Quantcast

„Iki“ parduotuvėje mirė vyras, nes aplinkiniai nesiėmė jo gaivinti?

  • Teksto dydis:

Penktadienio rytą parduotuvėje „Iki“ mirė vyras. 

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties žiniomis, pagalba į Savanorių pr. esantį prekybos centrą kviesta penktadienio rytą – apie 10. 30 val.

Jų prireikė, nes vyras blogai pasijuto. 

Medikų atstovas portalui kauno.diena.lt teigė, kad atvykus greitajai medicinos pagalbai vyro niekas negaivino.

„Brigada atvažiavusi rado, kad jo niekas negaivino. Jį buvo ištikusi klinikinė mirtis. Medikai jį gaivino virš valandos, bet nepavyko išgelbėti“, – sakė stoties pamainos vyresnysis gydytojas, įvykį apibūdinęs kaip staigią mirtį.

Apie 12 val. medikai pranešė Kauno pareigūnams, kad prekybos centre yra miręs žmogus. Policija pradėjo tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Kai kurių prekybos centrų visose ar bent dalyje parduotuvių yra defibriliatoriai. Šie prietaisai skirti žmogui gaivinti staigios mirties atveju.

Medikai pabrėžia, kad labai svarbu kuo greičiau pradėti širdies masažą spaudžiant krūtinės ląstą, o jeigu žmogus nekvėpuoja – ir dirbtinį kvėpavimą.

Po klinikinės mirties smegenų žūtis prasideda 4-5 minutę, o per 10 min. smegenys miršta galutinai, ir atkūrus kraujotaką jų funkcijos neatsistato.

„Jei žmogus yra klinikinės mirties būsenos, reiškia, kad jo širdis ir kraujotaka sustojusios. Kiekviena iki išorinio širdies masažo užgaišta minutė šansus jį atgaivinti sumažina 10 proc. Pavyzdžiui, jei šešias minutes nieko nedarėme, tai smegenys jau, galima sakyti, yra mirusios, nėra ką toliau begaivinti“, – yra sakęs Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius  Nerijus Mikelionis.

„Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė teigė susisiekusi su parduotuvės, kurioje įvyko nelaimė, atstovais. Jos turimais duomenimis, prie parduotuvėje susmukusio žmogaus priėjo apsaugos darbuotojas ir parduotuvės vadovė. 

I. Baltrušaitienė kalbėjo, kad iš karto buvo skambinta greitajai ir buvo atliekami visi nurodymai, gaunami telefonu iš medikų. Pasitikslinome, ar žmogus buvo gaivinamas. „Taip, taip. Teikė visą pagalbą, ką liepė greitoji. Tuomet 10.28 val.  atvyko greitoji ir, kaip rašote, taip ir nutiko“, – tvirtino I. Baltrušaitienė.

Ar kai atvyko medikai, žmogus vis dar buvo gaivinamas parduotuvės atstovų?„Patys priėjome, patys iškvietėme, ir darėme viską, ką sakė telefonu“, –  akcentavo I. Baltrušaitienė.

Ji pridūrė, kad „konkrečios aplinkybės dar tiriamos ir bus žinomos vėliau“.

Greitosios medicinos pagalbos stoties atstovas, pakartotinai su juo susisiekus savo žodžių nepakeitė. „Pats ten nebuvau. Sakau tai, ką man sakė [iš iškvietimo grįžusios] brigados. Jie [„Iki“] gali sakyti, ką nori, aš sakau savo faktą“, – kalbėjo gydytojas. Iškvietimo kortelėje, anot jo, šis faktas neminimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrone Baltadoniene

Audrone Baltadoniene portretas
Žinau kad gaivindami, sulaužo visus šuonkaulius, pirmiausia reikia įsitikinti ar tu jam gali padėti, laužai jam prieš mirtį kaulus o jis vistiek numiršta

Netilpo paskutinis punktas

Netilpo paskutinis punktas portretas
5. Jei norit daugiau sužinot ar prisimint apie gaivinimą, siūlau jums nueiti į Auksinės minutės tinklalapį ar jį susirasti Facebooke Užuojauta artimiesiems...

DĖMESIO

DĖMESIO  portretas
Esu medicinos studentė ir man tiesiog baisu pasidarė skaitant jūsų visas žinutes. Kiek yra dar visuomenėje sklandančių mitų. Noriu jus visus informuoti: 1. Niekas NEPADUOS į teismą žmogaus, kuris atlieka pirminį gaivinimą. 2. Atliekant krūtinės paspaudimus, žmogui blogiau nieko nebepadarysit, nes faktiškai jau jam sustojus širdis. Jus galit padidinti tikimybę, kad jis IŠGYVENS. 3. Jei bijot atlikt iputimus tai jų ir nedarykit, GYVYBĘ GELBSTI PASPAUDIMAI!!! Jie užtikrina kad būtų minimaliai krauju aprūpinami smegenys su širdimi! Ir paspaudimai atliekami tol kol atvažiuoja gmp ir perima. Jei gaivintojas pavargsta turi kitas žmogus perimti be ilgų pauzių. 4. Defibriliatoriai kitaip elektrošokas, gali būti randami kiekvienam lidle, jau dabar ir dažnam Rimi būna ir visada būna masinėse vietose, kur daug žmonių praeina tai akropolis, mega, stotis. Tai pradėjus gaivinimą jei yra galimybė pasiuskit žmogų atnešti. Elektrošoku lengva naudotis, viską jis jums pasakys automatiškai.
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių