Quantcast

Į karantino sąlygas šalies kaliniai reaguoja skirtingai

  • Teksto dydis:

Kalėjimų departamentas praneša, kad Kauno tardymo izoliatoriaus suimtieji nutraukė aštuonias dienas trukusią bado akciją. O Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorius-pataisos namai, kuriuos planuojama prijungti prie Kauno tardymo izoliatoriaus, – kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vieno nepilnamečio nuteistojo pasipriešinimo vienam šios įstaigos pareigūnui.

Tik tokios nuotrupos apie už Kauno įkalinimo įstaigų grotų vykstančius įvykius skelbiamos viešai.

Dėl 2001-aisiais gimusio nuteistojo, atliekančio bausmę Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose, dėl kurio elgesio pradėtas ikiteisminis tyrimas, pranešama tik tiek, kad tai įvyko kovo 9-osios pavakarę – apie 17.25 val. Ir jis ne tik nevykdė jaunesniojo specialisto reikalavimų, bet ir savavališkai užėjo į tarnybines patalpas, kuriose elgėsi agresyviai ir nereagavo į nurodymus nusiraminti. Todėl prieš jį teko panaudoti fizinę prievartą ir uždėti antrankius. Po to ne tik pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet ir maištininkas izoliuotas.

Kalėjimų departamento pranešimas apie tai, kad kovo 10-ąją badavimo akciją, paskelbtą kovo 2-ąją, kuria protestavo prieš Pataisos įstaigų ir tardymo izoliatorių vidaus tvarkos taisykles, nutraukė Kauno tardymo izoliatoriaus suimtieji – keturis kartus trumpesnis už informaciją apie tai, jog apie tokią akciją raštu pranešė 58 šioje įkalinimo įstaigoje laikomi suimtieji. Esą šie tada pranešė pradedantys neterminuotą badavimą dėl to, kad pasikeitus minėtoms taisyklėms, jiems nebegalima turėti kai kurių gyvenimą namų sąlygomis imituojančių daiktų – vaizdo leistuvų, skrudintuvų, sumuštinių keptuvių, o vietoj radijo imtuvo ar garso grotuvo leidžiamas tik kišeninis (nešiojamas) radijo imtuvas arba MP3 grotuvas. Taip pat sumažintas leidžiamų pasiimti daiktų kiekis suimtiesiems bei uždaromiems į drausmės izoliatorių.

Įstaigos vadovybė teigė nedelsiant pradėjusi dialogą su vidaus tvarko taisyklių pasikeitimu nepatenkintais suimtaisiais. Jis davė rezultatų tik po savaitės.

Tuo tarpu žinių, kuo baigėsi paskui Kauno tardymo izoliatoriaus suimtuosius badavimo akciją paskelbusių Vilniaus pataisos namų kalinių protestas dėl tų pačių vidaus tvarkos taisyklių už grotų pasikeitimo, dar nėra. Rašytiniu pareiškimu, kad atsisako priimti įstaigos skiriamą maisto davinį kovo 2-ąją pranešė 12 šiuose pataisos namuose laikomų asmenų – aštuoni suimtieji ir keturi nuteistieji. Nors tada teigta, kad jiems įstaigos administracija taip pat aiškino apie badavimo žalą bei pradėjo stebėti maištininkų psichologinę būklę, žinių, kad jie vėl būtų pradėjo valgyti valdišką maisto davinį kol kas nėra.

Šiuo metu visuose šalies įkalinimo įstaigose yra paskelbtas karantinas, dėl ko ne tik ribojami nuteistųjų ir suimtųjų pasimatymai su artimaisiais, bet ir laikinai nutraukti renginiai už šių įstaigos ribų bei trumpalaikės išvykos ir atostogos į namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mindaugas.noriu uz grotu

mindaugas.noriu uz grotu portretas
as taip svajoju kad mane pasodintu.as tada jei pakliuciau i bendrabutines patalpas,savo noru siulyciausi,kad padeciau vierchams plauti triusikus,kojines ir kitus kasdienius darbus.man didziai palengetu

Mindaugas. Noriu už grotų.

Mindaugas. Noriu už grotų.  portretas
Būtinai hena. Isplausiu, padziovinsiu ir islyginsiu. Skalbti kitų kojinės mano gyvenimo prasmę, ir dziaugsmas

Hena

Hena  portretas
To Z ,ne muchamorai o balandiorai zeke tu zeke eik koiniu skalbt
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių