Quantcast

Girtam vairuotojui iki namų buvo likę keli metrai, tačiau jų pasiekti vyras nespėjo

Šeštadienį Kauno Kelių policija surengė du reidus. Vakarinės priemonės metu įkliuvo girtas vairuotojas, kuriam iki namų buvo likę vos keli metrai.

Tikrino blaivumą

Kauno policininkai šeštadienį visą dieną tikrino vairuotojų blaivumą. Pirmasis reidas Neries krantinėje surengtas nuo 14 iki 17.30 val. Šios priemonės metu patikrinta daugiau nei 1,4 tūkst. vairuotojų. Per šį laiką policijos pareigūnams įkliuvo du neblaivūs vairuotojai. Vienas į alkoholio matuoklį įpūtė 0,43 ir 0,54 prom. alkoholio.

Pirmąją Kelių policijos priemonės valandą taip pat įkliuvo keli vairuotojai dėl netvarkingų dokumentų.

Mikroautobuso vairuotojas tarp dokumentų šūsnies neatrado techninę apžiūrą patvirtinančio dokumento. Patikrinus sistemoje paaiškėjo, kad automobilis jos iš tikrųjų nėra praėjęs.

Dar vienas vairuotojas buvo praradęs teisę vairuoti. Nors draudimo terminas jau buvo praėjęs, vyras iki galo neatliko visų procedūrų, kurios jam sugrąžintų teisę vairuoti, todėl šį kartą gavo baudą. Pareigūnai pažymėjo, kad šiuo atveju vyras galės artimiausiu metu susitvarkyti dokumentus ir atgauti prarastą vairuotojo pažymėjimą.

Pagavo prie pat namų

Padarę pertrauką, policijos pareigūnai į gatves tikrinti vairuotojų sugrįžo 21.30 val. Šį kartą išsirikiavo pačiame centre I. Kanto gatvėje.

Per tris valandas pareigūnai patikrino daugiau nei 500 vairuotojų. Vienas jų į alkotesterį įpūtė 0,08 prom. alkoholio. Kadangi tai neviršija leistinos normos, vairuotojas baudos išvengė.

Vakarinio reido metu Kelių patruliams kliuvo vienas neblaivus vairuotojas, į alkoholį pripūtęs 1,35 prom. alkoholio. Jam surašyta bauda. Pareigūnai portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad šis neblaivus vairuotojas teigė važiavęs namo, kurie yra vos per kelis žingsnius nuo tos vietos, kur vyko reidas.

Taip pat šio reido metu vienam vairuotojui surašyta bauda už tai, jog jo vairuojama transporto priemonė buvo išregistruota užsienyje, o Lietuvoje dar nepriregistruota, tad automobilis negalėjo dalyvauti eisme.

Nauji alkotesteriai

Siekiant patikrinti, ar vairuotojai prie vairo sėdo blaivūs, pareigūnai naudojo visai neseniai gautus naujuosius alkotesterius. Nauji alkoholio matuokliai veikia per atstumą: vairuotojas neprilietęs prie lūpų pūsteli orą ir jei jis alkoholio vartojęs, aparatas pažymi.

Šis matuoklis tikslių promilių nerodo, tad kilus įtarimų, jog vairuotojas gali būti neblaivus, jam tenka papūsti į įprastą alkotesterį.

Tikrinant vairuotojų blaivumą naujais alkotesteriais, vienos priemonės metu galima patikrinti didelį vairuotojų skaičių ir taip nesudaryti didelių spūsčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagyrūnai

Pagyrūnai portretas
Keista statistika. Paskaičiavau: 1401 : 3,5 val. : 60 min. ir gaunasi, kad per minutę buvo patikrinta 4,82 žmogaus. Pagyrūnai.

ALGIS

ALGIS portretas
Bet kas dabar girtas nevairuoja , tai policininkai , teisėjai , prokurorai , tai kodėl nepabandžius ''apačiom''

ariogalos 20

ariogalos 20 portretas
dar baudas tukstantines ir gal nustos smige vairuoti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių