Quantcast

Iki tragedijos – vienas žingsnis: prie kapinių vėjo neatlaikė pušis

Praėjusią naktį siautęs vėjas pridarė nuostolių Žemųjų Kaniukų kapinėse, esančiose Raudondvario plente. Neatlaikiusi griuvo galinga pušis, kuri kerojosi net ne kapinių teritorijoje, tačiau virto į jų pusę. Medis apgadino tvorą ir kelis paminklus, nes žnektelėjo ant kapų.

„Gyvename netoli kapinių. Jose palaidoti mano tėveliai. Ryte uždususi atbėgo kaimynė ir paragino eiti apsižiūrėti jų kapų. Pušis nuvirto“, – pasakojo portalo kauno.diena.lt skaitytoja.

Jos artimųjų paminklas, šalia kurio virto medis, liko sveikas. Ir suoliuko neužkabino. Tačiau keli kiti kapai apgadinti. Vienas juose palaidotų žmonių artimųjų, pamatęs, kaip viskas atrodo po audros, garsiai žadėjo kreiptis į policiją ir reikalauti ieškoti kaltų, kad būtų atlyginti patirti nuostoliai.

Skaitytoja pasekmes vis dėlto vadino laimingomis. „Sudaužytas paminklas dar ne tokia baisi bėda. Gerai, kad žmonės nenukentėjo. Pušis krito ir ant takelio, kuriuo vaikšto daug žmonių ir ne tik lankantieji kapus. Baisu, kad kada nors ant žmogaus gali užgriūti“, – sakė kaunietė.

Baisu, kad kada nors ant žmogaus gali užgriūti.

Ji stebėjosi, kad net ir įspėjus apie galimai pavojingus medžius, jie nebuvo pašalinti.

Ir už kapinių tvoros, ir kapinėse yra nemažai senų medžių, kurie, pašnekovės nuomone, bet kada gali neatlaikyti vėjo. Vieni tokių medžių – nugriuvusi pušis, visiškai išpuvusi, ir jos „sesė“. „Jos auga iš vieno kelmo. Viena nugriuvo, tik laiko klausimas, kada kita grius“, – įsitikinusi moteris.

Anot jos, neseniai čia buvo pjaunami medžiai. Tai pamačiusi kreipėsi į „Kapinių priežiūrą“, informuodama, kad yra ir kitų, jos manymu, pavojingų medžių – nurodydama ir pušis-seses. „Pasakė, kad ateis darbuotojas, apžiūrės, įvertins. Sulaukėme jo“, – dėstė moteris. Specialistas atsakė, kad minėti medžiai yra už kapinių tvoros ir yra ne „Kapinių priežiūros“, o savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus reikalas. Pažadėjo perduoti informaciją jo atstovams.

„Teisingai mano vyras sako: į šias kapines per vėją geriau neiti“, – konstatavo skaitytoja.

Su Žemųjų Kaniukų kapinių prižiūrėtoju antradienio popietę susisiekti nepavyko, tačiau situacija yra nepaneigiama – ją nuotraukose užfiksavo portalo kauno.diena.lt fotografas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktoras

Viktoras portretas
Ir kol nepaliečia kas asmeniškai mūsų, tol viskas ne taip ir blogai ar ne? O jei ką būtų užgriuvus pušis tai argi tragedija, juk ne mane. Toks mąstymas ir širdies kietumas veda ne tik į tragediją.

Jooo..

Jooo.. portretas
"Iki tragedijos vienas žingsnis". Taip, visas gyvenimas yra vienas žingsnis: ne ten, ne tuo laiku, ne tuo keliu... ir tragedija. Toks tas gyvenimas. Ir nustokime visur ir visada kaltų...

...

... portretas
CHE - kai einat šaligatviu, o pro šalį lekia BMW (o jei dar ir su blondine už vairo!) - juk jūs IRGI iki tragedijos TIK per vieną žingsnį.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių