Quantcast

Į šunį paleido penkis šūvius

  • Teksto dydis:

Sekmadienio popietę Neveronyse aidėjo šūviai. Juos į esą nuo grandinės atitrūkusį agresyviai nusiteikusį šunį paleido pro angarą, iš kurio teritorijos šis išbėgo, važiavęs pistoletu ginkluotas dviratininkas. Šuo nukautas. Šaulys, kuriam pradėtas ikiteisminis dėl žiauraus elgesio su gyvūnu, nuginkluotas.

Anot policijos, šis neeilinis incidentas, kurio metu nuaidėjo penki šūviai - tiek įvykio vietoje rasta šovinių tūtelių, įvyko apie 16.30 val. 

Iš 36-erių metų šaulio, panaudojusio jam savigynai išduotą 9 mm kalibro pistoletą "Glock 19“, šis paimtas. Kartu su septyniais dar nespėtais panaudoti šoviniais.

Baudžiamojo kodekso straipsnis, pagal kurį dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, skelbia: "Tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų." Nors griežčiausia už tai numatyta bausmė Lietuvoje greičiausiai dar niekam nebuvo taikyta.

Šiam įvykiui abejinga neliko ir Neveronių seniūnė Aldona Petkevičienė. Portalui kauno.diena.lt ji teigė atlikusi savąjį incidento aplinkybių tyrimą. "Domino ne tik, kaip tai įvyko, bet ir, kas iš vietinių gyventojų galimai neprižiūri savo augintinių", - pasakojo pašnekovė. Tačiau, jos duomenimis, iki pirmadienio vidurdienio žuvusio gyvūno savininkas dar buvo nenustatytas, nors, nuaidėjus šūviams, į įvykio vietą ėmė rinktis vietiniai gyventojai.

Tai, anot seniūnės, jai pasakojo pats šaulys, su kuriuo ji pirmadienį kalbėjosi telefonu. Šis kaimyninio Kaišiadorių rajono Pravieniškių seniūnijos Aleksandruvkos kaime gyvenantis vyriškis jai pasakojo, kad buvo užpultas, grįžtant dviračiu į namus. Esą į žvyrkelį iš Kertupio gatvėje įsikūrusio angaro teritorijos išbėgęs ir jį puolęs šuo buvo pakankamai didelis. Nuo mažo pašnekovas tikino būtų apsigynęs koja. 

Po keturkojį pakirtusių šūvių dviratininkas pats pranešė apie tai policijai ir iškvietė "Nuaro" darbuotojus, kad šie išvežtų nukauto gyvūno palaikus. 

Tačiau nei seniūnė, nei ikiteisminį tyrimą pradėję policijos pareigūnai į portalo klausimą, kodėl vyriškis važinėjosi su dviračiu ginkluotas, ir kodėl buvo net penki šūviai, atsakyti nesugebėjo. Pirmoji prisipažino, kad to klausti šaulio jai buvo neetiška. Pareigūnai teigė, kad įvykio aplinkybes dar aiškinasi. "Jeigu paaiškės, kad gyvūną nukovęs asmuo elgėsi pagal įstatymus, ginklas ir šoviniai bus jam grąžinti", - toks buvo pareigūnų atsakymas, kodėl jie paėmė iš vyriškio šiam savigynai išduotą ginklą.

Neveronių seniūnė buvo linkusi akcentuoti ir šunų bei kačių, kuriuos buvę  savininkai gana dažnai išmeta jų miškuose, problemą. Neatmetama, kad ir nukautas šuo galėjo atsirasti šiose apylinkėse panašiomis aplinkybėmis. Prieš pusantro mėnesio vienas toks išpjovė vietinio gyventojo vištas.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintas

Gintas portretas
Taigi, dekui devui turejo kuo apsiginti. Jei ne, tai maziausiai butu ligonineje atsidures. Labiausiai piktina visokie komentarai, kuriuos drista rasyti tokie zmones, kurie apie savo arklini suni sako Jis nekanda.Manau gatveje suo turi buti su seimininku. Priesingu atveju jis benamis, gali buti pavojingas, ligu nesiotojas ir turi buti naikintinas. Manau vyrukui reiketu premijos uz tai kad jo deka suo neapkandziojo kokiu vaiku.

reikia tikrinti to žmogelio psichiką ir atimti ginklą

reikia tikrinti to žmogelio psichiką ir atimti ginklą portretas
kitą kartą jam gali pasirodyti pavojingas žmogus, bėgantis iš paskos. Tai tada kiek šūvių paleis ? Gal tam vargšeliui paranoja, kad jį būtinai kažkas turi užpulti, jei dviračiu išvažiuoja su ginklu ? o gal verčiasi kokia neteisėta veikla su banditais ? KAM NORMALIAM ŽMOGUI GINKLAS SAVIGYNAI ?

Tikrai nebeišlaikys mano nervai

Tikrai nebeišlaikys mano nervai portretas
ir vieną sykį nudėsiu šunpalaikį, kuris man iš priekio ateina per visą šaligatvį, o šunpalaikio šeimininkas šliauže gatve vesdamas šaligatviu šunpalaikį. Tai tada aš turiu trauktis į važiuojamają dalį nuo šaligatvio kad man negriebtu už kojų šunpalaikis , išdidžiai pėdindamas šaligatviu, o be to jie ir pašika ant šaligatvio kai juos vedžioja šaligatviais.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių