.

Patikrinimų metu įkliuvo ir du neblaivūs sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojai, taip pat net keturi taksi vairuotojai – visiems jiems nustatytas nežymus girtumo laipsnis.

Dar vienas neblaivus vairuotojas pareigūnams įkliuvo pakartotinai, po to, kai teisė vairuoti asmeniui jau buvo atimta už vairavimą neblaiviam. Šįkart vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,98 prom. Dar aštuoni vairuotojai vairavo transporto priemones su ne tai transporto priemonei priklausančiais valstybinio numerio ženklais, fiksuota ir kitų pavienių KET pažeidimų.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė 37 neblaivius vairuotojus ir dešimt dviratininkų. Taip pat nustatyta ir 20 asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo penki eismo dalyviai (pernai iki birželio mėnesio pabaigos – 14), dar 305 sužeisti (pernai – 279).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alkoholikas uz vairo

Alkoholikas uz vairo portretas
Dar 2010metais galima buvo dienos metu girtqm vazinet , dabar koki sokoladuka su brendziu suvalgyk teisew atims ir bauda kosmine, durdomas

Tautos stebėtojas

Tautos stebėtojas portretas
šaunuoliai policiija

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
Savo atgeriau ir man dzin prie cccr buvo geriau gyrtas po menesi isvazinedavau ir nei kart nepraradau teisiu.O dabar vien ozynas jaunimelis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių