Quantcast

Į Lampėdžio ežerą įlėkė automobilis: jį išplukdė ir į krantą išstūmė aplinkiniai

Šeštadienio vakarą prie Lampėdžio ežero laisvalaikį leidę žmonės galėjo matyti nekasdienį įvykį. „Prie Lampėdžių – tarptautinė į vandenį įlėkusio automobilio gelbėjimo operacija“, – sakė incidentą matęs kaunietis Nerijus Budrys.

„Kauniečiai tikriausiai žino populiarią maudynių vietą prie Lampėdžių karjero, kitoje oficialaus paplūdimio pusėje, ties pusiasaliu. Jau visai vakare, apie 21 val., išgirdau šauksmus, atsisuku, žiūriu – nuo kalno lekia mašina ir įsibėgėjus nuo kokių poros metrų aukščio skardžio neria į vandenį“, – pasakojo kaunietis.

Anot jo, iš pradžių tvyrojo pesimistinės nuotaikos, tačiau netrukus, po minutės ar dviejų, kai kurie poilsiautojai susitelkė gelbėjimo operacijai.

„Iš pradžių į vandenį puolė vienas, po to dar keli žmonės, o pagrindinį impulsą suteikė didelė rusiškai kalbančių, triukšmingų ir įkaušusių vyrų kompanija, kurios padedami netrukus patys žmonės išplukdė, o po to ir išstūmė mašiną į krantą. Šalia mačiau automobilį ukrainietiškais numeriais, bet vienas iš stūmusių mašiną nuolat rėkė „Rasyja vsio peremožyt“ (Rusija viską nugalės, aut.past.), tai nežinau, kas jie buvo, – feisbuke rašė N. Budrys. – Girdėjau, kaip vairuotojas telefonu pasakojo, kad „išmušė“ bėgį ir kad dar bandė stabdyti, bet nieko nepavyko padaryti. Automobilis į vandenį įlėkė tuščias, tai arba jis iššoko, arba bandė stabdyti rankomis jau būdamas lauke.“

Įvykio liudininkas džiaugėsi, kad per incidentą žmonės nenukentėjo. 

„Netrukus į kitą krantą sulėkė tarnybos su švyturėliais, greitai persiorientavo ir atlėkė teisingai – policija, dvi gaisrininkų mašinos su valtimi, greitoji – bet jau pagalbos niekam nebereikėjo. Savininkui liko rūpestis, kaip užvilkti savo išgelbėtą turtą į gan statų šlaitą“, – sakė kaunietis.

Portalui kauno.diena.lt pašnekovas sakė, kad pats prisidėti prie gelbėjimo operacijos nespėjo, mat supuolus žmonėms, to daryti nebeprireikė.

Paklaustas, kaip į incidentą reagavo pats automobilio savininkas, N. Budrys sakė, kad tiksliai įvardyti negali, tačiau susidarė įspūdis, kad jis buvo pasimetęs. „Šokas, pasimetęs. Gal ir nepuolė gelbėti automobilio. Man susidarė įspūdis, kad savininkas buvo palaidojęs viltį“, – sakė liudininkas, kuriam pamatyti vaizdai sukėlė netikėtumą, bet šokas jo neištiko.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas portalui kauno.diena.lt sakė, kad pranešimas apie nelaimę buvo gautas 21.10 val.

„Buvo pranešta, kad automobilis įvažiavo į Lampėdžio karjerą. Vyko du gaisrininkų automobiliai, autocisterna ir narų automobilis, – sakė ugniagesių atstovas. – Pamatėme, kad automobilis nuokalne nuriedėjo į vandenį. Žmonių viduje nebuvo. Aplinkiniai žmonės automobilį išstūmė ant kranto. Mūsų pajėgos padėjo išstumti automobilį į kelią. Nukentėjusių žmonių nebuvo.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Baudas mašinos vairuotojui ir vsio!!! Gerai, kad dar kažkas pagelbėjo, bo kiek suprantu bukapročei ta triperi būtų ir palikę karjere!

vardas

vardas portretas
oluchai, uzterse vandeni tepalais, dabar kiti maudosi

Aišku

Aišku portretas
Lampėdžių baloje vien girtuokliai ir renkasi...nieko naujo..
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių