Quantcast

Girtos vairuotojos gaudynės Kaune baigėsi smūgiu į medį: pareigūnams įkliuvo per žioplumą

Kauno policija paviešino trečiadienio vakarą vykusių gaudynių vaizdo įrašą. Matyti, kaip nuo pareigūnų sprunkantis automobilis galų gale trenkiasi į pakelės medį.

Ši avarija įvyko balandžio 12 d. apie 20.45 val. Kaune, Neries krantinėje.

Automobilį „Nissan Qashqai“ vairavo neblaivi 56 metų N. L.

Policijos duomenimis, jai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,86 prom. Už tai vairuotojai gresia baudžiamoji atsakomybė.

Kauno policijos atstovė portalui kauno.diena.lt Odeta Vaitkevičienė atskleidė, kad pareigūnai šią vairuotoją pastebėjo, kai vykdami į iškvietimą įsijungė švyturėlius. Visos transporto priemones davė kelią pareigūnų ekipažui, o „Nissan“ vairuotoja tik padidino greitį. Vėliau, kaip matoma vaizdo įraše, ji nesuvaldė vairuojamo automobilio.

Šis nepateisinamas moters sprendimas prie vairo sėsti taip apsvaigus, laimei, nenusinešė kitų žmonių gyvybių, nesibaigė sužalojimais ar kitų žmonių turto apgadinimu.

Pareigūnų atstovų teigimu, duomenų, kad būtų susižalojusi pati Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėja, taip pat nėra, nors iš vaizdo įrašo galima spręsti, kad ji važiavo gana dideliu greičiu.

Ikiteisminį tyrimą organizuojantis Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokuroras Romanas Mackevičius portalui kauno.diena.lt plačiau papasakojo apie įvykio aplinkybes.

Policijos pareigūnų, vykstančių į iškvietimą, minima vairuotoja nė neketino praleisti ties Sąjungos a. ir Neries kr. sankryža. „Jie pastebėjo, jog link Neries kr.  priešais juos važiuojantis automobilis „Nissan“  nepaiso specialiųjų šviesos signalų, neduoda kelio bei didina važiavimo greitį. Nuo jų atitrūkęs minėtas automobilis toje pačioje gatvėje nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į medį“, – detalizavo R. Mackevičius.

Pareigūnams priėjus prie sudaužyto automobilio iš jo vairuotojo vietos išlipo moteris. Nuo jos, kaip nurodė, sklido stiprus alkoholio kvapas. Į klausimą, ar šiandien vartojo alkoholį, atsakė, kad yra išgėrusi.

Apžiūrint įvykio vietą pastebėta, kad iš automobilio „Nissan“ salono rūksta dūmai, todėl pareigūnai panaudojo tarnybiniame transporte turėtą gesintuvą.

Šio įvykio tyrimą jie netrukus perdavė kolegoms, o patys išskubėjo į iškvietimą. Prokuroras taip pat nurodė, kad vairuotojos blaivumas buvo tikrintas dukart. Pirmuoju bandymu nustatytas 1,76 prom. girtumas, antruoju – 1,86 prom. girtumas.

Prokuroro teigimu, moteris važiavo viena, duomenų, kad ji susižalojo nėra. Kol kas jis negalėjo pasakyti, ar N.L. anksčiau buvo bausta už KET pažeidimus – dar negauti duomenys.


Šiame straipsnyje: avarija LTneblaivus vairuotojasatsitrenkė į medįpolicijagirta vairuotojaneries krantinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Lietuvos Republikos lietuviai, karo kurstymas. Ne, Lietuvos Respublikos Lietuva, tesėsauga, papuolė, girti ir avariją sudarė į medį. Lietuvos Respublikos Kaunas, teisėsauga, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys.

vilius

vilius  portretas
boba už vairo mirtis už kampo

manau

manau portretas
Aiskiai matosi kad komentaro ,,REIKIA'' rasinetojas pastovus pareigunu ,,KLIJENTAS'' ir labai piktas kad nors ir pastovus klijentas bet pareigunai jam jokiu nuolaidu nedaro
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių