Quantcast

Gyventoja: prieš mūsų langus girtuokliauja, mušasi, šiukšlina, čia pat ir tuštinasi

  • Teksto dydis:

Draugystės gatvės gyventojai sako pavargę nuo orgijų ir keiksmų, sklindančių iš pakrūmių, kuriose dienomis ir vakarais pamėgo rinktis asocialūs asmenys. Gyventojai teigia nežinantys, kas galėtų nutraukti šį girtuoklysčių, smurto, šiukšlinimo, tuštinimosi viešoje vietoje serialą. 

„Priešais mūsų namą renkasi kompanijos, girtuokliauja, šiukšlina, čia pat atlieka gamtinius reikalus. Įkaušę mušasi, rėkauja, keikiasi, net visas rajonas skamba. Apie kokį nors tarpusavio atstumo laikymąsi nė kalbos negali būti. Kiek matome, geria visi iš to paties butelio, kaukes, jei ir dėvi, gal kur po kaklu“, – susirūpinusi į portalą kauno.diena.lt savo ir kaimynų vardu kreipėsi Draugystės g. 8 daugiabučio gyventoja.

Tad baiminamasi ir to, kad susibūrimo vieta ir jos prieigos gali tapti koronaviruso užkrato židiniu.

Prieš langus atstato nuogus užpakalius. Prieš visus ir tuštinasi ir visa kita. Čia toks kampelis, kad kitą tokį mieste tikriausiai būtų sunku surasti.

Moteris  pasakojo, kad anksčiau kentėjo nuo netoliese esančio naktinio baro. „Atsikvėpėme, kai karantino metu užsidarė ši girdykla. Visi lengviau atsikvėpėme, kad galėsime ramiai naktimis miegoti, nebijosime pareiti į namus sutemus. Tačiau ramybė truko neilgai“, – pasakojo moteris.

Priešais jos namą yra Kovo 11-osios gimnazijos stadionas. Už jo keliais krūmais ir medžiais apaugęs žemės ruožas.

Šią teritoriją atradę asocialūs asmenys ją pavertė savo susitikimų ir pasilinksminimų vieta. Joje yra įrengta ir sėdimų vietų. Jas atstoja nulaužta ar nulūžusi stora medžio šaka. Prisinešę ir padangų, dar visokio „turto“.

Dabar dar blogiau nei anksčiau, vertino gyventoja. Daugiau triukšmo, daugiau netoleruotino elgesio viešoje vietoje. „Girtuoklių okupuota teritorija paversta šiukšlynu. Laimė, kad šiuo metu gimnazistai stadione nesportuoja, tai jiems vaizdeliai būtų „neužmirštami“. Orgijos ten vyksta kaip reikiant. Labai prašome jūsų pagalbos. Žinome, kai įsikiša žiniasklaida, tai iš karto atsiranda ir atsakingi už tvarką, ir žino, kokių imtis priemonių“, – sakė nevilties apimta gyventoja.

Kaunietė pasakojo, kad dažniausia susirenka ir lėbauja po 6-8 asmenis. Rinktis pradeda maždaug nuo vidurdienio. „Va vienas jau šmirinėja“, – per langą stebėjo moteris aplinką, tuo pačiu kalbėdama su žurnalistais telefonu.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Ji piktinosi ne tik triukšmu, keiksmažodžiais, paliekamomis šiukšlėmis, bet ir nemaloniais vaizdais. „Prieš langus atstato nuogus užpakalius. Prieš visus ir tuštinasi ir visa kita. Čia toks kampelis, kad kitą tokį mieste tikriausiai būtų sunku surasti“, – dėstė kaunietė. 

Aiškino, kad dėl tokios kaimynystės jau pavargo skambinėti 112. „Kas iš to? Atvažiuoja policija, išvaiko, tuoj pat vėl visi susirenka. Nepastebėjome, kad tiems piliečiams būtų rašomi protokolai ar vežami į areštines. Ai, kartą buvo išvežę“, – prisiminė moteris.

Kartą neapsikentusi ji toje pakrūmėje buvo pakabinusi skelbimą, įvilktą į įmautę, kad viešoje vietoje draudžiama šiukšlinti ir vartoti alkoholį, tačiau po valandos jis jau buvo dingęs.

Kitą kartą eidama pro šalį bandžiusi mandagiai sudrausminti ten besibūriavusią kompaniją. Atgal skriejo tokia keiksmų tirada, kad beliko tik kuo greičiau sprukti namo.

Kauno policijos atstovai teigė žinantys apie gyventojų minimą probleminę vietą.

„Pareigūnų, prižiūrinčių teritoriją, kuriai priklauso jūsų minimas adresas, teigimu, šiuo adresu šiais metais buvo gauta keletas pranešimų iš to paties pranešėjo dėl girtaujančių asmenų. Artimiausiu metu planuojame papildomai šią vietą įtraukti į patruliavimo maršrutą, siekiant išsiaiškinti, kokia situacija yra šiomis dienomis“, – portalui kauno.diena.lt komentavo policijos atstovai.

Dėl komentaro ketvirtadienį kreipėmės ir į Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių. Gavę specialistų atsakymus, jais papildysime tekstą.


Šiame straipsnyje: draugystės gatvėgirtuoklystealkokolissmurtasvieša vietakeiksmaiskundaspolicijaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

kas gali paneigt

kas gali paneigt portretas
kad kaunas idijotu miestas

Anonimas

Anonimas portretas
Tai gyventoja ar gyventojai piktinasi? O šiaip jei mušasi kada tai reikėtų ne į redakciją kreiptis, o nueiti ir sutaikyti tuos žmones. Ką padarysi, dabar visi nervuoti.

Tokia pat problema

Tokia pat problema portretas
Krumus galima ir ispjauti..bet gali gauti ir baudos..tai greit pamatys
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių