Quantcast

Į Aleksoto „Rimi“ su svetimais galimybių pasais neprasprūdo: pradėti du ikiteisminiai tyrimai

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 28-ąją Kaune pradėti net du ikiteisminiai tyrimai dėl pasinaudojimo svetimais galimybių pasais. Įkliuvo du neblaivūs vyrai, bandę tokiu būdu patekti į Europos prospekte esantį prekybos centrą „Rimi“.

Kauno policija praneša, kad apie 11 val. šio prekybos centro darbuotojui ne savo galimybių pasą pateikė 36 metų vyras, kuriam nustatytas 1,70 prom. girtumas.

O apie 18.15 val. taip pat pasielgė ir 54 metų vyras, kuriam nustatytas 1,85 prom. girtumas.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, vienas iš minėtų atvejų buvo tiesiog kurioziškas. Iš pradžių šiame prekybos centre pasipildyti alkoholio atsargas bandė vienas neblaivus asmuo. Jis atėjo su savo galimybių pasu. Tačiau dėl girtumo netrukus prekybos centro apsaugos buvo išprašytas laukan.

Po kurio laiko šio „Rimi“ darbuotojui, tikrinančiam, ar atvykstantys apsipirkti turi galimybių pasus, vėl buvo pateiktas ne per seniausiai laukan išprašyto vyriškio galimybių pasas. Tik šį kartą su juo į prekybos centrą jau bandė patekti kitas neblaivus asmuo. Gerą atmintį turintis darbuotojas greitai demaskavo išprašytojo laukan bendrininką. Perspektyvoje jiems abiem gali būti pareikštas įtarimas dėl bendrininkavimo darant nusikaltimą.

Dėl šių įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 302 straipsnį (Antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimas arba pagrobtojo panaudojimas). Minėto straipsnio pirmoje dalyje nurodoma, kad tas, kas pagrobė ar neturėdamas teisėto pagrindo įgijo, laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo fizinio ar juridinio asmens antspaudą, spaudą, dokumentą ar griežtos atskaitomybės blanką, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Apie bandymą į prekybos centrą patekti su svetimu galimybių pasu portale kauno.diena.lt rašyta ir anksčiau. Rugsėjo 18-ąją, apie 16.40 val., tokiu būdu patekti į „Akropolio“ prekybos centrą bandė ir 22-ejų metų mergina. Ji pateikė galimybių pasą, kurio savininkas – vyras.

Minėtas ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, tačiau aiškėja, kad bandyta pasinaudoti draugės tėvo galimybių pasu. Minėtai draugei taip pat turėtų būti pareikštas įtarimas kaip bendrininkei. O galimybių paso savininko likimas – dar neaiškus. Dar aiškinamasi, ar jis pats davė dukrai atspausdintą savo galimybių pasą, ar ši jį pasiėmė savavališkai, o gal įgijo apgaule.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na na

Na na  portretas
Manau tik LT tokie reikalavimai,gyvenu kitoje šalyje ir nieks nereikalauja rodyt tu sertifikatų…

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Tai bent ivykis, tiesiog geda net skaityti, kiek zinome is spaudos, aibe neisnagrinetu bylu, o cia toks sarsalas del galimybiu paso, tai ko gero visi sedi be darbo ir tiek

Neikite ten

Neikite ten  portretas
Kuo maziau lakysites ten kur praso sito tipo dokumento, tuo greiciau jie bankrutuos ir cirkas baigsis, kas ir vyksta plink europoj.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių