Quantcast

Greitį viršijęs girtas vairuotojas pasiaiškino: skubu nuvežti draugą į policijos komisariatą

  • Teksto dydis:

Kaunai pareigūnai balandžio 12–18 dienomis toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 1204 greičio viršijimo atvejai.

Balandžio 13 d. apie 17.45 val. Kauno rajone, kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, užfiksuotas savaitės greičio rekordininkas – automobilis BMW, kuris vietoje nustatytų 90 km/val., važiavo 160 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Kauno policijos nuotr.

Balandžio 14 d. apie 9.20 val. Kauno r., Raudondvario k., policijos pareigūnai sustabdė dar vieną gerokai greitį viršijusį „Mercedes-Benz“ vairuotoją (gim. 1973 m.), kuris rajono kelyje Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda, kur nustatytas maksimalus leistinas 70 km/val. greitis, važiavo 133 km/val. greičiu. Negana to, patikrinus vairuotojo blaivumą, jam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,25 prom. Greitį viršijęs vyras aiškino iš vakaro šventęs, o rytojaus dieną neblaivus sėdęs prie vairo, nes skubėjo tiesiai į policijos komisariatą – kaip pats aiškino, nuvežti draugą, kuris taip pat vairavo neblaivus. Ši kelionė vyriškiui atsiėjo dviem administracinio nusižengimo protokolais.

Balandžio 16–18 d. Kauno mieste ir rajone, taip pat Jonavos rajone buvo vykdoma papildoma policinė priemonė, skirta neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolę bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti. Pareigūnai didesnį dėmesį skyrė krovininių transporto priemonių ir autobusų vairuotojams. Per šias dienas patikrintas beveik 1,5 tūkst. vairuotojų blaivumas.

Kauno policijos nuotr.

Priemonės metu išaiškinti keturi neblaivūs vairuotojai, visiems jiems nustatytas lengvas girtumas. Tarp jų – ir du krovininių transporto priemonių vairuotojai, kurie už krovininių transporto priemonių vairavimą esant neblaiviam ne daugiau kaip 0,4 prom., „užsidirbo“ po administracinio nusižengimo protokolą – šiems vairuotojams gresia baudos nuo 150 iki 300 eurų. Nustatyti ir du beteisiai vairuotojai, taip pat kiti pavieniai KET pažeidimai, daugiausia susiję su krovininėmis transporto priemonėmis.

Praėjusią savaitę pareigūnai rengė prevencines akcijas, skirtas atkreipti dėmesį į įvairius KET pažeidimus. Balandžio 16 d., kaip ir savaite anksčiau, ypatingas dėmesys skirtas vaikų vežimo transporto priemonėse keliamų KET reikalavimų laikymosi kontrolei. Prevencinės akcijos metu, prie vaikų darželių ir mokyklų pareigūnai tikrino ir kontroliavo, kaip laikomasi minėtų KET. Pareigūnai vairuotojams ne tik priminė šias KET, tačiau ir nustatė du vairuotojus, kurie neužtikrino saugaus keleivių vežimo – vienu atveju nesegėtas saugos diržas, kitu – nenaudota svoriui ir ūgiui pritaikyta automobilinė kėdutė.

Šeštadienį Jonavos rajone kelių patruliai kartu su aplinkos apsaugos pareigūnais vykdė prevencinę akciją, skirtą keturračių kontrolei užtikrinti. Akcijos metu buvo patikrinti 25 įvairaus tipo motociklai, nustatytas vienas pažeidimas, kai buvo vairuojama galingą keturratį motociklą, neturint teisės to daryti.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė venuolika neblaivių vairuotojų ir keturis dviratininkus. Vienas jų – sekmadienio vakarą, apie 20.25 val., Kėdainių r., Šėtos mstl. neblaivus dviratį vairavęs vietos gyventojas (gim. 1963 m.). Vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,26 prom. ir surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Dar aštuoniolika asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo keturi eismo dalyviai (pernai iki balandžio mėnesio pabaigos – šeši), dar 117 sužeisti (pernai – 169). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių