Quantcast

Ginkluotas išpuolis „Aibėje“: kasą apiplėšęs 20-metis išleido pinigus narkotikams?

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakare Taikos prospekto 113-ąjį numerį turinčioje parduotuvėje „Aibė“ apsilankė ginkluotas pirkėjas. Tai įvyko prieš pat jos uždarymą. Ir tuo metu be plėšiko bei kasininkės prekybos salėje daugiau nieko, kas galėtų sutrukdyti nusikaltimui, nebuvo.

Kaip portalui kauno.diena.lt šiandien ryte sakė viena iš šios parduotuvės darbuotojų, tiesa, nelabai norėjusi kalbėti šia tema, plėšikas buvo paskutinis to vakaro pirkėjas. Ir vos įėjęs pro lauko duris, puolė „prie reikalo“.

Šis trečiadienio vakaro įvykis Kaune – vienintelis plėšimas, patekęs į Policijos departamento suvestinę apie išskirtiniausius praėjusios paros kriminalus šalyje. Pranešama, kad apie 20.50 val. į minėtą parduotuvę užėjęs 2002 m. gimęs vyras, grasindamas jam į močiutes tinkančiai 65-erių pardavėjai daiktu, panašiu į pistoletą, pagrobė kasoje esančius 79 eurus ir įvairių prekių už 102 eurus. Padaryta 181 euro žala.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, minėtos įvairios prekės – taip pat kasoje buvę įvairių rūšių cigarečių pakeliai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Įtariamasis šiuo išpuoliu, pasak Kauno policijos atstovės, jos kolegų buvo sulaikytas per pusvalandį. Tai įvyko Radvilėnų plente, kuriame įsikūrę ir trys Kauno policijos komisariatai. Tiesa, jų pastatas tokiu metu jau būna užrakintas.

Įtariamasis sulaikytas Zoologijos sodo prieigose. Teigiama, kad jis nustatytas pagal išvaizdą. Tiesa, nepatikslinta, ar ją spėjo įsidėmėti prieš ginklo vamzdį atsidūrusi pardavėja, ar pranešimą apie šį ginkluotą apiplėšimą gavę policijos pareigūnai peržiūrėjo parduotuvėje esančių vaizdo kamerų įrašus.

Duomenų, kad sulaikomas įtariamasis priešinosi, policijos atstovė neturi. Galimai jam buvo netikėta, kad bus surastas taip greitai.

Sulaikymo metu pas įtariamąjį rastas ir „daiktas, panašus į pistoletą“. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, vizualiai tai – pistoletas. Tačiau, pirminiais duomenimis, – ne šaunamasis, o greičiau – sportinis ginklas. Bet tai dar turi patvirtinti ekspertai.

Sulaikytasis tebeturėjo maišelį, kurį, kaip paaiškėjo, taip pat pagrobė iš parduotuvės, su į jį susidėtomis cigaretėmis. Tačiau iš pasisavintų pinigų pas jį rasti tik šio grobio likučiai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Neatmetama, kad didžiąją jo dalį įtariamasis jau buvo išleidęs kvaišalams, dėl kurių galimai ir įvykdė šį išpuolį.

Šios versijos patvirtinimui jis nuvežtas į Kauno klinikas tyrimams. O po jų uždarytas į policijos areštinę.

Kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo įsibraunant į patalpą arba panaudojant nešaunamąjį ginklą. Už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. O kadangi šis nusikaltimas priskiriamas sunkiems, jį tiria Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba.

Kol kas įtariamasis, kuris, portalo kauno.diena.lt duomenimis, jau buvo žinomas policijai ir iki šio išpuolio, sulaikytas 48 valandoms, per kurias bus apsispręsta, ar kreiptis į teismą dėl šio kauniečio suėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zoo

zoo  portretas
vat kai nori tai policija dirba ...ir efektyviai sakyciau... nu bet tradiciskai negaliu ju girt nes ju kolegos senoji karta ant munduro tiek prisiko ka daba metu 100 reikes ka atplaut... pazekit ka reiskia gatve skvernelio vardu pavadinta...a pilys ir dvarai pakaunejir kaune pastayti uz pinigus isluptus is " biski nusizengusiu ystatymuj " pilieciu......

Pilietis

Pilietis portretas
Juokinga skaityti ,,ginkluotas apiplėšimas" - vaikėzas su panašiu daiktu į ginklą ...tai jau ginkluotas?

viskas gerai

viskas gerai portretas
seimo nariai net veziojasi narkata,policija puikiai zino kas kur ir kaip bet nesikisa,gsl toks isakymas,o gal ???
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių