Quantcast

Į avariją pateko ir nukentėjo Pravieniškių nuteistieji: aiškėja daugiau detalių

  • Teksto dydis:

Magistralėje Vilnius–Kaunas apsivertė mikroautobusas su keturiais į darbą važiavusiais besargybiniais kaliniais iš Pravieniškių. Paaiškėjo, kad avarija įvyko mikroautobusui lenkiant kitą transporto priemonę ir, vairuotojui nesuvaldžius automobilio, atsitrenkus į atitvarus. Vairuotojas neturėjo teisės vairuoti. Visi kaliniai buvo nuvežti į ligoninę, praneša LNK.

Prieš pat 8 val. ryto per patį didžiausią piką pagrindinėje šalies magistralėje Vilnius–Kaunas ties Rumšiškėmis apsivertė mikroautobusas su keturiais žmonėmis. Paaiškėjo, kad juo važiavo besargybiniai nuteistieji. Iš Pravieniškių kalėjimo jie važiavo į darbą Kaune.

„Nuteistieji dirbo berods įmonėje „Megada“. Vyko į darbą kasdieniu ritmu – 7 val. ryto išvyksta, vakare apie 18 val. grįžta“, – sakė Lietuvos kalėjimų tarnybos Pravieniškių 1-ojo kalėjimo viršininkas Linas Nanartavičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įrašas:

Avarija įvyko tuomet, kai mikroautobuso vairuotojas, norėdamas aplenkti sunkvežimį, nesuvaldė automobilio, rėžėsi į atitvarus ir apsivertė. Mikroautobusą vairavęs nuteistasis neturėjo teisių. Buvo blaivus.

„Pirminiais duomenimis, vairavo ne tas nuteistasis, kuriam įmonė buvo suteikusi galimybę vairuoti jų transporto priemonę. Kodėl taip nutiko, dar aiškinamės. Po tyrimo paaiškės, ar teisėtai, ar neteisėtai vairavo. Teisinė atsakomybė asmeniui, kaip ir visiems piliečiams, bus taikoma“, – akcentavo L. Nanartavičius.

Į darbą Kaune turėjo važiuoti penki kaliniai, tačiau paskutinę akimirką žmogus, kuris įprastai vairuodavo ir turėjo tam teisę, apsigalvojo ir nevažiavo į darbą. Niekam nepranešė, tad kiti nuteistieji nusprendė vykti savarankiškai. Visi vyrai – ligoninėje.

„Apvirto keleivinis autobusiukas, yra nukentėjusiųjų. Atvykus į įvykio vietą nukentėjusieji jau buvo išvežti“, – situaciją komentavo pamainos vadas Donatas Simanavičius.

Pirminiais duomenimis, vairavo ne tas nuteistasis, kuriam įmonė buvo suteikusi galimybę vairuoti jų transporto priemonę.

Du kaliniai nukentėjo smarkiau. Vienam nustatytas lūžis, kitam – sutrenkimas. Du sužalojimų nepatyrė.

„Du iš jų grįžę į kalėjimą savarankiškai. Du išvežti į gydymo įstaigą apžiūrėti. Po medicininės apžiūros bus smulkiai pasakyta, kas jiems nutiko. Tačiau, pirminiais duomenimis, labai sunkių sužalojimų nėra“, – sakė L. Nanartavičius.

Pasak kalėjimo viršininko, šie kaliniai nepavojingi. Visi jie nuteisti maždaug metams už smulkias vagystes. Dėl šio įvykio įstaiga atlieka tyrimą.

„Jei išsirutuliotų baudžiamoji atsakomybė, nuteistasis gali būti perkeltas į pusiau atviro bausmės atlikimo vietą ir jam gali būti uždrausta visiškai išvykti iš įstaigos ribų“, – akcentavo L. Nanartavičius.

Dėl šio įvykio, kurio metu nukentėjo žmonės, teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gali grėsti belangė iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: Pravieniškėskaliniaiavarija LTapvirto autobusiukasLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

trumpai

trumpai portretas
kas per bl...stva ,kai nori palaikint ,tai dėdamas "už" gauni minusą . Baikit tyčiotis.

Tai juk

Tai juk portretas
Ne pirma avarija,kuria padaro beteisiai nuteistieji,arba,jie dengia girtus pareigūnus?

Tam uz smulkia vagyste

Tam uz smulkia vagyste portretas
Dar pasakyk kad landsbergis kolukius isarde ir siferi pavoge.o ar zinai kur jis atsidure?ant tokiu kaip tu plugas kaimieciu stogu ir ne tik kaimieciu.beje,siferis nuodingas del asbesto ir tokiu plugus kaip tu bausti reikia kad terwijl aplinka ir zmones nuodyji
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių