Quantcast

Grybautojo radinys grąžino į ketverių metų senumo įvykius

  • Teksto dydis:

Nustatyta, kieno kaulus miške ties Neveronimis prieš kelis mėnesius aptiko grybautojas. Apie velionio likimą nieko nežinota nuo 2016-ųjų gruodžio.

Policijai rugsėjo viduryje pranešus, kad miškuose aplink Kauną aptiktas žmogaus skeletas, o netoliese – ir kaukolė, buvo prisiminta ne viena garsi pastarojo meto byla, kai nebuvo rasti nužudytųjų palaikai. Ir prieš septyniolika metų dingusio vieno iš Daktarų grupuotės vadeivų Rimanto Ganusausko, pravarde Mongolas, prieš vienuolika metų teismo oficialiai pripažintu mirusiu, byla. Ir prieš trejus metus plačiai nuskambėjusi Vilniaus baikerio, kurio kūnas nerastas iki šiol, istorija, sugulusi į ikiteisminį tyrimą dėl jo nužudymo.

Pastarasis variantas buvo realesnis – prie rugsėjo 19-osios vidurdienį miške ties Neveronių seniūnijos Pabiržio kaimu rastų žmogaus kaulų ir kaukolės buvo aptiktos ir jo dėvėtų džinsų bei diržo liekanos. Nors ir gerokai sunykusios.

Visa tai buvo aptikta miško gilumoje. Tačiau, sprendžiant pagal tai, kas buvo likę iš velionio, jau sunku buvo pasakyti, ar jo palaikus buvo bandyta slėpti.

Pareigūnų nestebino, kad rastas ne visas žmogaus skeletas, nes dažniausiai tokius radinius pirmi aptinka miško žvėrys, kurie išnešioja juos dalimis.

"Grybautojai, kaip ir akcijos "Darom" dalyviai, pagrindiniai mūsų pagalbininkai ieškant dingusiųjų be žinios", – neslėpė tada teisėsaugininkai, pirmiausia pradėję tikrinti dingusiųjų be žinios Kaune ir pakaunėje sąrašus. Neatmesdami tikimybės, kad nežinomojo mirtis galėjo būti ir smurtinė. Nors tradiciškai tokiais atvejais pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti, jam vadovauti paskirti Kauno apygardos prokuratūros prokurorai, besispecializuojantys tiriant žmogžudystes.

Grybautojai, kaip ir akcijos "Darom" dalyviai, pagrindiniai mūsų pagalbininkai ieškant dingusiųjų be žinios.

Šią savaitę konstatuota, kad beveik nėra abejonių, jog aptikti 2016-ųjų gruodį dingusio Antano K., gimusio 1965 m., palaikai. Paskutinė jo gyvenamoji vieta nebuvo žinoma, tačiau anksčiau jis gyveno šiose apylinkėse. Paskutinis vietos gyventojas, matęs jį gyvą, teisėsaugininkams teigė, kad pernakvojęs jo namuose ir, šiuos palikdamas, pražuvėlis tada jam užsiminė ir apie sveikatos problemas, ir apie nenorą toliau gyventi. Tačiau nustatyti, kad rasti palaikai – tikrai šio asmens, buvo sudėtinga, nes prieš dingimą jis jau ne vienus metus buvo nutraukęs ryšius su savo buvusia šeima. Jo sūnus, nebendravęs su tėvu jau nuo 2006-ųjų, gyvena Anglijoje. Tačiau geranoriškai sutiko trumpam grįžti į tėvynę duoti seilių mėginio – kad šį būtų galima sulyginti su iš miške rastų kaulų išskirtu DNR. Priešingu atveju būtų tekę kreiptis į Jungtinę Karalystę su teisinės pagalbos prašymu. Nes siekiant tikslumo, buvo būtina atlikti tyrimus pagal vyriškąją šios giminės liniją. Antano K. sesers, kurią pareigūnai rado Lietuvoje, DNR šiuo atveju nelabai tiko.

Ekspertai konstatavo, kad Antanas K. ir minėtas Anglijoje gyvenantis vyras yra tėvas ir sūnus. Tačiau nustatyti, nuo ko mirė vyresnysis iš jų, dėl palaikų būklės nepavyko. Nors ekspertai ir nustatė rastų kaulų lūžius. Tačiau konstatuota, kad šie seni ir jau buvo sugiję.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zverys

zverys portretas
miško sanitarai

Jonas

Jonas portretas
Matyt iškotojai nelabai gerai ieškojo savo laiku.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių